Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Режим, НЕрежим, ние си се веселим - 90ДД и още нещо -43

  • 31 409
  • 740
Пускайте килограмите по надолнището,вдигайте ц*ците до усмивката и с пълна газ към лятото  newsm03!!!


Заповядайте в новата тема и Сезонът „Ще отслабна за Великден“ е официално закрит-не остана време  Mr. Green.
Откриваме тържествено сезона „Ще отслабна за морето“-не че е близо,но на всички ни се ходи  grinning039.

Химн на групата!   newsm57 newsm57 newsm57
Тук седянката е разрешена,грабвайте плетките и заповядайте!


А на седянката се раждат и мъдрости:
Емкасемка:
"След днешния плодов съм като гладната кокошка...просо или пилот ще сънува?"
И пак Емка:
"Настане вечер, месец изгрее,
огнена страст във форума завилнее,
мЪжове изпълват пространството режимно
и някак си вече не е толкоз зимно ...  Wink"


И малко за режима, все пак  newsm53
  
Ден 1: Протеинов
Скрит текст:
Агнешко:
Скрит текст:


Ярешко:
Скрит текст:


Овнешко:
Скрит текст:

Ден 2: Бобов
Скрит текст:

Ден 3: въглехидратен
Скрит текст:
Ден 4: плодов
Скрит текст:
ДИЕТА ЗА ИДЕАЛНО ТЕГЛО И ОТЛИЧНО ЗДРАВЕ
Скрит текст:
Целта на диетата не е само намаляване на килограмите, а също промяна на обменните процеси в организма, тъй като задържаме теглото, което сме постигнали в края на диетата. Ако тя се прекъсне, не се получава желаният резултат.
90- дневна диета- КНИГАТАhttp://www.booksgid.com/health/25990-90-dnevnaja-dieta-razdelnogo-pitanija.html
Превод на рецептите от книгата по дни-това са оригиналните рецепти от книгата и който желае да спазва точно диетата, да се придържа към тези рецепти. Останалите събрани рецепти не са точно по правилата на диетата, (има много рецепти със смесване на белтъци, което е забранено в тази диета!!!)

Pуско описание на диетата https://www.diets.ru/dieta/comments/15688/

 Преди да започнете диетата, прочетете внимателно всичко, написано тук, и  рецептите, които са преведени в горния линк, за да добиете ясна представа за самата диета и едва след това, ако имате все още нещо неясно, питайте в темата!!!


Преди да започнете диетата
Вие сте избрали 90-дневната диета. Поздравяваме ви за вашият избор! Но преди да започнете диетата, се консултирайте с лекар. И най-вече, това се отнася за тези, които имат здравословен проблем, независимо какъв.

Бъдете постоянни! Спазвайте строго графика за прием на храна и съчетавайте продуктите си правилно, а менюто може леко да видоизмените. Блюдата приготвяйте по ваш вкус, но все пак така, че да не нарушите правилата на диетата. Запомнете: колкото по-малко хапнете, толкова повече ще отслабнете!

Погрижете се за себе си
Намерете за себе си ново занимание. Ежедневното физическо натоварване трябва да стане за вас задължително: изкачвайте стълбите пеша, разхождайте се, тичайте, плувайте, карайте колело или ролкови кънки, играйте подвижни игри... Не забравяйте и за духовното: медитирайте, занимавайте се с йога, четете, учете се, общувайте... И най-вече – постарайте се да решавате проблемите си веднага, щом възникнат.
Претеглете се, измерете обиколката на талията, бедрата и всяко бедро поотделно. Правете това всеки ден. Радвайте се на прогреса си. Запомнете: всеки ден на гладно пийте по 1 чаша минерална вода или просто топла чешмяна вода, в нея може да добавите 1 ч.л. плодов оцет или мед. През деня изпивайте минимум 2 л. вода. Яжте бавно и с наслада.

Важно
Поставете си цел – да достигнете до определен коефициент на телесна маса (КТМ). Бъдете реалисти, стремете се към резултата, но не прекалявайте.
Препрочитайте тези препоръки по няколко пъти.

90-дневна диета на разделен принцип
Скрит текст :
Целта на 90-дневната диета, освен да смъкнете излишните си килограми, е и промяна на метаболитните процеси в организма ви. Това е гаранция за това, че в края на диетата ще можете да задържите достигнатото тегло. Ето защо, след изтичането на 90-те дни е желателно да продължавате да закусвате само с плодове, а в останалата част на деня може да избирате блюдата по ваш вкус и желание, но продъжавайте да се храните балансирано, без да забравяте за правилното съчетаване на продуктите (никога не смесвайте белтъчна и въглехидратна храна). Ако в следващите 3 месеца смъкнете още 3 кг. това означава, че вашите обменни процеси са се променили. Ако прекратите диетата по-рано, то тогава няма да постигнете този резултат. Щом сте се решили – бъдете постоянни и успехът няма да се забави! Ако издържите 3 месеца (това няма да представлява особена трудност, тъй като чувството на глад няма да ви безспокои) вие ще отслабнете между 18-25 кг. Ето това е резултат!

Основният принцип на диетата е следният: ако сте решили да отслабнете драстично, то в течение на всичките дни е желателно да се храните с варени или задушени продукти като се откажете от хляба напълно и намалите консумацията на плодове. Ако все пак желаете блюдата ви да бъдат по-вкусни и разнообразни, а също така и да консумирате пържена храна, тогава очаквайте да отслабнете доста по-малко. По този начин методът на приготвяне на храната и нейното количество ще зависят от това колко килограма сте решили да смъкнете. Колкото по-малко хапнете, толкова повече ще отслабнете. Ако сте решили да отслабнете съвсем малко, това е ваш избор. Но не нарушавайте графика на храненията и принципа на съчетаване на продуктите. Просто увеличете порцията.

Технология на успешното отслабване
В течение на 90 дни се повтарят четири различни дни в зависимост от това какви продукти съчетаваме в този ден. Диетата винаги започва с белтъчен ден, последван от бобов ден, след това въглехидратен и плодов. След това дните отново се повтарят. Всеки 29 ден е разтоварващ. В този ден се пие само вода и никакви други течности. В никакъв случай не сменяйте последователността на дните!
Хранете си 3 пъти на ден. Може да се храните и 4 пъти на ден: ако до обяд се почувствате гладни, хапнете между закуската и обяда някакъв плод. Ако работният ден не ви позволява да обядвате на време, хапнете плод или изпийте чаша плодов сок. Плодовите и зеленчуковите сокове, въпреки че са течност, също се смятат за 1 хранене.
Диетата е направена така, че можете да се храните и в заведение. Поискайте да ви донесат точно това, което ви се полага в съответния ден: месо и салата, картофи и салата, макарони с доматен сос, плодова салата. Все нещо от тези блюда ще се предлага в ресторанта. Направете същото и ако сте попаднали на някакво мероприятие, парти, рожден ден и т.н.

Погрижете се за себе си
По време на диетата следете за кръвното си налягане и състава на кръвта. Ако имате сериозни здравословни проблеми, консултирайте се с лекар по повод диетата. Не правете нищо, което би могло по-скоро да ви навреди, отколкото да ви донесе полза. Здравето е преди всичко, а за него вие носите лична отговорност. Затова ви съветваме да се избавите от излишните си килограми под лекарско наблюдение.
Най-добрата стратегия за отслабване и поддържане на оптимално тегло е понижаването на приема на калории и едновременно с това увеличаване на физическато натоварване. По този начин, важна част от диетата се явява и физическата активност – различна по вид, но задължително редовна. Подберете си компания от единомисленици и започнете! Движението е нещото, необходимо за поддържането на гъвкавостта на мускулната тъкан. Ако прекарвате известно време в движение, то това ще способства за развитието на вашата мускулна тъкан. Организмът ще запоне по-активно да се снабдява с хранителни вещества и по този начин ще изразходва енергия дори, когато спите. Със сигурност чистите у дома с прахосмукачката, бършете прах, занимавате се с градината, но това е обикновено физическа дейност. А вашето тяло се нуждае от друг вид натоварване. Дайте му тази възможност. Дори и ако теглото ви от самото начало доста надхвърля нормата, крачка по крачка и с течение на времето ще постигнете добри резултати. А именно това е вашата цел.

Продължителен резултат
Ако сте нарушили диетата – няма страшно, продължете си с поредния ден. Всеки килограм, с който се прощавате ще ви стимулира да продължите диетата. Всеки килограм, който смъкнете е вашият път към здравето и доброто самочувствие. Победете за разнообразие! Животът е на ваша страна.

Запомнете: истинската и дългосрочна полза се заключава само в поддържането на вече достигнатото желано тегло. Решили сте да започнете диетата, за да се избавите от изшлишното тегло, да подобрите здравето си и психическото си самочувсвтие. Това ще стане само в случай, че промените коренно своите навици. Балансирано хранене и движение! Вие винаги ще се чувствате енергични и в добро настроение, а следователно ще бъдете и по-привлекателни. Трябва да следвате това правило цял живот. Само достойната цел заслужава да се стремиш към нея отново и отново!

В течение на тези 90 дни закусвайте само с плодове, а на обяд и вечеря спазвайте графика на хранене и правилното съчетаване на продуктите. Ако в следващите 3 месеца смъкнете още 3 кг. това ще докаже, че вашите обменни процеси са се променили. Нека балансираното хранене и физическата активност станат ваш стил на живот.
Тази диета може да се повтори 90 дни след нейното приключване.

Приготвяне на храната
За приготвянето на храната използвайте качествено растително олио (1 ч.л. за готвене, 1 – за салатата), а също така и различни видове подправки. Не се страхувайте да опитате нови вкусове. Ограничете употребата на сол, блюдата солете непосредствено преди консумация.
Диетата включва най-разнообразни зеленчуци, бобови, кореноплодни, зърнени храни. Може да се готвят по най-различни начини, но преди всичко така, както на вас ви харесва.  При закупуване на продуктите избирайте най-качествените храни. Замразените или консервираните зеленчуци са с добро качество. От време на време проявете малко смелост и опитайте зеленчуци, които още не сте пробвали. Новият вкус ще ви изненада и порадва.
В белтъчния ден промеждутъкът между храненията за обяд и вечеря трябва да бъде минимум 4 часа. Не се хранете след 20ч. Ако обядът ви е бил по-късно и вечер ви се струва, че сте сити, въпреки всичко си пригответе скромна вечеря (половин порция или даже по-малко). През останалите дни промеждутъкът между обяда и вечерята е 3 часа.
През втория (бобов) и третия (въглехидратен) ден на обяд може да се консумира хляб, желателно пълнозърнест. Съветваме ви да консумирате не повече от 1 филийка.
Във въглехидратния ден – десертът се консумира за вечеря, а една лентичка черен шоколад е задължителна. Желателно е продуктите да са домашно приготвени. Ако не умеете да печете или се притеснявате, че ще изядете всичко сами, може да си купите 1 порция само за вас в магазина.  Ако не обичате сладко, хапнете за вечеря част от обяда, но лентичката черен шоколад е задължителна!
В деня, в който консумирате само плодове правете това по-често: промеждутъкът между храненията трябва да бъде минимум 2 часа. В началото на диетата ще хапвате повечко плодове, за да не се чувствате гладни. Но когато свикнете с този режим, апетитът ви ще намалее. Плодовете са задължителни. Изберете си ги по ваш вкус.
Може да включите и сушени плодове. Отделете си 8 сушени плода-това е предостатъчно. Те стават собено вкусни, ако предварително ги накиснете във вода, за да станат по-меки. Дъвчете ги бавно. Сушените плодове трябва да се измият добре преди консумация, за да може и водата, в която са били накиснати да става за пиене след това.
В плодовите дни консумирайте и ядки и семена. Купете си 100 гр. пакетче и го разделете на 4 части. Ядките и семената съдържат мазнини – макар и растителни, но в големи количества не е желателно да се консумират. Солените и печени ядки са недопустими. Ако не обичате ядки ги заменете с плодове – свежи или сушени.

Месото може да замените с пилешко, месни продукти или риба. Ако не обичате месо или сте вегетарианци пак имате широко поле на избор. Избирайте си продукти, които са екологично чисти и с минимално съдържание на мазнини.

Купувайте си само качествени продукти – по-добре по-малко, но качествени. Няма да е зле да прочетете информацията върху опаковаката за състава на продукта. Скритите мазнини, захар, сол и други добавки вредят на здрaвето ви, дори и да не спазвате определена диета. Когато пазарите купувайте по-малко. Бъдете последователни, купувайте само това, което е в списъка ви. Спестените пари ще използвате за нова дрешка.

Напитки
Ежедневно изпивайте минимум 2 л. вода, може и повече. Пийте също така чай и плодово-зеленчукови сокове.
Внимание: приема на плодово-зеленчуковите сокове се считат за едно хранене.
Можете да се поглезите и с чашка кафе, но без захар.
Употребата на алкохол забавя процеса на отслабване, за това по време на диетата той е забранен.

Цикли на хранене
Изследванията показват, че обменните процеси в организма на човека имат три цикъла.
Първи цикъл – това е периодът на пречистване на организма, който продължава от 4:00ч. до 12:00ч. През това време трябва да се храните възможно най-малко (предимно плодове) и да се пие повече вода, чай или нискокалорични напитки (по време на диетата за закуска – плодове).
Вторият цикъл или периодът на хранене, продълава от 12:00ч. до 20:00ч. Именно през този период трябва да се храните. Количеството на храната няма толкова голямо значение (може да ядете толкова, колкото желаете). Важното е да се спазва правилната комбинация на храните и промеждутъкът между храненията.
Третият цикъл е периодът, в който храната се преработва в организма и той продължава от 20:00ч. до 4:00ч. Не приемайте храна след 20ч. вечерта.

Плодове за закуска!!!
По време на всичките 90 дни закуската е еднаква (две ябълки или две круши, може и чаша ягоди). Плодовете(в плодовия ден) може да се съчетават както прецените, но за най- добра обработка и усвояване е желателно да не се смесват. Може да се консумират всякакви свежи плодове, сушени плодове, или плодови сокове. Соковете не трябва да съдържат захар. Препоръчва се консумацията на сок от лимон.

ДЕН 1-БЕЛТЪЧЕН ДЕН [/color]

Кои храни спадат към белтъчини:
МЕСО, РИБА, ЯЙЦА, МЛЯКО И МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ-СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, ИЗВАРА, МЛЯКО, СОЯ И СОЕВИ ПРОДУКТИ (ВКЛЮЧИТЕЛНО СОЕВО МЛЯКО И СОЕВО СИРЕНЕ ТОФУ)
Те могат да се комбинират с всички зеленолистни и безскорбялни зеленчуци като: СПАНАК, РЯПА, ЗЕЛЕ, ДОМАТИ, ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО,КАРФИОЛ, КРАСТАВИЦИ, ЧУШКИ, ТИКВИЧКИ, ПАТЛАДЖАН...

Белтъчните са големи молекули, изградени от аминокиселини. Аминокиселините се съдържат в храните от растителен и животински произход. 8 от аминокиселините нашето тяло не може да произвежда и затова тях ние трябва да получаваме от храната, която консумираме. Белтъчните са необходими за поддържане на растежа, тъй като всъщност от тях е изградено нашето тяло(коса, нокти, мускули и т.н.). Необходими са също за много други важни процеси в организма.

В този режим е забранено смесването на белтъчини. Ето и четирите групи, които се консумират по отделно:
1. Млечни- сирене, кашкавал, прясно мляко, кисело мляко, извара
2. Яйца
3. Риба
4. Месо

ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА:За закуска се консумира само един вид плод (2 ябълки, 2 портокала, 2 праскови, 2 мандарини, 2 круши, диня, пъпеш, купичка ягоди, малини и т.н.). Не смесвайте продове от различни видове!!!

ОБЯД: Варено или задушено не мазно месо (пилешко, телешко, говеждо, свинско, заешко, пуешко, риба и рибни продукти, тофу). Вместо месо може да се консумират 2 яйца или кашкавал, извара в същото количество. Млечните продукти спадат към белтъчната храна, затова могат да се консумират само в белтъчния ден. Пригответе си салата в по-голямо количество. Допустима е и филийка хляб(препоръчително пълнозънест) и 300 мл. зеленчуков бульон – може да се приготви и от готово кубче(желателно е да е домашно приготвен). Бульонът трябва да се изпие задължително след като сте погълнали сухата храна. Не допускайте едновременната консумация на различни видове белтъци (месо и млечни продукти, месо и яйца, яйца и млечни продукти).

ВЕЧЕРЯ: Същата храна, която сте консумирали за обяд, само че без бульон. Ако сте обядвали месо, за вечеря яжте същото. Същото се отнася и за другите избрани от вас продукти. За вечеря яжте на половина от количеството, консумирано за обяд и без хляб!

ДЕН 2-БОБОВИ ХРАНИ И ВАРИВА:
[/color]

Кои продукти спадат тук:
ОРИЗ, ЗРЯЛ БОБ, ЗЕЛЕН БОБ, ГРАХ, СОЯ, ЦАРЕВИЦА, ЛЕЩА, КАРТОФИ...

ПРИМЕРНО МЕНЮ:
ЗАКУСКА: ПЛОДОВЕ. Не смесвайте плодовете!

ОБЯД: Може да се яде боб, грах, соя, царевица, ориз, картофи, задължително варени или задушени, почти без мазнина. Разрешава се и филийка хляб, салата от различни видове зеленчуци, варени зеленчуци. В този ден също се консумира бульон, но той се приготвя от пресни зеленчуци или кубче зеленчуков бульон.

ВЕЧЕРЯ:  Същото, което сте консумирали за обяд, само че в по-малко количество и без хляб. Запомнете: ако обядът ви е бил пълна чиния, за вечеря трябва да хапнете половин чиния!

ДЕН 3-ВЪГЛЕХИДРАТЕН


Кои продукти спадат под въглехидратни:
ЗАХАР, БРАШНО, ТЕСТЕНИ ИЗДЕЛИЯ И СПАГЕТИ, ПИЦА, СЛАДОЛЕД СЛАДКИШИ...

Въглехидратите са извор на енергия за организма,подобряват умствената работа и стабилизират централната нервна система. Ако консумираме повече въглехидрати, отколкото тялото може да преработи в глюкоза и гликоген, те се натрупват в масни депа. Делят се на: Монозахариди, Дизахариди и Олигозахариди.
Тъй като въглехидратите са най- много виновни за нашите килограми, през този ден е необходимо да се придържаме строго и да избираме правилната въглехидратна комбинация.
В нашата диета спадат следните въглехидрати:
ПИЦА СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ ИЛИ ПЛОДОВЕ (БЕЗ БЕЛТЪЧНИ), СПАГЕТИ С ДОМАТЕН СОС, КЕТЧУП ИЛИ СОС ОТ ГЪБИ. В СОСОВЕТЕ НЕ СЕ СЛАГА МЕСО ИЛИ ДР. БЕЛТЪЧНИ. МОГАТ ДА СЕ КОНСУМИРАТ СЪЩО И ТОРТИ, КАКТО И СОЛЕНИ СЛАДКИШИ, А СЪЩО ТАКА И СЛАДОЛЕД.
ПРИМЕРНО МЕНЮ:

ЗАКУСКА: един вид плод!

ОБЯД: Макарони с подправки или пица с доматен сос, може да приготвите доматения сос с различни видове подправки и зеленчуци, солени бисквити колкото количеството на една пица. Може също така да се консумират крекери, други тестени изделия, приготвени от тесто без мая или пък палачинки, без мляко и яйца. Разнообразете менюто си за деня с блюда от елда, ечемик, просо и други зърнени храни.

ВЕЧЕРЯ: 1 пастичка (или 3 неголеми бисквити по ваш избор или съшото количество дребни сладки или 3 топки сладолед) и задължително 1 лентичка натурален шоколад.  Вкусно е! Ако не обичате сладко, хапнете си крекери или порция пица.

ДЕН 4- ПЛОДОВО- ЗЕЛЕНЧУКОВ ДЕН


В този ден хапвайте само плодове. Съчетавайте ги както решите. Ако ви харесва повече хапвайте едни и същи плодове на едно хранене. Включете и малко сушени плодове, семена и ядки. Най-полезни са свежите и небелени плодове. Може да се консумират и плодови пюрета, супи, компоти, печени плодове (може да се добави подсладител). Ако не обичате плодове, тогава може да ги заместите със зеленчуци

29 ДЕН-ВОДЕН ДЕН


ТОЗИ ДЕН Е СЛЕД ПЛОДОВИЯ ДЕН ,ВСЕКИ 29- ТИ ДЕН ОТ НАЧАЛОТО НА ДИЕТАТА. ВСЪЩНОСТ ЩЕ ИМАТЕ 3 ВОДНИ ДНИ ПО ВРЕМЕ НА ЦЯЛАТА ДИЕТА- 90 ДНИ. ВОДНИЯТ ДЕН Е НАЙ- ТЕЖЪК, НО НЕГОВИЯ ПОЛОЖИТЕЛЕН ЕФЕКТ ЩЕ ЧУВСТВАТЕ ПОНЕ ДВЕ СЕДМИЦИ.СЛЕД ВОДНИЯ ДЕН МОЖЕ ДА ОТСЛАБНЕТЕ ОТ 1,5 ДО 2 КГ.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПРАВИЛА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПАЗВАМЕ ПРИ ДИЕТАТА:

1. Стриктно трябва да се спазва последователността на дните- белтъчен ден, ден за варива, въглехидратен ден и плодов ден
2. Преди започването на диетата си измерете кръвното налягане и поне един път месечно го проверявайте
3. Диетата е отлична за хора с високо кръвно налягане, но ако приемате таблетки за високо кръвно, не ги спирайте без съвета на личния лекар
4. За приготвяне на храната използвайте предимно растително, маслиново масло и подправки
5. Спазвайте часовете между храненията. Ако в определено време много огладнеете изяжте един плод или изпийте чаша вода или плодов сок
6. Когато пиете свеж плодов сок, знайте, че той замества едно хранене
7. Абсолютно е забранено пиенето на газирани напитки
8. Кафето и чаят се пият без захар
9. По време на хранене не пийте вода или чай, защото раздразвате храносмилателнате сокове и по този начин пречите на правилното разграждане на храната. Вода или чай пийте половин час след хранене
10. Никога не пийте мляко между храненията, защото се счита за едно самостоятелно хранене(Разрешено е само в белтъчен ден)
11. Внимавайте да не употребявате голямо количество сол
12. По време на диетата не забравяйте повече да са движете, защото движението е здраве!(Препоръчва се практикуване на спорт)
13. Ядките могат да се ядат и в плодовия, и във въглехидратния ден - но сурови!!!

КЪРМАЧКИ, прочетете първо специалния коментар за диетата и кърменето в "допълнителни съвети и коментари"

Рецепти събирани от други теми и писани в темата от момичетата (линковете са отдолу)
НАШИТЕ НОВИ РЕЦЕПТИ

Допълнителни съвети, коментари и материали по темата:
Принципи за спазване на режима по време на почивката преведени от Цветче и Зузка [/url]
Кърмене и диета. Съвети на специалист http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=504220.0
Кърмене и 90 дневната диета? http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=542527.0
Нашата табличка с килограми и мерки http://old.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cHM6Ly9kb2NzLmdvb2dsZS5jb2 … 4I21zZzM1OTgxNTQ4
Руски форум за 90 дневната диета
табличка за броене на калориите и калкулатор
Рецепти на руски
90 дневна диета-рецепти(закованата ни тема тук във форума)
всички рецепти и съвети са сборни, така че не претендираме за авторките права
рецепти от блога на Goldi
Състав на храни и продукти
*Забележка: Някои рецепти, включват смесване на белтъчини, което е забранено. Моля следвайте разрешените хранителни комбинации.
ПРЕДИШНИ ТЕМИ:
Тъй като много често има въпроси какви са грамажите и по колко трябва да се хапва- ето ви подробна информация ]http://90дневнадиета.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=805]30-дневно спортно предизвикателство

*** В правилата е спомената следобедната закуска, която, тук в темата потребителите не правят. Обяснение защо получаваме от този пост на savina 33:
 "от значение е. Дори да е една хапка. Паузата между обяда и вечерята, и изобщо между храненията е, за да може инсулинът (който се повишава след хранене) да има време да спадне. Защото само при нисък инсулин може да се разграждат мазнини. С половин праскова ти повишаваш кръвната захар, тя повишава инсулина и блокираш процеса на отслабване точно когато е най-активен. За това много се спори дали принципът "на често и по-малко" е чак толкова добър и ефективен. Аз съм склонна да споря дали е така. Така че по-добре яж по-големи порции, но 3 пъти на ден, отколкото междинни закуски."


ВМ-НВХ за начинаещи
Милко Георгиев при Гала – 10 мита за храненето (епизод 1)
http://lichentrenior.com/milko-georgiev-pri-gala-10-mita-za-hraneneto-epizod-1/


https://www.dietdoctor.com/wp-content/uploads/2011/03/LCHF-for-beginners_BG.pdf


РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ


http://www.bb-team.org/articles/999_razdelno-hranene-kakvo-tryab … -da-znaem-za-nego
http://blog.dalia-probg.com/%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%86 … 0%B5%D0%BD%D0%B5/


НАШИТЕ ЛЮБИМИ РЕЦЕПТИ!

Скрит текст:
Опалянките на Джули!
Режимни за ВМ-НВХ
Скрит текст:
Продукти:
3 яйца
крема сирене от 125 гр.
по малко от половин лъжичка бакпулвер

Отделям белтъците и с малко сол разбивам на сняг /установи се, че този сняг лесно ставал/, жълтъците и едно пакетче крема сирене от 125 гр и обърквам всичко заедно, слагам и по малко от половин лъжичка бакпулвер, а снощи вътре имаше и малко настърган кашкавал! Пека на 200 градуса в силиконова форма за мъфини без да я намазнявам и без хартиени подложки! По принцип и соления кейк пека в силиконова форма, без да намазнявам и съм страшно доволна от силиконовите форми!  

Карфиол по Жгмъцки  
Подходящ за всички режими
Скрит текст:
Карфиола се накъсва на "розички", намазнява се хубаво, слага се сол и червен пипер, всичко се обърква добре и се пече в загрята фурна.


Чувала съм, че отслабването е 70% диета и 30% спорт!
                          
                          СПОРТ
Скрит текст:


20-дневно предизвикателство
СТЕГНАТО ДУПЕ
Скрит текст:

И още нещо за стягане:

Тренировки с ластици:Виж целия пост
# 1
Ти да видиш!!!?????
Намбър уан! Сигурно защото утре ще съм на лунен фаст.т.е. вече съм Twisted Evil

Тенк ю Вангобче Heart Eyes Hug Hug
Виж целия пост
# 2
Благодаря Вангобче 🤗
Виж целия пост
# 3
 Hug Вангобче  Laughing
Момичета благодаря ви ! Всичките ни дечица да са живи и здрави!
Лекинка  Hug
Виж целия пост
# 4
 bouquet
Виж целия пост
# 5
Вангоби,  Hug bouquet Още не си споделила дали ефекта от съкровището беше разхлабващ! Mr. Green Mr. Green
Мими, не се коси за нережимния обяд! Mr. Green Нищо чудно след него да имаш минус hahaha А от салатата Везувий как да не си фурия на инглиша?! Laughing Wink
Бела, че почивката ти е заслужена!  Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Менюто вчера:
з- кафе с мляко, 1 ч.л. кокосово масло, масло, о- сьомгова пъстърва и залена салата със сирене, маслини и парченце краставица, в- нережимен сладолед, но пък малък с малко ядки, по-късно вечерта малко КМ с режимни добавки
Днес:
з- същата, втора з- малък банан, 3 мини палачинки с яйце, ленено семе (мляно), кокосово брашно и кокос, о- сьомгова пъстърва и салата от марулки, бейби спанак, маслини, следобед- кафе със сметана, "сандвич" от кашкавал и масло, в- останала рядка гореща супа, добавих и карначета. По някое време пих малко кокосова вода, около 20-30 мл, днес трошах кокосов орех Mr. Green
Иринита, намбър уан, щото аз пиша фермани тук! Mr. Green Mr. Green Hug
Виж целия пост
# 6
Писах, писах и всичко затрих Joy Добро утро!
Вангоби Kissing Heart благодаря за темичката, на много минуси, на много споделени и щастливи моменти да е !
Стрелика 🤗 да ти е честито порасналото момиченце, да е здрава и щастлива, да сбъдва всички свои мечти , и на теб весел празник! 😘😘😘😘😘
Мими 😍😍😍. Честита годишнина, обичайте се, нека ТЕлчо винаги те глези, да празнувате и платинена сватба !
Курдов 🤗🤗 ако можем да помогнем с нещо казвай, нали знаеш, че и това ще мине 🤗🤗🤗🤗🤗
Благодаря ви за милите думи за нашата принцеска, вече са си в къщи ❤❤❤❤

Прекрасен ден и нова седмица ви пожелавам, много ви гушкам 😘😘😘😘😘
Виж целия пост
# 7
Добро утро  Hug
Вангобче, мерси  Heart Eyes
Прекрасен ден да имате
Виж целия пост
# 8
Добро утро, бандичка  Hug
Вангобче, багодаря за темичката  Hug
Иринитко, фаста, казваш  Flutter да не изядеш младежите с парцалите на работа  Party или си в къщи с девойките  Hug
В голяма чуденка съм.
Скрит текст:
Опитвам се да съм максимално режимна, почти ми се получава, но май грешките (основно плодове и понякога малко черен шоколад - като снощи  Embarassed) не позволяват на режима да ми подейства. А трябва да смъкна килограми, не се чувствам добре така, а и не се харесвам  Cry
Засега мисля да опитам да спра млечните за седмица, ако не подейства - май ще почна 90ДД от новата учебна година  newsm78 Приемам съвети. Просто за всичкото това време не съм смъкнала грам.
Хубава седмица!
Виж целия пост
# 9
Здравейте!
Вангоби, мерси за темата.
Инджи честита рожба, да расте здрава и спокойна.
Стреличка ЧРД на девойката, вного успехи в живота.
Мими честит юбилей, дълги години щастливи заедно бъдете, а за режима - бетон си, за инглиша ти се възхищавам, аз вече неща да се вкарвам в такива затруднения / сигурно е мързел ама..../
Ирче честита нова учебна година.
Курдов чного проблеми братче, то като няма пари не му е до нища на човек, дано намериш решение, а за работата по сърце - аз не бих я напуснала. Дълги години работих работа която ме удовлетворяваше всякак освен финансово, след това ми писна от безпаричие и двама студенти имахме с ММ и преди 12 години започнах сегашната си работа заради пари - е няма такава гадост просто, мразя я.
Кво беше друго не помня, извинете ме, приятен ден.
Виж целия пост
# 10
Ехоооу, ние с щерката пътуваме към Кавала, а от там за Неа Перамос. От групата за бързо реагиране сме, моя приятелка има къща там и се налага да остане с близначките сама, та ни извика на помощ. Малките принцеси току що проходиха и сега ще има бебета за мачкане, море и изцяло женска компания. 😜
Ще ви чета като стигнем. На всичкиии 😍😘😘
Виж целия пост
# 11
Irinita, честит юбилей на патерица!
mimi7299, честит юбилей и на вас!
strela, ЧРД на щерката! Да е жива и здрава и всичките ѝ мечти да се сбъднат!

Дами, след 20 дена летя за България и имам затруднения коя книга да си избера за самолета. Списъкът е огромен Laughing Laughing
Скрит текст:
1. Маргарет Атууд - Разказът на прислужницата
2. Хенинг Манкел - Защитна стена
3. Клайв Баркър - Кървави книги (том 5)
4. Стивън Кинг - Град Отчаяние
5. Братя Грим - Детски и домашни приказки
6. Джон Грийн - Костенурки до безкрая
7. Томас Пинчън - На ръба на света
8. Рей Бредбъри - Лятно утро, лятна нощ
9. Стивън Кинг - Отмъстителите
10. Агата Кристи - Кучето на ада
11. Агата Кристи - Убийство в дома на свещеника
12. Стивън Кинг - Доктор Сън
13. Стивън Кинг - Трите карти
14. Харуки Мураками - Норвежка гора
15. Гийом Мюсо - Да уловиш мига
16. Херман Кох - Вила с басейн
17. Томас Енгер - Мнима смърт
18. Кен Фолет - Мъжът от Санкт Петербург
19. Еманюел Карер - Лимонов
20. Кристин Улсон - Пепеляшките
21. Джоан Харис - Различен клас
22. Стиг Ларшон - Мъжете, които мразеха жените
23. Кормак Маккарти - Тук няма място за старци
24. Стивън Кинг - Пътна мрежа
25. Дийн Кунц - Чудакът Томас
26. Дийн Кунц - Шадоу Стрийт 77
27. Ървин Уелш - Креватните тайни на майсторите готвачи
28. Джонатан Франзен - Поправките
29. Сергей Лукяненко - КваZи
30. Сара Уотърс - Малкият непознат
31. Харуки Мураками - Кафка на плажа
32. Бранимир Събев - Априлска жътва
33. Казуо Ишигуро - Остатъкът от деня
34. Арналдур Идридасон - Гробна тишина
35. Казуо Ишигуро - Погребаният великан
36. Патрик Нес - Ние, останалите, просто живеем тук
37. Джон Сол - Злото, което не спи
38. Дмитрий Глуховски - Метро 2033
39. Стивън Кинг - Буик 8
40. Ане Холт - Всичко мое
41. Стивън Кинг, Оуен Кинг - Спящите красавици
42. Нийл Геймън - Скандинавска митология
43. Виктор Пелевин - Батман Аполо
44. Пол Остър - Левиатан
45. Харуки Мураками - Хроника на птицата с пружина
46. Джоан Харис - Блажени безумци
47. Сергей Лукяненко - Лордът от планетата Земя
48. Дмитрий Глуховски - Здрач
49. Хилари Мантел - Убийството на Маргарет Тачър
50. Карин Герхардсен - Хана сама вкъщи
51. Хенинг Манкел - Безлики убийци
52. Емил Андреев - Проклятието на жабата
53. Карин Алвтеген - Сянка
54. Пол Остър - 4 3 2 1
55. Скот Хокинс - Библиотеката на Въглех връх
56. Юрт & Русенфелт - Жените, които го познаваха
57. Дан Симънс - Лятото на страха
58. Марио Варгас Льоса - Квартал Петте кьошета
59. Иван Атанасов - Рецепта за кошмари
60. Дона Тарт - Щиглецът
61. Дийн Кунц - Какво знае нощта
62. Елисабет Нуребек - Кажи, че си моя
63. Чайна Миевил - Посланическото градче
64. Ник Харкауей - Машина за ангели
65. Самюел Бьорк - Пътувам сама
66. Ромен Сарду - И опрости нам греховете
67. Пиер Льометр - Алекс
68. Джилиан Флин - Отворени рани
69. Иън Макюън - Операция "Сладкоугодник"
70. Салман Рушди - Ярост
71. Стивън Кинг, Питър Строб - Талисманът
72. Ека Курняван - Хубостта е рана
73. Джон Ъпдайк - Вещиците от Истуик
74. Ричард Русо - Емпайър Фолс
75. Филип Рот - Призракът излиза
76. Харуки Мураками - Какво говоря, когато говоря за бягането
77. Филип Рот - Писателят призрак
78. Людмила Улицкая - Казусът Кукоцки
79. Джон Конъли - Всяко мъртво нещо
80. Джефри Юдженидис - Непорочните самоубийци
81. Карстен Йенсен - Ние, удавниците
82. Кормак Маккарти - Кървав меридиан
83. Ханя Янагихара - Малък живот
84. Артуро Перес-Реверте - Добри мъже
85. Казуо Ишигуро - Никога не ме оставяй
86. Софи Хана - Далечна светлина
87. Розамънд Лъптън - После
Виж целия пост
# 12
Добър деенн     Crazy

Вангобии, мерси за темичката!  Hug  bouquet
Резко завидех за Неа Перамос.... Whistling Нищо, че вчера се прибрахме от моренце,  Crazy
Инджи, честита радост! Да е жива и здрава, много да ви радва, да расте щастлива, палава, усмихната!  Heart Eyes bouquet
Стреличке, да ти е жива и здрава щерката, и много успешна!  Hug bouquet
Мимс, честита ви годишнина! Още дълги години любов и разбирателство!  Heart Eyes bouquet

Деемс  Heart Eyes Heart Eyes

Деска, след дълго време ограничаване на вгх, не знам дали 90 дд е добра идя,  Thinking
Да не си прецакаш обмяната. Опитай стриктно въх мъх-месо, яйца, риба, зеленчуци. Махни ги тези глезотийки, дори и едната хапка. От млечните остави само много зрелите и мазни сирена. Пак ти си прецени.  Hug Hug При теб си мисля, че пречи нередовното хранене.

Аз съм вкъщи днес, щото къщата ми прилича на катун, обаче и шушка е вкъщи, та колко ще подредя тоз катун, не знам....
Хайде,  Heart Eyes Heart Eyes на всички, до послее
 С Heart за морето,Виж целия пост
# 13
Привет  bouquet
Вангоби, милата....да те ожали човек hahaha hahaha Наслади се максимално на почивката! Иман огромна нужда да разпуснеш!

Деско, нали се поФалих, че съм 59 преди няколко дни. Еми вече съм 61 и то точно заради малки прегрешения.
През изминалата седмица почти всеки ден пропусках обяда.
Хапка-две нещо сладко
Плодче...уж едно...
Винце..
Ей такива, ми ти дреболии, но те преобръщат каруцата. Задържала съм вода като камила.
Та, днес след фаста, т.е. от утре, съм си обещала, че ще съм абсолютно стректна.
Ще наблегна на риба, яйца, авокадо, маслини и салата.
Дай, да пробваме двечките Hug Но сериозно!

Виж целия пост
# 14
Здравейте, банда!  Hug
Завърнах се в тежката категория 3+ килограма добавих на "снажната" ми фигУра.  Blush От утре с ММ започваме пак и отново 90ДД, на мен не знам ще подейства ли, но ще пробвам. Прекарахме си размазващо и въпреки многото активности, поради които вечер лягах и умиргах, сега се чувствам супер отпочинала. Тези 9 дни там този път не усетих да са ми недостатъчни, разбира се мога и повече дса изкарам там или в която и да е топла страна, този софийски студ не ми понася (11 градуса тази сутрин)! След 20 часовото завръщане от Турция веднага заминахме на село за лютеницоправене, по пътя катастрофа, която ни забави с още 2 часа и стана историческо пътуването ни...  Crazy
Вече съм на работа, тегаво ми е. РеЗко трябваше да вляза в час.  Confused
Тук разбира се имаме рожденичка и има торта...  #Crazy

Мими и Иринита имали празници, да сте живи и здрави и все такива щурави момичета!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Стреличке, да ти е много успешно и късметлия прекрасното дете!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Как се чувства на новото място, може и да си писала но 2 седмици не съм поглеждала форума.  Hug

Засега ви зарязвам най-безотговорно!  Hug
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия