Диве4 не бях готвила, дори не съм се интересувала, само знаех, 4е се кисне в марината..Ами сега??? Нямам нет, за да ви питам, в нали4ните готварски книги- нищо подходящо. Звъннах на една приятелка (Благодаря Jen ), та поне ми даде идеята за маринатата. Разфасовах хайванчето, една част е във фризера, а бутчето изпекох.
И така- рецептата:
"ДИВЕЧ СЕФТЕ"
Едно бут4е (в случая май еленско) се накисва в:
- 1 ч.ч. оцет
- 1 1/2 - 2 ч.ч. водка или спирт
- 4 ч.ч. вода (или колкото да го покрие)
- 1/4 ч.ч. зехтин
- подправки- даф.лист, черен пипер, вегета, чеснов пипер, джоджен, дивисил и каквото подходящо имате
Кисне в тази марина цяла нощ.
В голямата тава на фурната сложих месото, шпиковах на десетина места с пар4енца сланина (за да не е сухо) и тук таме морков на ивици, натърках хубаво с подпрвки, сипах една чаша от маринатата и долях с вода до 1/3 от тавата. Сложих във фурната на 250 градуса, добре завито с фолио. Пекох около 2 1/2 часа. Като омекна доста месото (до полуготовоност) изсипах по4ти вси4ката те4ност, изсипах около 1 кг. пресни картофки, 1 пакет гъби и пак върнах под фолиото. Когато картофите бяха почти готови махнах фолиото и запекох. Да ви кажа резултатът изненада дори и мен (защото съм скептично настроена относно диве4овото месо), беше много крехко, вкусно и нямаше и помен от мириса на диве4. Ето и снимки:
http://community.webshots.com/photo/547973980/2696241870055448238NEOFXs
http://community.webshots.com/photo/547973980/2344568760055448238EroXMm
Дано влезе рецептата в употреба, ако на някой му се наложи да "викне неволята" за диве4