Сподели любимите си рецепти с „Градус“

  • 18 275
  • 229
# 45
Руло от пилешко филе, увито в ленти от тиквички с пълнеж от крем сирене и сушени домати.
Виж целия пост
# 46
...
И естесвено - моето любимо пиле на шише.
Продукти:
1 пиле
картофи
1 бира
масло
сол
червен пипер
мащерка босилек
Приготовление:
Разбъркваме подправките с разтопеното масло и мажем пилето обилно отвън и отвътре. Може да се сложи масло и на няколко места под кожата му.
Нарязваме картофите на резенчета и ги нареждаме в тава около бутилката бира. Обливаме ги с останалата смес от маслото и подправките. Слагаме пилето "да седне" върху бутилката и мушкаме в предварително загрята на 150 градуса фурна с вентилатор. Печем до получаването на златист загар.
Сервираме със стръкче магданоз, резен лимон и студена бира.
Наздраве!


и понеже се чудих какво да сготвя на домочадието, а пазарувайки едно пиле "ме викаше", реализирах рецептата Simple Smile
Виж целия пост
# 47
Вкъщи ядем много пилешко. Обожавам пилешка супа с фиде и много подправки.

Също така пека пиле, на което слагам чеснов пипер, черен пипер и малко сол, обърквам за картофите самардала и червен пипер и пека.
Виж целия пост
# 48
Една от любимите ми рецепти с пиле "Градус" на фурна:

ПРОДУКТИ:
1 кг пилешко месо
5 картофа
4 - 5 моркова
4 с.л. соев сос
3 с.л. горчица
4 - 5 лъжици майонеза
подправки - черен пипер, сол, червен пипер

 
РЕЦЕПТА:
Пилешкото  се нарязва на парчета. Приготвят се и се нарязват картофите и морковите.
В намазнена тава се нареждат пилешкото и зеленчуците.
След това в купичка се разбъркват соевият сос, горчицата, майонезата и подправките.
Със сместа се намазват парчетата месо.
След това се налива 1 ч.ч. вода. Пече се във фурна на 180 градуса.
Виж целия пост
# 49
Най- любимата рецепта на всички вкъщи:

Пилешки филенца с корнфлейкс

Пилешки гърди - 1 кг
корнфлейкс - 400 - 500 г
яйца - 5 бр.
брашно - 120 г
олио - 150 мл
лимони - 1 бр.
черен пипер
хималайска сол

Пилешкото филе се нарязва на ивици. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Лимона го изстискваме върху месото. С ръка разбъркваме месото и го оставяме за около 30 минути в хладилник.
Всяко парче пилешко се овалва първо в брашно, яйца и след това в натрошения корнфлейкс.
Пилешките хапки пържим в предварително сгорещено олио до получаването на хрупкава златиста коричка.
Виж целия пост
# 50
Обожавам Пиле Жулиен. Най-често го приготвям по тази лесна рецепта:

Необходими продукти (на око):

пилешко филе - (гърди)
сметана - готварска
масло
кисели краставички
кашкавал
черен пипер - 1 щипка
сол - 1 щипка
чубрица

Начин на приготвяне:

Пилешкото филе се нарязва на тънки ивици (жулиени) и се слага в тиган с масло и малко вода и се задушава за няколко минути.

След това се добавят краставичките (също нарязани на ивици), пак се задушава леко и се добавя готварската сметана, заедно със подправките.

Бърка се, докато соса малко се сгъсти. След това се изсипва в подходяща дълбока чиния и се настъргва кашкавал.
Виж целия пост
# 51
Запеканка с картофи, пилешко месо и гъби

1 кг картофи
700 г пилешко месо (филе, бон филе)
300 г гъби
150 г извара или сирене фета
250 г кашкавал
Чубрица, сол, бял смлян пипер, олио или зехтин

Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на големи кубчета. Изсипваме ги на дъното на тава с тефлоново покритие. Гъбите нарязваме на полумесеци и запържваме в 2-3 с.л олио, масло или зехтин. Подправяме с бял смлян пипер, сол и чубрица и след като са готови ги разпределяме заедно с мазнината върху картофите. Добавяме извара, или парченца сирене фета.Месото нарязваме  на хапки и печем на грил тиган. Разпределяме върху изварата.Половината кашкавал нарязваме на кубчета и добавяме към запеканката, а останалата част настъргваме отгоре.Печем в загрята на 220 градуса фурна около 30 мин.
Виж целия пост
# 52
Ние много харесваме пикантно пиле с ананас и нудли.
Всичко, от което имате нужда е пилешко филе, нудли, ананас (може и от консерва), тропически микс, подправки сол, лют пипер и соев сос.
Нарязвате пилето, запържвате го леко в мазнина със соевия сос. След това се добавя ананаса и тропически микс. Допържва се. Междувременно се сваряват нудлите до полуготово състояние. Прибавят се към пилето, заедно с малко от водата. Оставяте малко да се запържи всичко и сервирате.
Добре е след това да затоплите на тигана малко кашу и да поръсите порциите с него....
По желание може да добавите и зеленчуци, каквито ви харесват. Аз обикновено слагам зелена и червена чушка за цвят.
Виж целия пост
# 53
Имам много на брой любими рецепти с пилешко и ми е трудно, коя точно да избера...
Пилешки филенца на фурна
Мариноваме нарязани на хапки пил.филенца със смес от:универсална подправка(тип вегета) ,чесън на гранули,сладък червен пипер,чили(лютив червен пипер),черен пипер.Разбъркваме хубаво месото с едно разбито яйце,овалваме всяко парченце в натрошен корнфлекс .Поставяме в  тава с хартия за печене и печем в загрята фурна до златисто.
Виж целия пост
# 54
Любима, бърза, лесна и много вкусна рецепта : пилешки бутчета или крилца, посоляваме и омазваме хубаво с горчица. След това печем във фурната до готовност Wink Гарнитурата е по ваш избор Wink
Виж целия пост
# 55
Моята любима рецепта е пиле на сол или пиле на шише. Купувам си едно охладено пиле, разрязвам го през гърдите изцяло и го слагам разтворено с кожата нагоре върху едра сол в една тава. Мятам го във фурната. След 40 минути мажа кожата отгоре с масло и за още половин час го връщам.Става като пиле на грил. А когато го правим на шише, обикновено сме на пикник или навън ,на двора. Пиле, пак охладено купувам, омазвам го със сол,масло и подправки и го нанизвам на бирена бутилка или бутилка с тънко гърло от ракия.Бутилката е пълна с вода +олио. Слагам бутилката с пилето в една желязна чиния , слагам в нея 3 картофа обелени и нарязани. Похлюпвам пилето с една тенекия от сирене . Правя си тънки съчки и си паля огън около тенекията и така около час да гори и да се пече.
Виж целия пост
# 56
Овкусени пилешки крилца

1/2 кг пилешки крилца се овкусяват с марината от:
4 с.л. соев сос; 1 ч.л. горчица; 2 с.л. лимонов сок; 1/2 с.л. чесън на прах; 1 с.л. мед; 2 с.л. сусамово семе.
Пече се в йенска купа.

Обезкостено пилешко бутче, пълнено с топено сирене и гъби


Със същата плънка може да се направи и пълнено кюфте
Виж целия пост
# 57
Любими вкъщи са крилца или  бутчета "Градус" печени във фурната. В купа смесвам олио, сол, една лъжица мед, черен пипер, червен пипер и малко червено вино. Намазвам хубаво месото и ако има време / ако няма -действам направо/ го оставям около час да си поеме миризмите. Пека в загрята на двеста градуса фурна, като месото нареждам върху тава, покрита с хартия за печене и ако ми е останала марината я поливам. След половин час сервирам
Виж целия пост
# 58
Обичаме пилешки крилца на фурна. Използвам 1кг крила, мариновам ги с бял пипер, къри, подправка за скара, мед, балсамов оцет и  соев сос. Оставям ги да постоят 1 час в хладилника, заливам ги с чаша бира или вино и пека.
Виж целия пост
# 59
Вкъщи много обичаме да вечеряме пилешки крилца на фурна.
Първо ги почиствам и измивам. След това правя марината като смесвам 3 с.л горчица, 1 с.л мед, 1 к.ч бира, 1 с.л червен пипер и сол на вкус.  Намазвам крилцата от всички страни и оставям 20 минути да поемат маринатата.  Нареждам в подходяща тава и пека до златисто.
Гарнитурата, с която ги поднасям е печени картофи с масло и бира на фурна Beers
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия