Нашите кухни - 76

  • 68 813
  • 751
# 165
Колко са вредни не знам, но много бързо се готви на тях и няма типичното загаряне с миризма на изгоряло на яденето ако не разбъркаш и залепне на дъното. Ако нещо изкипи после се почиства много лесно повърхността с мокра кърпа. На мен ми трябваше известно време да им свикна, че наистина много бързо загряват и трудно преценявах температурата, на която да готвя.
Виж целия пост
# 166
Винаги съм готвила на газов котлон и сега индукциония хич не ми се вижда толкова бързо загряващ.И аз трябва да свиквам..
Виж целия пост
# 167
Колко са вредни не знам, но много бързо се готви на тях и няма типичното загаряне с миризма на изгоряло на яденето ако не разбъркаш и залепне на дъното. Ако нещо изкипи после се почиства много лесно повърхността с мокра кърпа. На мен ми трябваше известно време да им свикна, че наистина много бързо загряват и трудно преценявах температурата, на която да готвя.

Демек по-бързо загрява от стъклокерамичния и не загаря? Това ме спечелва
Виж целия пост
# 168
Аспиратор за пълно вграждане (не се вижда нищо, всички е скрито в шкафовете, като около 50 % от обема на тези шкафове остава използваем:
http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=9&c=22&pid=1276

От индукционния плот ще станеш импотентен, а на жена ти ще и пораснат косми по гърдите и лицето moresmile
Това беше шега, на практика загрява бързо, регулираш температурата прецизно, покапало и изкипяло не загаря (досега не съм мила истински плота, само бърша с мокра кърпа и лъскам докато е влажно с хартия за блясък), безопасни са, защото не можеш да се опариш (горещи са, но това е вторичен ефект на загряване от тенджерата, но не чак толкова, че да е опасно), работят с всякакъв размер тенджери (нагряването се самонагажда). Също така пестят енергия, което от една страна пести пари, а от друга не ти натоварва толкова мрежата.
Моят е от материал на Schott Ceran. Казват, че били по-устойчиви на надраскване, а драскотините са най-дразнещото при керамиката.

Хладилник си взех един висок клас на Сименс, почти съм сигурна, че е това:
https://www.technopolis.bg/bg/Combo-fridge-freezer/Combo-fridge- … -39NXI35/p/664178

Висок е 2 метра, от истински инокс и не се чува изобщо. Останалото какво да кажа - ми работи, фризерът замразява до -24 градуса, хладилната част може да доката до +2. Най-важното според мен е:
- Но фрост
- Автоматично размразяване
- Тиха работа
Високият клас имат разни фреш зони, чекмеждета за месо с температура около нулата и прочее, но и без тях се живее, макар да са хубаво нещо. Но трите тирета за мен са най-важни. И естествено да ти харесва - и отвън, и отвътре.
Виж целия пост
# 169
За какво служи автоматичното рвазмразяване? С тази екстра почти не намирам оосбено ЛГ
Виж целия пост
# 170
За какво служи автоматичното рвазмразяване? С тази екстра почти не намирам оосбено ЛГ

За да не ти се налага от време на време да изключваш хладилника и за го размразяваш. Много ми е досадно, поне на мен. Ако го имаш хладилникът просто си работи и не се сещаш за него. Само ако се поизцапат  поличките ги вадиш да ги миеш.
Като гледам и на моя хладилник не го пише, ама го има. Общо взето "но фрост" и "автоматично размразяване" са функционално едно и също, но май едното е за камерата, а другото за хладилната част.

P.S. Както казах, едно и също са функционално. Самсунгите например казват и двете. На Сименса пише само "но фрост", ама става дума за "пълен но фрост" - и за хладилника, и за фризера. Може би и при ЛГ е така. По-евтините обаче не са с пълен но фрост.
Виж целия пост
# 171
Привет дами и господа. Да попитам - какво ви е мнението за кухненските мивки Пирамис?
Виж целия пост
# 172
Здравейте другата седмица трябва да дадем поръчка за кухнята почти всичко е измислено проекта е готов но аз съм пред дилема относно пералнята ще бъде под плота но се чудя дали да е затворена с врата или открита моля за съвет от вас. Затворената с врата ми изглежда по добре но след като бях на гости и познати установих че е доста трудно слагането на прах и омекотител а и след изпиране не може да остане отворена за да съхне поне на мен не ми допада да стои отворен вратата на шкафа няколко часа. Споделете как е при вас
При мен е в шкаф, това ми беше едно от основните изисквания. Кухнята ми е П - образна,  като пералнята се намира в единия ъгъл на П-то в тази част, която е като полуостов (бар-плот),  пералнята е обърната към дневната и шкафа се затваря с плъзгаща врата (не знам дали го обясних много ясно).
Като е с плъзгаща врата, може спокойно да се оставя отворена когато има нужда. Освен това когато работи пералнята е много по-безшумно. Но трябва да се съобразят размерите и се отразява на цялостния проект на кухнята и разпределението на шкафове и врати . Плота стана малко по-висок от стандартното, а пералнята е от тези с намалена дълбочина ( капацитета е 4.5 кг), за да се събира нормално.
Виж целия пост
# 173
Здравейте другата седмица трябва да дадем поръчка за кухнята почти всичко е измислено проекта е готов но аз съм пред дилема относно пералнята ще бъде под плота но се чудя дали да е затворена с врата или открита моля за съвет от вас. Затворената с врата ми изглежда по добре но след като бях на гости и познати установих че е доста трудно слагането на прах и омекотител а и след изпиране не може да остане отворена за да съхне поне на мен не ми допада да стои отворен вратата на шкафа няколко часа. Споделете как е при вас
При мен е в шкаф, това ми беше едно от основните изисквания. Кухнята ми е П - образна,  като пералнята се намира в единия ъгъл на П-то в тази част, която е като полуостов (бар-плот),  пералнята е обърната към дневната и шкафа се затваря с плъзгаща врата (не знам дали го обясних много ясно).
Като е с плъзгаща врата, може спокойно да се оставя отворена когато има нужда. Освен това когато работи пералнята е много по-безшумно. Но трябва да се съобразят размерите и се отразява на цялостния проект на кухнята и разпределението на шкафове и врати . Плота стана малко по-висок от стандартното, а пералнята е от тези с намалена дълбочина ( капацитета е 4.5 кг), за да се събира нормално.
Благодаря ти но при мен няма как да стане с плъзгащи врати и без друго съм доста ограничена в пространството. В крайна сметка реших че няма да има врата😞 колкото и да ми се искаше все пак е нещо което се ползва всеки ден и трябва да е практично.
Виж целия пост
# 174
Оставяйте я отворена през нощта, щом ви дразни.
Нямам пералня в кухнята аз, в гардероба в коридора е. Работи вече 10 години така.
Виж целия пост
# 175
Оставяйте я отворена през нощта, щом ви дразни.
Нямам пералня в кухнята аз, в гардероба в коридора е. Работи вече 10 години така.
За съжаление няма къде другаде да сложим пералнята освен в кухнята. Като цяло най-много ме притеснява факта че трудно ще се използва отделението за прах и омекотител. На голяма част от новите перални това отделение се отваря съвсем малко около 7 а плота ще закрива 6см най малко ако има врата там
Виж целия пост
# 176
За какво служи автоматичното рвазмразяване? С тази екстра почти не намирам оосбено ЛГ
Гледай хладилникът да е Total No Frost, не само на хладилната част, ами и на фризерната да няма нужда от размразяване. Ей тук е обяснено много добре на английски и има картинка на вътрешната част на хладилника как изглежда
Скрит текст:
“No frost” system
There is a special fan in this system which creates uniform circulation of cold air inside fridge. Because of it, products are rapidly cool. Moisture is constantly output, that’s why you don’t see a frost. Evaporator, placed inside refrigerator, draws condensate.



«No frost» system is programmed so that fan stops periodically. At this moment a special heater switches on and frost is melting. After it, melt water is expelled into the sump, and evaporates little by little.

Това, което трябва да имаш предвид ако вземеш такъв хладилник е, че нещата, които слагаш ,трябва да са покрити с фолио или в торбичка... абе въобще затворени, защото тази система им изсмуква водата. За мен си е ОК. Аз винаги съм покривала всичко в хладилника, за да не се омерисва или да не падне някое боклуче в храната, но да не се изнендаш или пък теб да не те устройва.
Виж целия пост
# 177
На практика зеленчуците са в чекмедже, сиренето и кашкавала в кутии или пликове, месото е под найлоново фолио или в плик......няма какво да се изсушава. Аз съм слагала зелени чушки извън чекмеджето за по седмица, без да са опаковани и не са се спаружвали. Така, че не знам какво толкова може да изсъхне.... Факт е, че тези хладилници са си едно безкрайно облекчение от към чистене и слугуване. не се налага да вадиш продуктите с часове, за да го изчистиш от "ледниците"....
Виж целия пост
# 178
Ами остави кофичка кисело мляко отворена и за седмица ще стане на цедено кисело мляко!
На чекмеджетата за плодове и зеленчуци и на това 0 градуса при мен има едни отворчета, които контролират влажността конкретно в тези отделения, но в основната част на хладилника при мен Но фроста работи с пълна сила. Не са празни приказки и трябва да се има предвид като не винаги всичко извадено от хладилника се изяжда и е фабрично опаковано.
"сиренето и кашкавала в кутии или пликове", т.е. сте ги преопаковали или са фабрично опаковани - това, за което аз говоря. Ако ги оставите в чиния вижте ги какви ще са след 2 дни. В стария Мраз нищо няма да им има и няма да са така изсъхнали.
Виж целия пост
# 179
Ама аз не опонирам, а само допълних. А отворено кисело мляко, според мен, след седмица си е за боклука в който и да е хладилник.
В стария Мраз ще мухлясат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия