В забързаното ни ежедневие, в което сме заети с няколко задачи наведнъж, мнозина плащат сметки през бързи каси или пазаруват онлайн.

Онлайн банкирането обаче остава забранена територия дори за много от компютърно грамотните хора, въпреки изключително високата му сигурност. Често страхът, че някой ще източи парите ни, е по-голям от ценното време, което имаме.

Все пак времето е пари, които ние не искаме да губим. Ето защо онлайн банкирането е доста по-удобен начин за дистанционен достъп до „портфейла“ ни.

То ни помага да спестим време за семейството, за почивка и забавление, както и да бъдем по-ефективни на работното място. Освен това онлайн банкирането спестява пари, защото таксата за превод за този вид банкиране е по-ниска от тази на каса, а за някои услуги дори няма такава.

Не може да отречем обаче, че както сме чували за кражби на портмонета в автобуса и трамвая или обири на жилища, така всички сме попадали и на информация за отделни случаи за опити или измами в интернет. При спазване на някои много прости правила обаче парите и данните могат да бъдат в пълна безопасност.

За по-недоверчивите има един удобен и сигурен начин да опитат някои от ползите от Булбанк онлайн например, без реално да го активират за превод на пари. Това става, като си активирате само „пасивна“ версия. Така гарантирано нито вие, нито умел хакер ще можете да правите преводи.

Ето три причини да го пробвате и да разберете, че дори в такъв формат Булбанк онлайн е полезен:

Следите изкъсо движения и наличности по сметки и карти
Спомняте ли си, когато беше необходимо да посетите банков клон или банкомат, за да разберете каква е наличността по сметката ви? С Булбанк онлайн дори и при „пасивно“ ползване, когато не сте активирали възможността за извършване на трансакции в интернет, можете да следите наличностите по банковите си карти и сметки, да виждате информация за извършените преводи по друг начин – плащане в магазини с карта, преводи на заплата и други. В пасивната версия на това онлайн банкиране във всеки един момент виждате текущото задължение и минималната погасителна вноска по кредитна карта. Освен това бихте могли да заявите банкова карта и да я получите в удобен за вас банков клон.

Пълна прозрачност на задълженията към банката
Електронното банкиране позволява да следите как се погасява вашият кредит, остатъчния размер, както и да се подсещате за датата и размера на следващата вноска. При нужда от допълнително финансиране можете да кандидатствате за овърдрафт дистанционно.

Информация за актуални валутни курсове и валутен калкулатор
Ако ви се налага да извършвате трансакции или други операции във валута, то следенето на актуалните валутни курсове със сигурност е важно за вас. Булбанк онлайн дава възможност да следите курсовете и фиксингите на най-използваните валути, а освен това имате на разположение и валутен калкулатор.

Е, успяхте ли да се убедите, че онлайн банкирането е не само бързо и удобно, но и сигурно?
За всякакви въпроси, свързани с него, може да ни пишете – ще се радваме да помогнем!