Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фондация Америка за България

  • 2 263
  • 14
На FB страницата на Фондация "Америка за България" е публикуван следният текст
Цитат на: America for Bulgaria
Във връзка със зачестила информация за отпускане на кредити от Фондация „Америка за България“, появяваща се на различни сайтове, официално ви уведомяваме, че информацията е невярна.
Фондация „Америка за България“ нe извършва кредитиране.
Подали сме сигнал до компетентните органи за разследване.


Здравейте,
Някой от вас кандидатствал ли е за кредит от Фондация Америка за България? Може ли мнение?
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Някой от вас кандидатствал ли е за кредит от Фондация Америка за България? Може ли мнение?
Кредит от фондация? Да не бъркате нещо институциите.
Виж целия пост
# 2
Братовчедка ми тегли от тях.
Знам, че плати някъде около 200лв за превод на документите, но после всичко си беше ок със сумата и не е имала проблеми.
Виж целия пост
# 3
Фондацията не е банка. Финансира проекти за бизнес, образование и т.н. Ама като физическо лице да теглите кредит е абсурд, та тя няма и лиценз за банкови дейности. Да не се бъркате с Българо-американска кредитна банка?
Виж целия пост
# 4
Здравейте,  искам да Ви попитам нещо свързано с тегленето  на кредит от Българско -Американската кредитна банка.  Понеже видях, че и Вие сте задали въпрос и вероятно сте теглили такъв кредит, може ли да ми дадете мнение дали всичко е наред, тъй като се превежда една сума за легализация на договора и тя не е малка, искам да съм сигурна преди да предприема някаква стъпка.  Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 5
Има тема за ипотечните кредити. Какви са тези предварителни плащания и легализации? Сигурни ли сте, че не става въпрос за някаква измама?
Виж целия пост
# 6
Не съм сигурна ,затова и писах тук .
Виж целия пост
# 7
БАКБ е регистрирана кредитна институция, банка от много години. Вече е американска само в името си. И те раздават кредити. За пръв път чувам да искат легализиране на договор, което само по себе си е глупост, защото се легализират документи, издадени от чужди институции. А банката е българско юридическо лице.
Фондация, която да дава кредити също не съм чувала. За да дава кредити, трябва да е юридическо лице, вписано в регистъра на финансовите институции към БНБ.
Вероятно става въпрос за някакви безвъзмездни целеви финансирания, но не и кредити.
Виж целия пост
# 8
Никой ли не е взимал пари от тази фондация
Виж целия пост
# 9
Megi, работила съм по проекти, финансирани от Америка за България. Те не дават така пари на физически лица. Ако имаш идея за бизнес, култура, образование-кандидатстваш и може да ти го финансират за развитие. Това не е банка, нито компания за бързи кредити.
Виж целия пост
# 10
Значи това е някаква измама!

Виж целия пост
# 11
Опишете ни каквото знаете, за да са предупредени и други хора. Ако знаете за някой излъган е добре да подаде сигнал.
Виж целия пост
# 12
Аз също се интересувам за тях, понеже съм одобрена за сумата от 65 000 лв за срок от 20 г. и вноската е 270 лв. Също ми казаха, че ми искат 195 лв за превод на документите. Но като напишете в гугъл : Фондация Америка за България, пише всичко за тях. Мисля да рискувам, пък ако са измама, ще пиша.
Виж целия пост
# 13
На ФБ страницата си са публикували това:
America for Bulgaria
Wednesday at 11:15 AM

Във връзка със зачестила информация за отпускане на кредити от Фондация „Америка за България“, появяваща се на различни сайтове, официално ви уведомяваме, че информацията е невярна. Фондация „Америка за България“ нe извършва кредитиране. Подали сме сигнал до компетентните органи за разследване.

Допълвам: в България кредитиране като форма на занятие имат право да развиват кредитни (банки) и финансови (фирми за бързи кредити, лизинги, онлайн кредитиране, заложни къщи) институции. Специалното законодателство ги задължава да имат ясно формулирани условия за кредитиране, лихвен процент, общи условия, респективно договорът се изготвя на български. В тази връзка никоя финансова или кредитна институция няма да ви поиска пари за превод и/или легализация. Също така, всички гореописани институции трябва да са регистрирани като администратори на лични данни в КЗЛД, което също е проверимо. Ако искате кредит, обърнете се към официално регистрирана институция, за да може след това да си търсите правата, ако са нарушени и да няма нерегламентирано предоставяне на лични данни.
Виж целия пост
# 14
Братовчедка ми тегли от тях.
Знам, че плати някъде около 200лв за превод на документите, но после всичко си беше ок със сумата и не е имала проблеми.

Понеже това няма как да е станало, тъй като са измамници, представящи се за фондацията, ми е интересно ти ли си в схемата, или братовчедка ти? От цялата тази история печелят само тези, които прибират от балъците 200 лева нищо.

http://old.bg-mamma.com/?topic=1062743;topicrefid=16

Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия