Свежите Супергерои на Kaufland питат как обичате да приготвяте плодовете и зеленчуците у дома

  • 13 721
  • 276
# 135
Flowers TomatoFlowers EggplantFlowers ChiliЛюбимо ястие вкъщи със зеленчуци е мусака с тиквички.
Нужните продукти за тази мусака с тиквички са:
•   две - три тиквички;
•   една глава лук;
•   един – два домата;
•   една чаена чаша ориз ;
•   нарязан магданоз;
•   щипка черен пипер;
•   една и половина чаена лъжичка сол;
•   80 мл олио;
•   един литър вода;
•   сол на вкус;
Нужните продукти за заливката са:
•   1 кофичка кисело мляко;
•   2-3 яйца;
•   половин чаена лъжичка сол;
•   половин чаена лъжичка бакпулвер;
Приготвяне: Нарязват се тиквичките  на кубчета.Нарязва се лука на ситно.Доматите – на ренде или ситни кубчета. След като сте приключили с нарязването на зеленчуците, загрейте олиото в подходящ съд. Прибавете лука и го пържете за 1-2 минети.След това прибавете тиквичките и пържете още около три –четири минути.Прибавете ориза и подправките/ магданоза и черния пиперПрибавете доматите и пържете още една минута.   Изсипете всичко в подходяща тава,залейте с водата и посолете на вкус. Включете фурната на 200 градуса и запечете ястието докато оризът набъбне и се поеме  течността.Извадете ястието от фурната и залейте със заливката. Допечете  докато заливката се позлати леко, може да добавите и наръсен кашкавал. По желание може да се сервира с кисело мляко.
Виж целия пост
# 136
Любима салата ни е комбинацията от зелена салата, домати и краставици. Тиквата също е предпочитана от част от нашето семейство и я обичаме по всякакви начини - печена, на тиквеник, в крем.
Виж целия пост
# 137
Толкова много рецепти! И така апетитни снимки!
Продължавайте да ни радвате с вкусните си предложения!

От всички споделени ястия оставаме с впечатление, че децата ви хапват доста зеленчуци. А обичат ли ги наистина или понякога се налага да хитрувате, за да им ги поднесете, като ги включвате в различни любими комбинации?




Моите деца не ядат някои плодове и зеленчуци, но аз не хитрувам. Всеки е свободен да яде каквото му харесва.
Виж целия пост
# 138
Толкова много рецепти! И така апетитни снимки!
Продължавайте да ни радвате с вкусните си предложения!

От всички споделени ястия оставаме с впечатление, че децата ви хапват доста зеленчуци. А обичат ли ги наистина или понякога се налага да хитрувате, за да им ги поднесете, като ги включвате в различни любими комбинации?




Дъщеря ми ги обича. Хитрувам само със спанака, правейки го на крем супа, защото явно не й допада иначе Simple Smile
Виж целия пост
# 139
Руска салата със зелена ябълка е семейната ни любима зеленчуково-плодова рецепта Simple Smile Приготвяме класическа руска салата, като смесваме сварените картофи, моркови и грах с любимата ни шунка и майонеза.Подправяме на вкус и за финал добавяме нарязана на ситни паарченца сочна зелена ябълка.
Ще останете изненадани колко добре се комбинират вкусовете!
Виж целия пост
# 140
Салатата от свежи зеленчуци  е задължителна част от всекидневното ни меню. Една  от рецептите, които приготвям е със салата айсберг, рукола, печени круши и синьо сирене.   
Виж целия пост
# 141
Обожавам крем-супи - морковена,картофена, броколи каквото имам винаги се изяжда и то бързо Simple Smile
А от плодовете - печена тиква с орехи Simple Smile
Виж целия пост
# 142
Не се налага да хитрувам. Не лъжа за съставките, тъй като аз не ям някои неща и от дете мразя подобни шмекерии. Според мен личният пример вкъщи е най-важен какво и как е добре да се яде. Отделно дъщеря ми ходи на градина и е свикнала с готвените ястия. Ако нещо не й харесва варено, предлагам печено и обратното.
Гледам храната винаги да е поднесена красиво. Децата си имат техни сервизи с любими картинки.
Виж целия пост
# 143
Срязани на две почистени ябълки,  отгоре посипани със стафиди, бадеми , орехи, семки, сусам, мед и олио . На фурна за 35-40 мин. Ммммммм 😊
Виж целия пост
# 144
Настъргани тиквички на фурна:
В купа се настъргва голяма тиквичка или 3 малки се настъргват, слага се колбас нарязан на дребно, настъргано сирене, 3 яйца и малко олио. Прехвърля се в тава и се заравнява, пече се 200-250 градуса.
Виж целия пост
# 145
Меки тиквени бисквити с парченца шоколад - с тиква, която според мен е суперзвездата на сезона. Едва ли има човек, които да не я обича.
Относно бисквитите - стават меки, сочни и в същото време топящи се в устата и на моменти хрупкави от шоколада.

Нутриенти в една бисквита:

Калории: 103,7 kcal
Белтъчини: 1,9 грама
Въглехидрати: 9,3 грама
Мазнини: 6,5 грама

Продукти:

100 грама сварена тиква на пара
100 грама фини безглутенови овесени ядки
50 грама кокосово масло
50 грама натурален шоколад 65 % какао*
1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
1/2 чаена лъжичка цейлонска канела

*Тъй като в рецептата няма подсладител съм използвала шоколад с 65% съдържание на какао. Ако решите да добавите подсладител, използвайте шоколад с по - висок процент какао. Имайте предвид, че бисквитите не стават прекалено сладки.

Приготвяне:

Сложете тиквата и маслото в купа.
Намачкайте добре до образуване на хомогенна смес.
Добавете сухите съставки - овесени ядки, содата и канелата.
Замесете тесто и покрийте купата със стреч фолио.
Поставете купата в хладилник и оставете да стегне за около един час.
През това време нарежете шоколада на ситно.
Извадете купата от хладилника и добавете шоколада.
Премесете до образуване на хомогенна смес.
Оформете десет топчета с големината на орех и ги сплескайте под формата на бисквита.
Подредете ги в тава с хартия за печене.
Печете на средно ниво във фурна, загряна на 180 градуса за около 15 - 20 минути.
Извадете тавата от фурната и поставете бисквитите върху метална решетка да се охладят.
Приятен апетит!



Виж целия пост
# 146
Нежна крем-супа от целина със сметана

600 г целина (корен)
1 глава лук (голяма)
5-6 скилидки чесън
2-3 с.л. растително масло
кимион
черен пипер, сол
розмарин
1 кг картофи
200 мл готварска сметана
За крутоните:
3-4 филии хляб
растително масло
червен пипер

Целината се обелва, измива и нарязва на едри парчета. Лукът се обелва и се нарязва на едро. Скилидките чесън се обелват и се смачкват с нож. В тиган се сипва мазнината и се добавят изброените продукти, както и подправките. Посолява се. Държи се няколко минути на среден огън, като се разбърква. През това време в тенджера се слагат 2 л вода да заврят, след което в нея се пускат обелените и нарязани картофи. Няколко минути след като водата заври отново в тенджерата се изсипват зеленчуците от тигана. Разбърква се и се оставя да ври още десетина минути. Тенджерата се дърпа от котлона и към нея се прибавя сметаната. Всичко се пасира.
Крутоните се приготвят като филиите се нарязват на кубчета. Слагат се в тефлонов тиган и се поръсват с растително масло. Държат се на котлона като се бъркат от време на време. На края се поръсват с червен пипер.

Виж целия пост
# 147
Много обичаме залена салата в къщи. Правя я с царевица, сирене и риба тон, или с варени яйца, маслини и лук. Понякога, ако нямам друго, само настъган морков добавям към салатата. И разбира се дресинг от зехтин, оцет, скилидка чесън, сол.
Виж целия пост
# 148
Сега е сезонът на тиквата и вкъщи много обичаме тиквеник:

Продукти:

1 пакет кори
1 чаена ч. захар
1/2 чаша стафиди
смлени орехи на вкус
1/2 ч. лъжичка канела
Пудра захар на вкус

Обелваме и нарязваме тиквата на парчета, след което я настъргваме. Изсипваме тиквата в тенджера, добавяме олиото и захарта и задушаваме, докато водата на тиквата поизври. Тази смес може и да се запърже. Въпрос на вкус и предпочитания. Добавяме орехите, канелата и стафидите и оставяме сместа да поизстине. След като тиквената смес е поизстинала разтваряме пакета с кори. Вземаме две кори и ги намазваме леко с олио, и в тесния и край слагаме от сместа, след което навиваме на руло и поставяме рулото в тавата. Редим корите от стените към вътрешността на тавата. Нареденият вече тиквеник намазваме с олио. Печем в предварително загрята фурна на 18 градуса, докато се зачерви. След като е готов го изваждаме от фурната да изстине. Изстиналият тиквеник поръсваме с пудра захар.Simple Smile
Виж целия пост
# 149
Бистра зеленчукова супа

Запържвам ситно нарязан лук и един морков.Добавям гореща вода или ако имам бульон от пиле.Когато заври добавям картофи,тиквичка,домат,елда,начупено фиде.Подправям със сол.Когато е готова напълно слагам магданоз.По желание си слагаме и по една лъжица кисело мляко (това вече,когато е разсипана в купички).
Ако имам и готови крутони,разкоша е пълен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия