Пресни дребни картофчета

  • 2 265
  • 11
Споделете как ги готвите!
Виж целия пост
# 1
Задушавам ги в равни части олио и вода/в тенджерка/.
Когато се позачервят(1-2 мин преди да ги махна) им слагам сол, черен пипер, индийско орехче, магданоз и зелен лук.
Оригиналната рецепта е с копър, но аз много не го обичам с картофи. Може 50:50 - магданоз:копър.

Друг вариант е да ги опържиш цели с люспата - стават много вкусни.
Или да ги опечеш в тавичка с олио, сол,черен, червен пипер и розмарин.
Виж целия пост
# 2
Най-често:
Добре измити /никакво белене/ в йенска тенджера с олио.
В микрото /микровълнова печка/, през това време салатата и после на масата с копър и сирене. Просто, вкусно, и супер бързо. Wink
Иначе има и една индийска рецепта - пак небелени, но в тава и с къри, джинджифил, кимион, и каквото ти харесва и после с почистени домати на кубчета. И тя става за микро, но задължително без капак и разбъркваш.
Виж целия пост
# 3
Стандартното - задушени с мнооооооооого копър  Wink
Виж целия пост
# 4
Задушени с копър, обаче потривам ръце да крадна варианти. Това индийското ще го пробвам задълже.
Виж целия пост
# 5
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10
Виж целия пост
# 6
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10

Като ръсиш тавата със сол поръси и малко черен пипер.
Виж целия пост
# 7
Всички изброени варианти до тук +ЧЕСЪН!След като станат готови добавям  две скилидки пресован чесън,стават разкошни! Hug  bouquetВървят много с  beer
Виж целия пост
# 8
Аз ги слагам за малко да поврат и веднага в тавата с малко олио да се запекат,стават с коричка. После слагам чесън, копър и мъничко оцет.Става разкош/ не е салата/
Виж целия пост
# 9
В тенджера с капак с малко олио, като непрекъснато се друсат . Когато хванат златиста коричка чуквам няколко яйца, разбити с копър и сол. Подрусвам още 1-2 пъти поднасям с бира.
Виж целия пост
# 10
Измивам ги хубаво, без да ги беля и ги слагам в тавичка,разбърквам ги добре с разтопено олио и ги слагам във фурната.Когато се запекат ги заливам със заквасена сметана , нарязан пресен лук,копър и вълшебен вкус.
Виж целия пост
# 11
Тези, които правя почти всеки ден са по рецепта на кръстниците от Враца.
"Надупени картофи": миеш ги хубаво и ги срязваш на половина. Омазнена тава, поръсена със сол, надупваш картофените половинки, отгоре може пак малко сол и печеш. Аздаже слагам имного лааааалко водичка, за ад не прегарят съвсем. Стават с една запечена коричка-мммммммммммммммммммммммммм ... newsm10
Аз също ги правя така, само че без водичка Naughty Слагам само олио или масло и сол Mr. Green
Стават фантазия Grinning Много бърза и лесна рецепта
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия