Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рентгенова снимка на бял дроб

  • 533
  • 3

Ще се радвам ако може да ми съдействате за разчитане на рентгенографията.Утре след 14.30 ще се консултирам и с докторката.Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 1
Пише усилен белодробен рисунък. Сърцето е ок.
Малко инфо:

Усилен белодробен рисунък е понятие от рентгенологията, което се употребява при разчитане на рентгенови снимки. Обикновено характеризира хронични възпалителни промени в бронхите. Предвид замърсения въздух особено в градовете от токсичните газове, образувани от автомобилите, предвид големия брой активни ипасивни пушачи в страната тази рентгенова картина се намира често при изследваните пациенти.
Виж целия пост
# 2
Благодаря за успокоението!
Дано всичко наистина да е ок,че след изкаран  бронхит все още имам оплаквания и затова направих нова снимка,само,че докторката си беше тръгнала и ще я занеса днес.
Виж целия пост
# 3
Не се вижда нищо притеснително в описанието на рентгенографията, вероятно си изкарала бронхит.Не се откриват възпалителни или огнищни процеси, няма наличие на инфилтративен процес.
Поздрави!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия