Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Спешно - къде в страната е най-добре да ме приемат за лечение на костно заболяване

  • 1 418
  • 29
Здравейте.
Трябва да знам къде в страната е най-добре да ме приемат за лечение на костно заболяване. Важно е да ме приемат веднага и да направят цялостен скенер за множество микротравми на костите, костна биопсия за твърдост и пр. Да се отнесат сериозно, без предубеждения, да действат внимателно и да направят всичко възможно. Има ли изобщо такова място? Положението ми е много сериозно до степен, че ако скоро не се направи нещо просто няма да има смисъл. Понеже съм от малък град далеч от София състоянието ми изисква специализиран транспорт и не позволява няколко пътувания, затова се налага да ме приемат веднага.
За транспорт се нуждая от съвет и помощ. Освен това моля ако някой знае къде да се обърна за съвет в случай, че не получа адекватна помощ да сподели.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 1
Всичко това може да се извърши в специализираните центрове по ревматология или ортопедия и травматология  към Университетските болници! Ако специалистите от тях преценят, че е нужно да се насочите за лечение другаде, биха го направили. От кой град си? Кой Университетски център е по-близо до вас? Другият вариант е в националните центрове по ревматология в София или пък по ортопедия и травматология също в София.
Виж целия пост
# 2
Благодаря ви. От Бяла Слатина съм.
Виж целия пост
# 3
Здравейте.
Трябва да знам къде в страната е най-добре да ме приемат за лечение на костно заболяване. Важно е да ме приемат веднага и да направят цялостен скенер за множество микротравми на костите, костна биопсия за твърдост и пр. ................................
Разбира се, че ще ти помогна - Медицински център по ревматология - 02/ 9581230. Задължително търсиш проф. Румен Стоилов!! Това е най-доброто което можеш да имаш!!!
За съжаление не мога да се сетя улицата, но е на гърба на  ВМА.
Това е.
Виж целия пост
# 4
Благодаря ви. Това ли е най-добрият вариант в страната и работи ли със ЗК? Направление за ревматолог ще свърши ли работа? Могат ли да ме приемат веднага непланирано? За посочения специалист прочетох, че е тесен специалист по възпалителни ставни заболявания, което е далеч от моя проблем.
Виж целия пост
# 5
Това е най-добрия вариант, друго по-добро място няма. Обади се по телефона, затова съм го написала и от регистратурата ще ти отговорят.
Виж целия пост
# 6
Благодаря.
Виж целия пост
# 7
Здравейте. Трябва да постъпя в болница още утре, ако е възможно. Какво трябва да направя за да ме приемат веднага на легло? Какви документи да нося - направление, талон за спешен прием или направо в спешното на ВМА? Колебая се между нея и препоръчания институт по ревматология на гърба й. Как да отида - с линейка или собствен транспорт в легнало положително. Състоянието ми е много тежко.
Виж целия пост
# 8
Здравейте. Трябва да постъпя в болница още утре, ако е възможно. Какво трябва да направя за да ме приемат веднага на легло? Какви документи да нося - направление, талон за спешен прием или направо в спешното на ВМА? Колебая се между нея и препоръчания институт по ревматология на гърба й. Как да отида - с линейка или собствен транспорт в легнало положително. Състоянието ми е много тежко.
Категорично съм за ревматологията, там са специалистите по тези заболявания и най-вече за посоченият от мен професор!! Винаги твое е решението.
Задължително трябва да имаш направление № 7, ако не се лъжа от ЛЛ, и разбира се всички документи и лечения които си провеждала, вкл. и рецептите за лекарствата, които са ти били изпикани, за да е ясно с какво си лекувана до момента, това е само за уточнение, но всички въпроси може да ти отговори ЛЛ.
Дали ще отидеш със свой транспорт или линейка, това можеш да го уточниш с регистратурата.
Виж целия пост
# 9
Благодаря, но звънях и когато предложи и днес и изобщо не вдигат. Досега не съм лекувана от точната диагноза, а от ДХ и пр. Никой не е взел на сериозно проблема с костите. Последно ме изпратиха само с противовъзпалителни. ЛЛ също не ми вярва и в последното направление бе писал болки в костите и ставите, а ставите изобщо не са проблемът и не ме болят. Явно мисли, че е ставно, например ревматизъм, мускулно или неврологично, но изобщо не приема тежката истина.
Виж целия пост
# 10
Благодаря, но звънях и когато предложи и днес и изобщо не вдигат. Досега не съм лекувана от точната диагноза, ...................... Явно мисли, че е ставно, например ревматизъм, мускулно или неврологично, но изобщо не приема тежката истина.
Петенце, би трябвало да се обаждат, поне до момента е било така, винаги е имало регистратор, това е една случайност днес. Ще звъниш отново.
В коя клиника ще постъпиш вече е твое решение, но отнякъде трябва да се почне много сериозно, да се направят изследвания, и всички други подобни и ако не си за там, за клиниката, ще те насочат другаде, където да се лекуваш.  Трябва да се открие диагнозата, а това ще стане само в клинична обстановка, няма друг начин. Бъди упорита с телефона и звъни отново. Знаеш, че те са дръпнати и понякога нелюбезни, но ти си знаеш пък твоето си състояние и си искаш решение на проблемите, търси ги.
Виж целия пост
# 11
Свързах се с тях, но явно нвма да стане.
Без преглед не става.
За час се записва на място.
Ако е без час, с направление може да се чака половин ден и да не се вредиш.
Отгоре на всичко плевенския ревматолог доцент Яблански бе така добър ден ми обясни, че остеомалация се лекува от ортопед, а не от ревматолог. Нямам думи. Личния досега все на ревматолог ме пращаше с обяснението, че в болницата могат да извикат ортопед и че последния лекува в болница само с операции, а не може да ме вкара да лежа в отделение.
И това го разбирам сега в това тежко състояние и то от страничен разговор. Направо ми се плаче и съм бясна. Така ще си замина заради някакви недоразумения и понеже никой не ми вярва. Cry
Моля за какъвто и да е съвет. Дали да повикам ортопед вкъщи?
Тук е града идват двама ортопеди като се редуват в петъците. Но незнам дали ще искат да дойдат на домашен преглед и дали да взема направление или да платя на частно.  Състоянието ми може да се установи съвсем лесно и с обикновен мануален преглед.
Виж целия пост
# 12
Вчера изпуснахме ортопеда и състоянието ми се влошава. Исках днес да постъпя някъде, ако може по спешност, но във ВМА скенера ще работи в понеделник, в Александровска като вдигнат се чува пищене. В Токуда ще е  близо 1000лв само докато вляза. В Пирогов ми казаха, че не държат дълго и не е гаранция, че ще ме приемат и ще направят скенер на целия скелет. Започвам да мисля, че трябва да чакам до вторник за ортопед, в случай че успея да запиша час. Моля за съвет къде и как могат да направят скенер и да ме приемат или номер на читав ортопед или болница. Благодаря.
Виж целия пост
# 13
Сигурна ли си в диагнозата си? До колкото разбирам си я поставяш сама.
Виж целия пост
# 14
Сигурна ли си в диагнозата си? До колкото разбирам си я поставяш сама.

100%.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия