Как се справяте с готвенето

  • 18 608
  • 220
# 75
НСЧ, месото не седи просто така, а минава през цялото време през термична обработка на температура около 100 градуса, което не предполага развъждането на бактерии. Опасно е ако спре тока, затова и уредът след това не се саморестартира и препоръките са да се изхвърлят продуктите.

Когато приключи готвенето, превключва на режим поддържане и тогава вече е по-ниска температурата. Предполага се, че човек вече ще се е прибрал.

Зелени салати също започнах да правя на заготовки - измити и нарязани в надупчен плик.


Виж целия пост
# 76

Честно казано ме е страх да ям месо, стояло цял ден извън хладилник...



нищо му няма, споко Wink
Виж целия пост
# 77
Вероятно, но си имам предразсъдъци Flushed

Това с тока обаче не е добре, при нас доста често спира, за бързо, само спира и идва, но е достатъчно да прецака отложения старт.
Виж целия пост
# 78
Моля, да ми дадете рецепта за бърза вечеря, която да мога да направя тепърва в 20ч, след като се прибера от работа и ме чакат две гърла - на мъжа ми и на дъщеря ми... ConfusedConfusedConfused
Избираш си няколко от темата, написваш ги на листчета и залепяш на хладилника.После -мъжът ти да действа, щом се прибира преди теб.Щом има време да чака, значи има време и да приготви вечерята.   Smiley
--------------------------------------
За готвенето, моето мнение едва ли би било от полза, защото съм си у дома и мога да готвя по всяко време.
Но гледам да готвя всеки ден.И защото обичам, и защото няма по-хубаво от прясната храна.

Виж целия пост
# 79
Темата при какви и колко топлинни условия е здравословна храната е дълга и въобще не е за тая тема, но например хляб с квас при домашни условия въобще не е добра идея, тъй като аматьорските хлебопекарни не развиват нужната (достатъчно висока) температура за изтребване на щамовете. Та заслужава си някой път да се мисли и по този въпрос Simple Smile
Виж целия пост
# 80
Благодаря за рецептите, определено ще пробвам някои от тях... но вариантът с мъжа и готвенето ми е невъзможен... така и не го научих.. :/
Виж целия пост
# 81
20 ч. за готвене и хранене към 20:30 ч. е късно и нездравословно. В този случай няма начин за справяне, освен да ядете всеки ден храна от предния.
Скрит текст:
Иначе няма учене за тези неща, казваш, че повече не можеш да готвиш, уморена си след работа, гладна, вредно е за детето - като се прибереш трябва да е сготвено и готвиш само, когато си вкъщи в по-нормален час.
Виж целия пост
# 82
Не е длъжна до готви само жената но тове една друга тема в която няма да навлизам. Аз лично ям след 8. Като си легне детето. Иначе на спокойствие не мога да ям като хората. Не е хубаво,но няма шанс да ям преди 8 и в 12 да не съм гладна пак😁. Баба ми вечеряше в 5, аз това не го мога и не го разбирам.
Виж целия пост
# 83
Нездравословно за кого? За този, който заспива в 21, може би.
Здравословното е вечеря 3 часа преди сън (според някои източници дори 2). У нас пуберът и мъжът ми се запътват да лягат към 11-11:30, аз - около 12:30-1 ч.

Че то ако вечерям преди 20, ще трябва после да вечерям втори път Simple Smile
П.П. Не всички са с работно време от 9 до 5, за да могат да сервират вечерята в 7.
Виж целия пост
# 84
Ох успокоих се, че не съм само аз.
Виж целия пост
# 85
Всеки вечеря когато може. Ние сме вечеряли и по-късно. Не е 'здравословно' може би за броящите всяка хапка.
Виж целия пост
# 86
За работещите жени особено, е много трудно да е готова вечерята преди 20ч, да е изчистено, изпрано... ох, все болни теми.
Виж целия пост
# 87

Точно това ми е голямата мъка Didka_877 Simple Smile
Как да огрееш навсякъде. Понякога е невъзможно колкото и да ти се иска.
Виж целия пост
# 88
Ами да,до 18 работиш, около ако се прибереш(зависи къде живееш),и то кога?На мен ми е много роботско това нещо....и не знам как ще се справяме като тпъгна отново на работа. И с детенце. Поне мъжа ми е на смени и честно казано това много ни помага.
Виж целия пост
# 89
Хелоу? Готвене на повече манджички наведнъж. Времето ми е ценно, не сме болни от неизлечима болест понеже повтаряме ядене, има ядене като се приберем. Пък и всичко седи в едно устройство, което държи яденето изстудено и не му позволява да вкисне.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия