За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 951
  • 758
# 210
Аз скара нямам, ако правя принцеси, пека на фурна. Слагам тавата/ решетката на фурната на най- високото ниво и пека само на горните реотани/ грил функция ли да се водеше това🤔/. Ако пък са само за мен, пека и от двете страни. Така се препичат доста филийките и стават малко твърди, но аз така ги харесвам🐷
Виж целия пост
# 211
Само на горен реотан без вода.
Странджанките се пекат, като се залепят с каймата върху скара и едва когато каймата се запече, могат да се отлепят от реотаните.
Виж целия пост
# 212
Благодаря! Предполагам че децата ще предпочетат да не са много хрупкави,така че само на горен реотан ще ги сложа.Трябва да ги намокря обилно със вода,за да не залепва каймата ,нали? И още нещо-директно на решетката ги слагам,не във тава,или ?За първи път ще правя.Blush
Виж целия пост
# 213
Аз ги правя в тава, за да не ръсят трохи навсякъде, а каймата ако не е много студена се притиска хубаво с ножа към хляба и не се надига. Ако сложите твърде много кайма може да се надигнат крайчетата. Харесва ми също вариантът с много тънко намазана филия с лютеница или кетчуп и отгоре каймата.
Виж целия пост
# 214
Днес мисля да правя чушки с кайма и ориз.
Никога не съм  правила и сосчето,което често виждам по снимките.
Как се приготвя? Знам,че е нещо просто,ама до сега не съм се интересувала.
karzz ,ето тук Пепи е дала два варианта на сос. Най-често правя  вариант № 2
http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html
Виж целия пост
# 215
Благодаря! Предполагам че децата ще предпочетат да не са много хрупкави,така че само на горен реотан ще ги сложа.Трябва да ги намокря обилно със вода,за да не залепва каймата ,нали? И още нещо-директно на решетката ги слагам,не във тава,или ?За първи път ще правя.Blush
.
Ако е за две филии Слагам ги в дебел тиган, не намазана с олио върху самата плънка и затварям с капак така ще се изпекат няма смисъл от фурна
Виж целия пост
# 216
Купих телешки стек, уж от младо теле (от Лидл), приготвих го на тиган...обаче това нещо няма сдъвкване...кажете мога ли да го досготвя по някакъв начин или да отиде за куче?
Виж целия пост
# 217
В глинен съд с много зеленчуци за 2-3ч ще се сготви.
Виж целия пост
# 218
Мерси, Doli, ще го метна в гювеча после, че сега пека едни свински ребърца, за да оправим снощния вкус;)
Виж целия пост
# 219
Телешкия стек, най-вероятно си го препекла. Пече се по 2-3 минуи на стаена. Трябва да остане леко медиум. Иначе става на подметка.
Идеята за агюввч със зеленчуци на слаб огън във фурната звучи добре.
Виж целия пост
# 220
Днес мисля да правя чушки с кайма и ориз.
Никога не съм  правила и сосчето,което често виждам по снимките.
Как се приготвя? Знам,че е нещо просто,ама до сега не съм се интересувала.
karzz ,ето тук Пепи е дала два варианта на сос. Най-често правя  вариант № 2
http://pep-4o.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html
Благодаря ти!
Виж целия пост
# 221
И аз телешкото само в гювеч го правя, веднъж експериментирах с едно пармиджана, но не ни хареса.
Виж целия пост
# 222
Някой спомена за принцеси, да ви кажа и моята. Когато ми хартиса малко кайма я смесвам с настъргана тиквичка ,1 яйце, копър не сила защото тиквичката се разводнява.Мажа филийки и печат на горен реотан.Ние ги харесваме, ако искате пробвайте и вие.
Виж целия пост
# 223
Хляб  с някаква заливка /независимо дали кайма или нещо друго/ слагам в/у хартия за печене на тавата на фурната на горен реотан. Или ако имате парти грил - най-удобният вариант.
Виж целия пост
# 224
Аз странджанките-принцеси, ги правя на парти грила, или както му казваме у дома,, на скаричката,,.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия