За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 940
  • 758
# 225
Аз странджанките-принцеси, ги правя на парти грила, или както му казваме у дома,, на скаричката,,.
Така стават най- вкусни, ама като си нямам такъв уред.
За да не е спам- какво може да се добави към царевичен грис? Аз го сварявам по стандартния начин, после добавям сирене и кашкавал и оставям да се охлади. После го нарязвам на парчета и го запичам на фурна или на тиган с малко масло. Други идеи,  че  така става много вкусно,  ама и омръзва 🤔
Виж целия пост
# 226
Най-хубавите топли сандвичи с кайма стават на истинска скара Wink ако е и с жар - чудни.  И тогава чиста кайма, само подправки, никакви яйца, кашкавали.. да си замирише наскара.
Церичния грис - варя го с бульон. 1-2 части бульон, останалото вода. Ама истински Simple Smile от  свиня или пиле.  освен с топящо сирене вътре - кашкавал, жълти твърди сирена, топено сирене,  Когато е готов - жарнат отгоре  бекон на сух тиган изсипвам, заедно с мазнината му.  И го оставям по-сочен, да не се сгъстява прекалено. Най-вкусния такъв ядох в Румъния, с пържено свинско шарено месо Kissing HeartHeart Eyes
Виж тези с царевичен грис ги правя  http://pep-4o.blogspot.com/search/label/%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B5 … D0%BD%D1%82%D0%B0 - всички си ги харесвам много Simple Smile
Виж целия пост
# 227
Съжалявам за вероятно смешния въпрос, но мога ли да добавя течен шоколад към разбита сметана (става въпрос за тази на прах)
Виж целия пост
# 228
..........................
За да не е спам- какво може да се добави към царевичен грис? Аз го сварявам по стандартния начин, после добавям сирене и кашкавал и оставям да се охлади. После го нарязвам на парчета и го запичам на фурна или на тиган с малко масло. Други идеи,  че  така става много вкусно,  ама и омръзва 🤔
Ще споделя как приготвям полента и заливка отгоре.
Скрит текст:
2 л вода се поставя на котлон + 1 пълна ч . л . сол. Оставям докато по дъното се образуват малки мехурчета, това е малко преди да заври. Изсипвам 400 г полента, бъркам докато стане хубаво царевично пюре. Когато е почти готово свалям от този котлон и я прехвърлям на по-малък на ниска температура, от 9 степени на 3-ка.Полу я захлупвам с капак и я оставям да си ври много леко, бавно, като периодично я разбърквам с телена бъркалка.
 На котлон се поставя тиган със зехтин да загрее , добавя се лук - малка глава нарязан на филийки, задушава се за няколко минути.  Добавям италианска наденица около 400 г извадена от червото, разрохквам, докато стане на трохи. Прибавям и 400 г гъби печурки  на филийки и 100 г замразени печурки, замразените са задължителни, те точно дават чудесен аромат, не се размразяват предварително Разбърква се всичко за около 15/20  мин и се прибавя плътен 400 г доматен сок от бутилка или пасирани домати от консерва. Готви се за още 15 /20 мин. Полентата се полага пласт в плитка чиния и се разпределя като пица , да е в кръгла форма из чинията, отгоре се залива с плънката. Ако не можеш да намериш италианска наденица си купи друг вид сурова ароматна наденица, но задължително се изважда от червото, да е като кайма. Ами, това е.
Виж целия пост
# 229
Съжалявам за вероятно смешния въпрос, но мога ли да добавя течен шоколад към разбита сметана (става въпрос за тази на прах)
Можеш при непрекъснато разбиване.
Виж целия пост
# 230
Някакви рецепти с flax seed брашно да предложите? Даже не знам и какво е това нещо. Поръчвах суплементи и по грешка ми пратили един пакет такова брашно. Че и органично. Не искат да им го връщам, подарък било. Мисля да го засиля в кофата, но айде първо вас да попитам.
Виж целия пост
# 231
Брашно от ленено семе, би трябвало да е смляно след извличане на маслото от семената, щом го водят брашно. Иначе си се води смляно или натрошено ленено семе. Предимно фибри е и сгъстява прилично, най-добре като се смеси там с каквото ще се прави, да престои малко и да се види ще иска ли още течност. В нисковъглехидратни печива се ползва, слагала съм в НВ пица например. Може би в темата за нисковъглехидратните рецепти ще дадат повече идеи с такова брашно. НВ палачинки или хлебчета би трябвало да станат прилично с него или с комбинация от ленено и друго брашно.
Друг вариант е нещо, което съм си правила за закуска преди време - 100-150 грама кисело мляко, малко мед и 1-2 чаени лъжички смляно ленено семе (би трябвало и с брашното да стане добре, макар че са предимно фибрите останали, а лененото масло повечето го няма в него), в случай че харесвате да ядете такива "бъркочи". Престоява няколко минутки пак, то се сгъстява видимо за това време. Не на всеки допада, но на мен си ми харесваше.
В хлябове също съм слагала смляно ленено семе, то какво ли не съм пробвала да сложа в хляба де, там сигурно също би вървяло - примерно 1-2-3 лъжици в цял хляб.
Виж целия пост
# 232
Здравейте, сладури! Моля за помощ. В събота ще имаме гости по случай рождения ден на ММ. За основно по желание на гостите ще правя суши. Сега идва проблема с какво предястие и салата да го комбинирам. И за десерта се чудя имам си копченце - кондензирано мляко, сгушенка, а сега трябва да му ушия балтонче, което да не включва орехи/ядки/ и мед. Давайте идеи. И предварително ви благодаря. Simple Smile
Виж целия пост
# 233
Дайте съвет как е по-добре да замразя броколи - сурови или бланширани? Вчера ми донесоха няколко глави и ще ги начупя на розички, за да ги сложа във фризера в пликчета. Не ми се е налагало досега да замразявам и затова реших първо да попитам тук.
Виж целия пост
# 234
Здравейте, сладури! Моля за помощ. В събота ще имаме гости по случай рождения ден на ММ. За основно по желание на гостите ще правя суши. Сега идва проблема с какво предястие и салата да го комбинирам. И за десерта се чудя имам си копченце - кондензирано мляко, сгушенка, а сега трябва да му ушия балтонче, което да не включва орехи/ядки/ и мед. Давайте идеи. И предварително ви благодаря. Simple Smile

Патладжани по корейски

Гъбен пастет с крем сирене

Салата *Лисича опашка*

Нежен омлет с гъби и любимо сирене

Суфле от сирена

Здравословна салата от ряпа дайкон
Виж целия пост
# 235
Аз броколите ги замразявам леко бламширани в подсолена вода. Буквално за 1 Мин. и след това шокирам в ледена вода
Виж целия пост
# 236
Дайте съвет как е по-добре да замразя броколи - сурови или бланширани? Вчера ми донесоха няколко глави и ще ги начупя на розички, за да ги сложа във фризера в пликчета. Не ми се е налагало досега да замразявам и затова реших първо да попитам тук.
Бланширам ги винаги-във вряща подсолена вода за 5 мин.После ги отцеждам в гевгир и заливам със студена вода.
Виж целия пост
# 237
Здравейте, сладури! Моля за помощ. В събота ще имаме гости по случай рождения ден на ММ. За основно по желание на гостите ще правя суши. Сега идва проблема с какво предястие и салата да го комбинирам. И за десерта се чудя имам си копченце - кондензирано мляко, сгушенка, а сега трябва да му ушия балтонче, което да не включва орехи/ядки/ и мед. Давайте идеи. И предварително ви благодаря. Simple Smile
За предястия и салати давам идеи

Варен октопод на грил
https://mycandykitchen.blogspot.com/2013/09/blog-post_4.html?m=1

Коктейл от рулца от раци или скариди
https://mycandykitchen.blogspot.com/2011/10/blog-post_7484.html?m=1

Скариди на тиган
https://mycandykitchen.blogspot.com/2011/10/shrimp-in-pan.html?m=1

Панирани в темпура зеленчуци или скариди
https://mycandykitchen.blogspot.com/2013/04/tempura-vegetables-shrimps.html?m=1

Азиатска салата с краставици,кълнове и соев сос
https://mycandykitchen.blogspot.com/2012/10/kikkoman-cucumber-sa … outs-and.html?m=1

Пилешки кюфтенца по японски
https://mycandykitchen.blogspot.com/2012/10/tsukune.html?m=1

Японски палачинки
https://mycandykitchen.blogspot.com/2012/10/blog-post_11.html?m=1

Сьомга с песто от магданоз върху брускети
https://pep-4o.blogspot.com/2011/03/blog-post_4653.html?m=1

Хлебни хапки с пастет от сьомга и крема сирене
https://pep-4o.blogspot.com/2015/04/blog-post.html?m=1

Палачинкови рулца със сьомга
http://lety-culinaryadventure.blogspot.com/2010/12/blog-post_19.html?m=1

Пъстра салата с риба тон
http://neliyonevakitchen.blogspot.com/2015/06/blog-post_30.html?m=1
Виж целия пост
# 238
Може ли да ми препоръчате изпитана рецепта за сос Цезар.  Преди два месеца правих по рецепта, която явно съм изгубила, вчера изпробвах една от интернет и се получи нещо ужасно.
Виж целия пост
# 239
Благодаря на отговорилите за броколите. Значи довечера ще ги бланширам и ще ги разпределя в торбички.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия