![Flowers Tomato](/img/emojis/nature/flowers_tomato.png)
![Flowers Eggplant](/img/emojis/nature/flowers_eggplant.png)
![Flowers Chili](/img/emojis/nature/flowers_chili.png)
Нужните продукти за тази мусака с тиквички са:
• две - три тиквички;
• една глава лук;
• един – два домата;
• една чаена чаша ориз ;
• нарязан магданоз;
• щипка черен пипер;
• една и половина чаена лъжичка сол;
• 80 мл олио;
• един литър вода;
• сол на вкус;
Нужните продукти за заливката са:
• 1 кофичка кисело мляко;
• 2-3 яйца;
• половин чаена лъжичка сол;
• половин чаена лъжичка бакпулвер;
Приготвяне: Нарязват се тиквичките на кубчета.Нарязва се лука на ситно.Доматите – на ренде или ситни кубчета. След като сте приключили с нарязването на зеленчуците, загрейте олиото в подходящ съд. Прибавете лука и го пържете за 1-2 минети.След това прибавете тиквичките и пържете още около три –четири минути.Прибавете ориза и подправките/ магданоза и черния пиперПрибавете доматите и пържете още една минута. Изсипете всичко в подходяща тава,залейте с водата и посолете на вкус. Включете фурната на 200 градуса и запечете ястието докато оризът набъбне и се поеме течността.Извадете ястието от фурната и залейте със заливката. Допечете докато заливката се позлати леко, може да добавите и наръсен кашкавал. По желание може да се сервира с кисело мляко.