За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 41 911
  • 758
# 735
Малко извън темата
Търсих тема за натриев глутаман ,но не намерих .... има ли такава и ако не може ли да се направи?
Ще се радвам да прочета кои от вас го обичат и консумират
Виж целия пост
# 736
Натриевия глутамат е изключително вреден . Аз, лично, чета много внимателно етикетите и се опитвам всячески да го избягвам.  Съмнявам се да има почитатели.
Виж целия пост
# 737
Всъщност, четох някъде, че не е доказано вреден и дано да е така, че май го има навсякъде. Когато готвя определени гозби, в някои слагам по малко бульон от кубче, гледам да не прекалявам. Където мога не слагам, уж го избягвам, но не мисля че можем да се спасим от него изцяло. А и много продукти, които купувам са изключително безвкусни
Виж целия пост
# 738
Ами може да се избягва. Просто внимателно се четат съставките на продуктите и се изключват тези, които го съдържат. Примерно бульони, фиксове, миксове, вегета, пикантина и тн от години не купувам, китайска храна не се яде вкъщи, колкото и да я обичам. Наистина не е възможно напълно да го избегне човек, ама колкото може😊
Виж целия пост
# 739
Ако се консумира редовно храна с натриев глутамат, после такава без него е безвкусна. Нужно е време след като се спре да започнеш да усещаш вкуса на храната.
Виж целия пост
# 740
А тези от вас, които не купуват подправки с глутамат - усещате ли безвкусна храната, която е подправена с такъв? На няколко пъти ми се случва да хапна такава храна от заведение и уж ти се струва добре, но всъщност е безвкусна...
Виж целия пост
# 741
Много добре си личи кога едно месо например, има вкус на месо и кога на пластмаса.
Виж целия пост
# 742
Има го във всички наденици ,кренвирши ,кашкавал,чипсове,вафли ....
Виж целия пост
# 743
Не ползвам готови подправки и фиксове.има огромно изобилие на пресни и сушени/ млени подправки и спокойно можеш да си овкусиш храната с тях.
На заведение винаги усещам фиксовете както и маргарина в храната. Имат специфичен вкус и всичко, което ям ми се струва еднакво. За това и избягвам определени заведения.
Виж целия пост
# 744
Аз го усещам по-скоро, като пресолено и силно подправено, не някакъв определен аромат, а като силна подправка без определен вкус. Ама и аз как го обясних....
Виж целия пост
# 745
И аз го усещам, особено в затоплена храна, силно се усеща в супи... Някой заведения го използват според мен с идеята да добавят подправка, но развалят храната.
Виж целия пост
# 746
Как да съхраня белтъци по-дълго време и мога ли да ги използвам след това за целувки?
Сложи ги в купичка, покрий със свежо фолио и ги остави във фризера. Снощи така разбих едни вече размразени белтъци  от преди четири месеца, за Грозните италиански ореховки - разкошни бяха, белтъците. Нищо им няма, напротив ставах по-хубави и то най-вече за френски макарони.
Марчева, безкрайно ти благодаря!  bouquet
Виж целия пост
# 747
Има го във всички наденици ,кренвирши ,кашкавал,чипсове,вафли ....
От изброените консумираме само кашкавал и там го няма, а останалите не съм ги и поглеждала.
Аз въображение и желание за готвене нямам, но каквото и колкото мога, готвя. Съзнателно не бих купила отровните наденици, ..., чипсове и т.н., а че отровата е във всичко, ясно е.
Виж целия пост
# 748
Аз го усещам по-скоро, като пресолено и силно подправено, не някакъв определен аромат, а като силна подправка без определен вкус. Ама и аз как го обясних....

+1 и аз така.
Нова тема ще пусна по-"късно
Виж целия пост
# 749
..............Марчева, безкрайно ти благодаря!  bouquet
Удоволствието е мое!  Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия