Свежите Супергерои на Kaufland питат как обичате да приготвяте плодовете и зеленчуците у дома

  • 13 723
  • 276
# 120
Любимата плодова рецепта е плодова салата, за да се запазят всичко полезни вещества на плодовете. Или на плодове шишчета!
Виж целия пост
# 121
Любима закуска на моето дете е сандвич с домати и фреш от портокал


Виж целия пост
# 122
Любимия десерт на моето дете е плодова салата: банан, ябълка,круша, малко грозде, ядки, мандаринка или портокал-нарязани на шайби или направени на фреш!
Виж целия пост
# 123
Запечени тиквички.
Нарязвам тиквичките на колелца, пека върху хартия и малко преди да извадя от фурната наръсвам с пресен копър. Сервирам с кисело мляко с чесън.
Виж целия пост
# 124
Любима моя рецепта е крем супа от тиква и джинджифил. В нея слагам тиква, джинджифил, праз лук, морков. Сваряват се зеленчуците, пасирам, слагам масло, прясно мляко и сол. При поднасяне поръсвам с тиквени семки.
Виж целия пост
# 125
Толкова много рецепти! И така апетитни снимки!
Продължавайте да ни радвате с вкусните си предложения!

От всички споделени ястия оставаме с впечатление, че децата ви хапват доста зеленчуци. А обичат ли ги наистина или понякога се налага да хитрувате, за да им ги поднесете, като ги включвате в различни любими комбинации?


Виж целия пост
# 126
Толкова много рецепти! И така апетитни снимки!
Продължавайте да ни радвате с вкусните си предложения!
От всички споделени ястия оставаме с впечатление, че децата ви хапват доста зеленчуци. А обичат ли ги наистина или понякога се налага да хитрувате, за да им ги поднесете, като ги включвате в различни любими комбинации?

Аз хитрувам... Дъщеря ми е убедена,че пипера е отровен и от него се умира Grinning Правя го на супер ситно в супите ... Преди време беше бойкотирала всички зелении като спанак и коприва, но започнах да правя само и единствено баница със спанак и сирене. А много обича баница , накрая прояде и тази ,, и взе че й хареса Simple Smile
Други зеленчуци, които не обича, обикновено "скривам" в солени мъфини или пълнеж на солени палачинки... Или в картофените запеканки на фурна. Като не вижда пред себе си нежелания продукт, го яде и й е вкусно без да се замисли Grinning 
Виж целия пост
# 127
Ориз с яйце и два вида лук

200 г бланширан ориз
2 глави червен лук
2 глави бял лук
1 с.л. растително масло
1 скилидка чесън
1 парче джинджифил (2 см)
1 бр. яйце
3 с.л. замразен грах
1 с.л. соев сос
черен пипер, сол

Оризът се сварява в подсолена вода, в съотношение 1:2.
Лукът се нарязва тънко и заедно със ситно нарязаните чесън и джинджифил, се запържва в растителното масло на силен огън, около 2 минути. Яйцето се разбива и се добавя към лука, като се бърка бързо, за 10-20 секунди, докато стегне леко. Добавят се грахът и оризът. Разбърква се и се държи на котлона още 3-4 минути, да се загрее оризът. Подправя се със соев сос и черен пипер.


Виж целия пост
# 128
Всички в къщи обичаме много салати, като най- най- любимата ни е
1 салата айсберг
1 консерва царевица
7-8 чери домати
Домашно приготвени крутони
Сос с майонеза, кисело мляко и малко горчица.
Мммм... вкусотии 😊

Виж целия пост
# 129
От дете страшно много обичам тиквеник. Така, както баба ми го правеше.

Взимаме тиква
Нарязваме я на парчета и я обелваме с нож.
Слагаме парчетата в робота или ги минаваме на рендето,
Освен тях, подготвяме орехи, захар и канела.
Слагаме захарта и канелата в тиквата.
Начупваме орехите на по-малки парчета и ги добавяме към сместа.

Разстиламе корите на плота и в една кафена чашка сипваме слънчогледово олио.
С лъжичка, слагаме олио на кората, след това я обръщаме на обратно, така че олиото да остане между две кори.
Взимаме от тиквената смес. По-добре от дъното на купата, защото орехите обикновено се скриват там.
Нанасяме равномерно сместа върху двете кори, след което двете заедно ги навиваме.
Това се повтаря, докато свършат корите, или докато се напълни тавата. Обърнете внимание, че леко се нагъват навитите кори.
Намазваме с олио.
И идва ред на фурната: 160 градуса за половин час. Ниска температура, за да не изгорят корите, преди да се е опекла тиквата.
След половин час е готов. По желание може да се сиропира.
Виж целия пост
# 130
Толкова много рецепти! И така апетитни снимки!
Продължавайте да ни радвате с вкусните си предложения!

От всички споделени ястия оставаме с впечатление, че децата ви хапват доста зеленчуци. А обичат ли ги наистина или понякога се налага да хитрувате, за да им ги поднесете, като ги включвате в различни любими комбинации?




Ха-ха!
Противно на масовата нагласа между децата, моите ОБОЖАВАТ броколи и карфиол! Направо се избиват за тях и едва дочакват да изключи микровълновата за да изядат всичко още горещо! 4-5 минути на купа с тези зеленчуци в микровълновата и после само поръсени с малко сол. Това за тях е перфектния  зеленчуков специалитет! И освен това, толкова е лесен, че сами си го правят.
Simple Smile
Виж целия пост
# 131
При нас не се налага да хитрувам, тъй като обичат почти всички зеленчуци и си ги хапват с апетит.
Виж целия пост
# 132
Любимата ми зеленчукова рецепта е  броколи на пара. Задушавам на пара цветчетата на броколито за 10-ина минутки. Добавям бучка масло, една скилидка чесън на ситно и сол. Става много вкусно, изяждаме го още топло.

Децата ядат много плодове. Със зеленчуците е малко по-трудно, ядат определени салати, но пък крем-супи всякакви не отказват.
Виж целия пост
# 133
Хрупкави тиквички на фурна - много любими вкъщи!

Необходими Съставки
тиквички - 2 бр.
яйца - 2 бр.
сол - на вкус
брашно - 1 ч.ч. бяло
царевично брашно - 1 ч.ч.
черен пипер
олио - за поръсване
галета - 2 - 3 с.л.
МЛЕЧЕН СОС
кисело мляко - 1 ч.ч.
чесън - 2 бр. скилидки
сол - на вкус
копър

Начин на приготвяне

Измити тиквички се режат на пръчици с дължина колкото един пръст.
В купа се разбиват яйцата, отделно в чиния сипваме бяло брашно, смесено с половин чаена лъжичка сол, а в нова чиния смесваме царевично брашно и галета.
Приготвя се широка тава от печката с хартия за печене, която се намазва леко с олио. Поръсваме тиквичките с черен пипер и щипка сол. Всяка пръчица от тиквички се овалва първо в бяло брашно, после в разбити яйца и накрая в смес от царевично брашно и галета.
Нареждат се в тавата, отгоре се поръсват добре с олио. Печем в загрята фурна 200°C до златисто.
Изваждаме в чиния и сервираме с млечния сос.
Виж целия пост
# 134
къщи е Рататуй.
Първо приготвям доматения сос. Запържвам няколко скилитки чесън,глава лук и нарязана чушка. След това прибавям 2,3 домата.  Подправки.. пресен босилег, черен пипер,сол. На слаб огън да се посгъсти. Този сос се излива на дъното на тавата. Отгоре се нареждат патладжан, тиквичка,чушка и домат нарязани на ленти. Патладжана предварително го нарязвам и оставям да престои в подсолена вода за около 20 минути, след което го измивам със студена вода. Подреждам ги в реда - тиквичка, патладжан,чушка,домат. Намазвам със зехтин зеленчуците. Посолявам и им слагам още малко черно пиперче отгоре. Пека на 180 градуса за около 25 мин.с хартия за печене отгоре, след което махам хартията,за да се запечат зеленчуците. А вече колко броя тиквички, патладжани..на око го правя. Зависи и от размера. Само гледам на диаметър да са горе долу еднакви,за да се нареди по лесно и да стане по красиво.
Бон апети!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия