Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 129 074
  • 906
# 705
pinko се справя чудесно!
Виж целия пост
# 706
Е защо да става като варено пилето при печене, капака не го ли махате?
В такива съдове готвя бавно - пека до полуготовност и оставям още няколко часа на изключена фурна да се доготви и става мозък. В гювеча и без отваряне се запича кожата, а в чугуна явно ще трябва да запичам допълнително.
Виж целия пост
# 707
Някой знае ли до колко е ОК хартията за печене?
С какво е омаслена?
Виж целия пост
# 708
Здравейте, не знам дали ми е точно за тук въпросът, но все пак да попитам.
Купих си този тиган (всъщност цял комплект тигани от същата серия) - https://www.enikom-m.com/bg/product/0/gril-tigan-forest-line-28- … m/96659-9998.html
Онзи ден опитах да направя гриловани зеленчуци, пълен провал. Изобщо не се нагорещява като другите тигани /тефлоновите, да кажем/.
Някой има ли тигани от този материал и би ли сподели мнение или съвет?
Виж целия пост
# 709
Момичета, кой от тези тигани е по-добър и могат ли да се мият в съдомиялна?
http://chiniiki.com/product/7769/chugunen-gril-tigan-sas-staklen … lava-turtsia.html
https://www.emag.bg/gril-tigan-cooking-by-heinner-taste-of-home- … earch-Action=view
Виж целия пост
# 710
Здравейте, не знам дали ми е точно за тук въпросът, но все пак да попитам.
Купих си този тиган (всъщност цял комплект тигани от същата серия) - https://www.enikom-m.com/bg/product/0/gril-tigan-forest-line-28- … m/96659-9998.html
Онзи ден опитах да направя гриловани зеленчуци, пълен провал. Изобщо не се нагорещява като другите тигани /тефлоновите, да кажем/.
Някой има ли тигани от този материал и би ли сподели мнение или съвет?

Ако си го купила ..преди 3 дни отивай го връщай и си искай парите !!! Ако не ...аз лично бих го изхвърлила с 200...виж
......кован алуминий, квадратен 28х28 см, 4 см с 3-пластово мраморно-гранитно покритие от ново поколение.

Подходящ за индукционни котлони.


купи си  чугунен и си печи с кеф зеленчуци/месо ...само го избърсваш след употреба с кухненската хартия и го прибираш...
Виж целия пост
# 711
И за двата не би трябвало да е проблем съдомиялната, защотo са емайлирани. Не мога да ги сравня, не познавам втория като марка. Аз имам грил на лава и сьм доволна, мия го в съдомиялна
Виж целия пост
# 712
Здравейте, нуждая се от съд с дебело дъно. Трябва ми за домашни пуканки... пукани на котлон, като едно време. Ще съм благодарна за малко насоки на нещо по-евтинко, подходящо за по-висока Т.
Виж целия пост
# 713
Едно време емайлирана тенджера ползваше баба за пуканки.
Виж целия пост
# 714
За пуканки използвам стандартна тенджера от неръждаема стомана, с многослойно дъно. Слагам малко мазнина, включвам котлона (индукционен - нагрява веднага) и слагам тенджерата на 6 та или 7 ма степен от 9, за около 5 минути. След това намалявам на 5 та и слагам царевицата.
Виж целия пост
# 715
Мерси, сега ще се разровя какви предлагат.
Desem, предната ми беше точно емайлирана, но не намалих котлона и доста зърна загоряха на дъното. След което търках с веро и мека гъбка, което уж качественият емайл, уви, не понесе...
Виж целия пост
# 716
Здравейте, решила съм да подменям изцяло посудата в която готвя. Може ли някой да даде мнение за въпросните тенджери, четох назад в темата, че може да ръждасят и това леко ме притеснява.
https://wmf.bg/komplekt-tendzheri-aparto-3ch
Според вас има ли смисъл да инвестирам в тенджери на Riess  и дали са много по-добри.
И още нещо, според вас каква тава да си взема - керамична на Emile Henry или стъклена нa Pyrex & Pyroflam?
Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile
Виж целия пост
# 717
Аз имам Riesse и сьм доволна, разликата в цента на копмлекта, който имам и този от лика не е голяма, в моя комплект има и тиган. Основната разлика е, че в Riesse може да се сьхранява храна, а в стоманените не се препорьчва.
Не бих ставнявала керамиката на Emile Henry  с Pyrex . Много са различни, единственото общо е, че и двете са безвредни за готвене и сьхранение
Виж целия пост
# 718
Аз имам Riesse и сьм доволна, разликата в цента на копмлекта, който имам и този от лика не е голяма, в моя комплект има и тиган. Основната разлика е, че в Riesse може да се сьхранява храна, а в стоманените не се препорьчва.
Не бих ставнявала керамиката на Emile Henry  с Pyrex . Много са различни, единственото общо е, че и двете са безвредни за готвене и сьхранение

Благодаря за отговора, а вие от къде закупихте сета на Riesse? За сега реших да взема керамична тава на Emile Henry, но ми трябва и кръгла. Според вас тази добър вариант ли е: http://www.chrom.bg/product/286/%D0%A2%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD% … B%D0%B0-%D0%A4400
или тази:
http://www.chrom.bg/product/106/%D0%A2%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD% … %D0%B0-%D0%A4-200
Видях, че и тенджерите им са отново неръждаема стомана 18/10, но достатъчна ли е като дебелина:Дебелина на стоманата: 0,8 мм. Дебелина на трислойно дъно (сандвич-дъно): 6,3 мм

Истината е, че готвя доста и осъзнах, че съдовете ми изобщо не стават и гледам добро съотношение цена-качество, но ако в качеството има голяма разлика, цената не е толкова определяща. Това е причината да питам за толкова различни модели Simple Smile На първо време ми трябва тава, тенжера - за супа и по-малка и тиган, искам възможно най-бързо да взема решение и да поръчам.
Виж целия пост
# 719
Kупих riess от немския амазон, ако не са Ви спешни и имате време да ги следите няколко седмици, много често има намаление на определен цвят. За Хром Силистра не мога да Ви кажа, нямам техни тенджери, но спред мен за цените които имат, си стуват. Разликата в тавите от двата линка е само размера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия