За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 756
  • 758
# 30
Аз пак с питане - вчера варих яйца, но едва утре ще ги вложа в ястие. Пречи ли им? Никога не съм ги държала толкова време и се притеснявам да не се развалят, нищо че са в хладилника.

Виж целия пост
# 31
Аз пак с питане - вчера варих яйца, но едва утре ще ги вложа в ястие. Пречи ли им? Никога не съм ги държала толкова време и се притеснявам да не се развалят, нищо че са в хладилника.

По Великден и повече време се застояват варените яйца. Нищо им няма. Simple Smile
Виж целия пост
# 32
То варените яйца по принцип не се ли развалят по-бавно от суровите?
Виж целия пост
# 33
То варените яйца по принцип не се ли развалят по-бавно от суровите?
Не. И едните и другите могат да стоят. Варените трябва да са в хладилник.
Виж целия пост
# 34
Благодаря ви, и аз така предполагах.
А и яденето ще има известна термична обработка, тъй че и да има нещо - няма нищо Grinning
Виж целия пост
# 35
Варени яйца са ми стояли и по пет дни в хладилника, нищо им няма.
Пейч, благодаря за отговора за тавичката. Уж старателно четох рецептата, ама това съм го пропуснала.
Виж целия пост
# 36
Има ли как да се направи заместител на заквасена сметана(кисело мляко плюс масло), който да е с консистенцията на заквасената сметана?
Виж целия пост
# 37
Има ли как да се направи заместител на заквасена сметана(кисело мляко плюс масло), който да е с консистенцията на заквасената сметана?

С цедено кисело мляко. Маслото го изключи.
Виж целия пост
# 38
виж това http://pep-4o.blogspot.com/2017/02/blog-post_24.html не е варено, задушено си е.

Здравейте, за пръв път правя императорски ориз и ми пуска много лилава вода. Това нормално ли е? Нямах идея дали да го мия или не и в крайна сметка го поизмих, но може би е трябвало повече да го мия докато се махне лилавата вода..?
такъв е, не се мие да излиза водата - тя все си пуска. Ика повече варенен, но никога не се сварява-разварява като познатия ни бял ориз

Да споделя какво се получи Simple Smile ползвах техниката с месото от рецептата, първо го сложих да се пече в плик (около 1,3 часа) после разрязах плика и покрих с фолио (беше се позапекло). Телешко, гъби, моркови и картофи. Стана много вкусно, но месото си беше сухо. Има някаква тайна (освен самото месо като качество), която ми убягва.
Интересно ми е как правят стекове телешки, които да са хем добре сготвени, хем сочни. Досега не съм успявала с телешкото (само когато е варено ми се получава). Майсторлък явно и техника.
Много благодаря за помощта!
Опитите продължават.
Виж целия пост
# 39
Телешки стек с месо от говедата, дето се отглеждат у нас... трудно. Намира се тук-там от съвсем младо теле, но пак не е същото според мен. Пробвала съм и с домашно отгледано, за което знам че не е старо животно със сигурност, но пък си е телето на млечна крава, не от порода за месо. Пак няма как да станат такива стекове.
И аз задушено все го готвя. Запечатвам парчетата набързо в тиган и после в йена с капак във фурната - там вече са свободни комбинации с каквото ми скимне да го готвя в момента. Гъби, топени сиренца, сметана също му отива, зеленчуци... Май два пъти еднакво не правя, все си става добре.
Виж целия пост
# 40
Освен това телешкия стек се готви максимум 7-8 минути, а не с часове.
Виж целия пост
# 41

......................

Интересно ми е как правят стекове телешки, които да са хем добре сготвени, хем сочни. Досега не съм успявала с телешкото (само когато е варено ми се получава). Майсторлък явно и техника.
Много благодаря за помощта!
Опитите продължават.
От нормална месарница да получиш такъв телешки стек,  за който си мислиш е мисия невъзможна! Няма такъв вариант.! Има специализиран магазин в София от който можеш да си пазаруваш меса, които ги гледаме по разните вносни кулинарни предавания. Пазарувала съм и винаги съм била  повече от доволна, но цените са  много високи -  позволявам си само когато наистина ми се налага да приготвя нещо по специално. https://www.vivenda.bg/
Виж целия пост
# 42
Хубавите телешки стекове вървят от 20-30 та до 150 лева парчето. От обикновеено телешко се отказах след 3 тия път.
От свинските котлети става аламинути 3 минути от едната и 3 минути от другата страна на грил тиган на средна сила.
Виж целия пост
# 43
Ооо, аз съм далеч от идеята, че ще успея да докарам перфектна телешка пържола Simple Smile просто ми беше интересно, а и покрай затрудненията ми да докарам свястно печено телешко.
Следя някои от темите в раздела и не мога да стъпя и на малкия пръст на много от момичетата тук. Съвсем скромно си готвя вкъщи  Grinning
Иначе харесвам кулинарията много и понякога пробвам нови, интересни рецепти.
Виж целия пост
# 44
Здравейте!

Всички сте уникални и се обръщам към вас с въпрос

Имам 3 жълтъка, които не знам къде да използвам като изключим крем карамел,  и подобни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия