Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Битови условия у дома

  • 3 477
  • 8
Здравейте! Минахме обучение за осиновители. Очакваме и посещение у дома, което малко ни тревожи, тъй като сами си правим ремонт след работно време и апартаментът меко казано е доста разхвърлян. Една от стаите използваме за склад на дрехи и вещи и не смятам да пускам там социалната. Имаме и голямо куче,което смятам да оставя на балкона, докато трае посещението,тъй като не мога да предвидя реакцията му към непознат човек у дома. Въпросът ми е - какво ще гледа социалната при посещението си. Все пак детето ще има стая и покрив, но на този етап всичко се намира в някакъв безпорядък.
Виж целия пост
# 1
Няма нещо страшно в това посещение. Гледат се основните неща - колко стаи е жилището, има ли ток, вода, вътрешни баня и тоалетна (ако е къща)... Ние бяхме направили предварително ремонт и преобзавеждане на стаята, което ни казаха че не е било нужно. По-скоро искаха да видят самото жилище и дали ще има място за стая или кът за детето (легло, шкаф за дрехи, шкаф за играчки, място за игра/учене).
Виж целия пост
# 2
Посещението в къщи в действителност доста стряска кандидат-осиновителите. Ние също бяхме притеснени, тъй като тогава бяхме в ремонт и стаята, която предвиждахме за детска беше на голи стени и под.
Сега от позицията на минали през това, не бих се притеснявала толкова. Наистина е важно социалните да видят, че имате нормални условия на живот. Дори не е нужно да предвиждате отделна стая за детето, но предполагам че ще ви попитат как ще реорганизирате помещенията, когато детето/децата пораснат и се нуждаят от отделна от родителите си стая.
По отношение на кучето - виждайки, че имате домашен любимец, до известна степен би помогнало да преценят че бихте били грижовни родители. В същото време не е изключено да ви зададат въпроси от сорта на: Как ще подпомогнете напасването между детето и кучето?; Как ще процедирате, ако се окаже че е почти невъзможно съвместното им съжителство?
Никой социален работник или психолог, не може да предвиди какво ще се случи когато осиновите вашето дете, но е важно да разберат, че мислите за бъдещото си дете и сте готови да промените навиците си заради детето.

По време на нашето посещение ни зададоха въпрос дали и двамата готвим или само единия и когато разбраха, че мъжа ми е скаран с това упражнение, попитаха ако се наложи той да гледа детето за ден-два с какво ще го храни? Отговора му беше с чипс и бонбони. Знаех, че се шегува и не би го направил, но ми идеше да го .... и започнах да се обяснявам като ученичка, че се шегува.

Бих ви посъветвала дори, след като разгледат дома ви и си поговорят с вас да ги попитате какво им е направило впечатление? Има ли нещо, което ги притеснява и друго, което им харесва?
Виж целия пост
# 3
Ние още сме в процес на събиране на документи за кандидатстване. Останаха още няколко и сме готови. Като стана въпрос за посещения в дома, тук имам едно притеснение: имаме куче. От голяма, но кротка порода. Чудесно се разбира с деца. Все пак не знам как биха реагирали социалните на този факт, а не ми се ще да крием, че имаме куче. Има ли сред вас осиновители с домашни любимци и как минаха посещенията в домовете Ви? Имам ли повод за притеснения? Иначе по отношение на пространството, нямаме никакъв проблем с това. Има достатъчно стаи и специална за детето, която ни предстои да ремонтираме.
Чак сега видях какво е писала geni_stil, все пак ако има осиновители с куче, ще се радвам да пишат.
Виж целия пост
# 4
Познавам семейство осиновители с три деца и две-три кучета. Нямат проблеми. Вие си познавате животното, знаете как реагира на деца. И все пак може да ви попитат какво ще направите, ако детето се страхува от животното или животното не приеме детето у дома. Така, че обмисляте си и тези варианти. Иначе не е проблем хора с куче/ кучета да осиновят.
Виж целия пост
# 5
Mama Ru, това, което сте написала е обнадеждаващо. Благодаря Simple Smile
Ще помислим по въпроса, макар че почти нямаме съмнения, че детето и кучето ще съжителстват в мир и любов.
Виж целия пост
# 6
Аз нямам животни, но се оказа, че дъщеря ми изпитва ужас от кучета. Ако имах куче щеше да се наложи да му търся спешно дом. Не знаех това предварително. Социалните също нямаше как да знаят, детето е отглеждано три години в институция. Сега е почти на девет и почти е преодоляла страха си от кучета. Почти, но не съвсем, въпреки че вече харесва няколко "познати" кучета и иска куче и тя.  Само дето харесва и се доверява на хъскита, а живеем на 50кв.м и апартаментът ни е доста топъл, я това е северна порода. Disappointed Relieved
Виж целия пост
# 7
Mama Ru, имаме една съседка с две малки деца и хъски. Редовно ги извежда заедно, но съм виждала, че често държи хъскито на терасата. Жал ми е като го видя как наднича, но на него май си му е добре на хладно. Нашето е лабрадор и е много дружелюбно. Повече се притеснявам от алергии аз. Но това е нещо, което няма как да знаем предварително.
Виж целия пост
# 8
Като реша да вземам куче внимателно ще проуча породите, условията и грижите, които изискват, тъй като нямам опит с животни. За сега мисля за по-малка порода - бигъл, Кинг Чарлз, булонка... Нещо, с което и децата ще се справят и не изисква много опит и по-специални грижи, а и да не изисква твърде много пространство. Но това след 4-5 години.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия