Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какъв принтер да си купя?

  • 9 239
  • 19
  Здравейте! Налага ми се да купя принтер за средно натоворване на месец.  Искам да е all in one (печат,копиране,сканиране и факс), да е цветен също така. Държа да се свързва с WiFi през телефона, но най-много се надявам да не давам по 200лв за консумативи всеки месец. Не разбирам и не знам кое е по-добре мастлено-струен или лазернен . Бюджета ми е до 1000лв. Моля препоръчате ми модел. Simple Smile
Виж целия пост
# 1
За модел не мога да препоръчам, но се опитайте да разучите дали консумативите за избрания принтер се намират лесно и няма да се махнат от пазара скоро. Майка ми купи принтер, 5 месеца по- късно оригиналното мастило за модела изчезна от пазара и се наложи да сменим с друго, което не сработи с принтера.
Виж целия пост
# 2
Аз съм най-доволна от Канон като марка. Принтира бързо и рядко забива.
Имала съм и HP и беше голямо мъчение. Все нещо забиваше и принтираше много бавно въпреки настройките. Затова отново се върнахме на Канон.
Сегашният  е три в едно PIXMA MG 3150, черният патрон струва около 40лв. Не знам колко е изгодно, тъй като е за домашно ползване и един патрон изкарва месеци.
Виж целия пост
# 3
Виж най-близки сервиз за подръжка и зареждане на тонер касети. Набележи си принтери от нета, отиди и ги питай дали зареждат касети. Ако правят такава поддръжка - то прочети повече мнения за тези 3 в 1 устройства и си избери това което най-много ти пасва. Така ще имаш и сигурен сервиз и консумативи къде да купиш Simple Smile
Виж целия пост
# 4
...кое е по-добре мастлено-струен или лазернен
Лазерен.
Някои хора купуват мастилено-струен, но не купуват оригинални касети, а китайски(от ebay основно) или си ги пълнят сами или в някоя фирма. Така може да ти излезе много по-евтино от лазен принтер в дългосрочен план.
Лидерите при принтерите са HP. Това е само за информация.
Виж целия пост
# 5
  Не разбирам и не знам кое е по-добре мастлено-струен или лазернен .

Различават се по технологията на печата.
Мастилено-струен - евтин като цена на принтера и скъпи оргинални консумативи (бои), по-ниска резолюция.
Лазерен - скъп като цена на принтер и по-евтини консумативи(касета),  по-висока резолюция.

Ако месечно печатате повече от 100 страници, трябва да помислите за цветен лазерен принтер.
 
Други параметри, които може да гледате:
Скорост на печат, Разделителна способност (резолюция), Работа в мрежа, Двустранен печат
Виж целия пост
# 6
Здравейте!
Повдигам темата, с надежда, че някой може да се включи с актуално мнение и препоръка.
Искам да закупя лазерен, цветен принтер, който да бъде мултифункционален (принтиране, копиране, сканиране). Идея нямам към каква марка да се насоча и основно кои характеристики на устройството да взема под внимание. Всеки съвет и насока ще ми е от полза. Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 7
ако е за фирма, гледайте скорост на печат, консумативите му - за колко страници стигат и колко струват, има ли сервиз  във вашия град, гаранция колко години.
за домашни нужди скоростта не е от голямо значение, консумативите да.
Що се отнася до качеството, лазерните са най-доброто нещо.
Изберете го и на външен вид, да не ви заема много място. Черните прашасват, белите пожълтяват с времето. Няма угодия. Simple Smile
За сканирането и копирането, бих търсила да се командва и с някой бутон, не само софтуерно.
Виж целия пост
# 8
Здравейте!
Повдигам темата, с надежда, че някой може да се включи с актуално мнение и препоръка.
Искам да закупя лазерен, цветен принтер, който да бъде мултифункционален (принтиране, копиране, сканиране). Идея нямам към каква марка да се насоча и основно кои характеристики на устройството да взема под внимание. Всеки съвет и насока ще ми е от полза. Благодаря предварително!
Би ли уточнила каква сума си готова да платиш за устройството и до каква сума за консумативи. При цветния печат все пак говорим за четири тонер касети.
Виж целия пост
# 9
Здравейте,да побутна темата. Моля да ми препоръчате някакъв супер компактен принтер за домашно ползване,за по 2-3 страници печат при нужда. Ако става и за печат на снимки,още по-добре. Абе да е нещо готино,но да е малък и лесен за ползване.
Виж целия пост
# 10
уви, принтерите, не ги направиха малки колкото мобилен телефон или кибритена кутийка. Simple Smile
Скенерите ще изчезнат, като се има предвид колко по-лесно е да се снима с телефона, вместо да се сканира.
Така, че и аз бих си купила нещо по-дребно..., хубав въпрос сте задали.
Виж целия пост
# 11
Някак си, взаимоизключващи се изисквания имате към бъдещия принтер.
Виж целия пост
# 12
Някак си, взаимоизключващи се изисквания имате към бъдещия принтер.

 Защо да са взаимоизключващи се? Аз по принцип нищо не разбирам от техника,но няма ли малки такива,за по 4-5 страници печат?
Виж целия пост
# 13
Здравейте,
Налага ми се да си закупя принтер, но проблема е, че нямам никакъв опит с тях. Спряла съм се на този модел : https://www.emag.bg/multifunkcionalno-lazerno-monohromno-ustrojs … 57a/pd/D6CJH2BBM/ - HP LaserJet Pro MFP M130a. При търсенето на тонер за този модел принтер откривам само съвместими тонери, но не и  тонер, специално предназначен за този принтер, следователно да носи негово име (поне аз по това се ориентирам) . Може ли да ми кажете каква е разликата между оригинален и съвместим тонер и как мога да разбера кой тонер наистина е предназначен  за този принтер?
Виж целия пост
# 14
Здравейте,
Налага ми се да си закупя принтер, но проблема е, че нямам никакъв опит с тях. Спряла съм се на този модел : https://www.emag.bg/multifunkcionalno-lazerno-monohromno-ustrojs … 57a/pd/D6CJH2BBM/ - HP LaserJet Pro MFP M130a. При търсенето на тонер за този модел принтер откривам само съвместими тонери, но не и  тонер, специално предназначен за този принтер, следователно да носи негово име (поне аз по това се ориентирам) . Може ли да ми кажете каква е разликата между оригинален и съвместим тонер и как мога да разбера кой тонер наистина е предназначен  за този принтер?
Погледнете този сайт. Предлагат оригинални консумативи. Моделът, който сте харесали няма възможност за автоматично двустранно печатане. Аз не бих купила нищо от Емаг, имам лош опит с тях, макар и не с принтер. Бих предпочела Технополис/Техномаркет пред тях.
Ако нямате голямо месечно натоварване за печат, бих препоръчала да вземете оригинални консумативи, съвместимите не само, че повече зацапват барабана и влошават качеството на печат, но и водят до по-честа му смяна. А той е с цената на тонера, както виждате.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия