Нещо със свински дреболии?

  • 6 856
  • 5
Дайте ми идея-сърца език и бъбреци cook
Виж целия пост
# 1
Свинският  език го правя паниран или с масло , но  сърце и бъбреци не съм приготвяла никога.
Ето една рецепта за бъбреци , но не съм я правила , така , че не мога да кажа дали е добра:
Бъбреци с гъби
Изчистете и измийте 4 телешки бъбрека, разрежете ги по дължина на две и ги сложете да заврат. Извадете ги и ги пуснете във вряща подсолена вода. Сварете ги и ги нарежете напречно на ивици. Сварете отделно 300 гр. гъби, отцедете ги, нарежете ги на ивици и ги запържете заедно с бъбреците в 1/2 ч.ч. мазнина. Прибавете 2 равни с.л. брашно и също го запържете. Залейте ги с 1/2 чаша вино и ги оставете да поврат, докато се поизпари виното, разредете соса с бульона от гъбите и с част от бульона на бъбреците. Подправете със сол на вкус, черен пипер и доварете 8-10 мин. на слаб огън.

Виж целия пост
# 2
Още нещо за бъбреците- трябва да ги оставиш да се изкиснат във вода с оцет, за да се премахне миризмата. Иначе аз ги правя на фурна заедно с далак, а пък мъжа ми-задушени.
Виж целия пост
# 3
Още нещо за бъбреците- трябва да ги оставиш да се изкиснат във вода с оцет, за да се премахне миризмата. Иначе аз ги правя на фурна заедно с далак, а пък мъжа ми-задушени.
точно щях да го допълня, че при бъбреците е много важно. Маха им се и ципата, че и тя мирише. И в киселата вода прибавям едро нарязан лук /уж по-бързо да се обезмирише/

а за приготвянето - всякакви дреболии задушени с лук; с лук и гъби; с доматено пюре.

Специално сърцето можеш да го направиш на ленти, осолиш и изсушиш /ако има все още къде, че се стопли/ на пастърма - неочаквано вкусна се оказа.
Виж целия пост
# 4
Езика го правя с доматен сок
Виж целия пост
# 5
езика го панирам. Или правя на яхния с лук, моркови, може малко гъбки, домати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия