Какво повече НЯМА да купя - тема 14

  • 81 279
  • 741
# 165
МИЛВА никога повече не бих си причинила Simple SmileТрябва вместо скалп с кожа да имаш драконови люспи.А ако ги нямаш-после скалпа ти става на такива.
Как ги ползвате не знам.
Виж целия пост
# 166
Имаше цяла тема с хвалебствия във форума. Доста съфорумки са доволни, но явно не са за мен продуктите на тази марка. Хвалеха ги като евтини и супер добри. До коса си е.
Виж целия пост
# 167
Няма да купя отварачките за буркани от големите вериги супермаркети. Една от купих от Кауфланд- не става да отвори нищо, мачка капачката. Една купих от Лидл- също не може да отвори буркан, но поне има уплътнение.
Виж целия пост
# 168
    Милва имат един катранен сапун. В началото на производството им беше наред, ама сега не става.
Да не казвам никога повече, но се стремя по възможност да не купувам пакетиран нарязан хляб. Не знам какво му добавят обаче стои като гумен и стомаха ме боли от него Sad
Виж целия пост
# 169
Слагат му сух глутен - той дава дунапренения ефект и е извънредно труден белтък за усвояване. Ако купуваш готов хляб, поне гледай да няма добавка сух глутен, достатъчно глутен има в самата пшеница. Има някои марки хляб, които не ми правят проблем, макар и да съм с пропускливи черва.
Виж целия пост
# 170
Гледам че Симид имат емблема CLEAN LABEL-без добавка на подобрители и тн.,а днес в ЛИДЛ видях,че са пуснали малки пълнозърнести хлебчета.Ще ги опитам Simple Smile Ако са хубави,дано не ги развалят.
Виж целия пост
# 171
Дано не излизам от рамките на темата, но ще ви дам тази лесна, икономична рецепта за домашен хляб.Вкусът е по-различен от стандартно месения хляб.Използвам само брашно "София Мел",останалите не са качествени.
ЗА два хляба са нужни:
400 млл хладка вода, 800гр брашно(6ч.чаши +2с.лъжици),7гр суха или 30гр.прясна мая,2 с.л.олио(царевично, орехово,от гроздови семки и др.)По рецепта се използва маково семе,има вариации със сусам или смлени ядки по ваш избор.
Технологията е много семпла и кратка.Към маята добавяте 2ч.л.захар и малко топло вода.Аз си купувам Мая от фурна,бухва идеално,за секунди.Пресявате брашното с 1ч.л.сол.Към него изсипвате Мая,вода,мазнина.Бъркате само с лъжица,около минута. Докато брашното абсорбира течността.Сместта е с лепкава консистенция.Такава е технологията, не се плашете.В намаслени 2 форми(ползвам продълговати за кекс) слагате маково семе или др.по избор.Може и без. Изсипвате 1/2 от тестото във всяка форма.Обикновенно заема 1/3 от обема.Оставате за около 40 минути да втаса и да се вдигне до нивото на ръба на формата.Аз,лично загрявам фурната си на 50-60 г-са  за 10 минути и на изключена фурна слагам формите.
Пече се на 200 г-са за 22 минути.Коричката трябва да е в кремав цвят.Хлябът се изкарва от формите топъл.Леко мазен е, но е много вкусен и полезен.
Иначе във всички пакетирани храни има вредни субстанции, дори и в т н."био".
Гурме Готвачите биха ви посъветвали да консумирате прясно приготвена храна.
Виж целия пост
# 172
Как пък точно решихте, че единствено София Мел е качествено брашно, като точно то е натъпкано с добавки.
Виж целия пост
# 173
Как пък точно решихте, че единствено София Мел е качествено брашно, като точно то е натъпкано с добавки.

абсолютно Laughing че чак и здравословен става хляба с него.
иначе звучи вкусен хляба, трябва да се пробва.

Виж целия пост
# 174
от години си правим хляба в домашни условия и единствените гафове са именно със София мел Laughing За сметка на това, свекърва ми, само такова си купува за питките... И и се получават Simple Smile
Виж целия пост
# 175
]Ами нямам лична мелница за зърно.JoyЕкспериментирах със всички бг брашна,само  с това бухват сладкишите и др.Ползвайте италиански брашна,ако имате възможност.Но и там си има вид консерванти. Определено домашния хляб е по-полезен и безвреден.Лекцията за ползите от живата мая ще я спестя SunglassesПодобрители се слагат във всички видове хлебни изделия,Най-вече във веригите
 магазини.Не се заблуждавайте от рекламата.Имам познати от персонала на всички нива.Особенно при месата,положението е страшно.Личният ми избор се оформи с търсене,тестване и опит.Квартални магазини,производители и яснота за произхода на храната.Отделно си има някои лесни трикове за определяне на качеството на око.
Виж целия пост
# 176
на мен пък ми става с всякави брашна Wink
напоследък купувам брашна от малки производители, особено за брашното от лимец важи.
Виж целия пост
# 177
И аз само София мел ползвам, това дето пише екстра, бухват защото има добавена суха мая май, плюс слагам на кубче. Взех някакво Лидлско наскоро, кифличките ми станаха камък
Виж целия пост
# 178
Е точно бухването е един от критериите, че не му е чиста работата на брашното. Smiley Ние ползваме предимно брашно от смлян лимец и естествено, не бухва. Simple Smile
Виж целия пост
# 179
Е точно бухването е един от критериите, че не му е чиста работата на брашното. Smiley
Именно!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия