Свежите Супергерои на Kaufland питат как обичате да приготвяте плодовете и зеленчуците у дома

  • 13 719
  • 276
# 150
Моите деца най-много обичат бананови мъфини.
Приготвям ги по тази рецепта:

1 яйце
1 чаена чаша захар
1/2 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша кисело мляко
1 1/2 чаена чаша брашно
2 чаени лъжички бакпулвер
2 броя добре узрели банана
1 брой ванилия /може и без нея/

С миксер разбийте яйцето и захарта и добавете останалите течни съставки – олиото и киселото мляко. Към така получената смес малко по малко, при непрекъснато бъркане добавете брашното, предварително смесено и пресято с бакпулвера. Накрая добавете и смачканите банани и ванилията и разбъркайте. Изсипете сместа във форма за мъфини /най-добре с хартийки/, пълнете не повече от 3/4 от обема. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 - 25 минути.
Виж целия пост
# 151
Пъдпъдък в патладжан

Почиствам пъдпъдъците внимателно от  перушината, за да се запази кожичката цяла. Сварявам дреболийките и правя от тях плънка с ориз. Пълня всяко пъдпъдъче с плънка.
Отрязвам дръжките, след това и капачета на средни патладжани, издълбавам ги с лъжица, посолявам отвътре и оставям с отвора надолу да се отцедят. Във всеки патладжан слагам бучка масло и по едно пъдпъдъче, затварям с капачетата. Нареждам в тава с една чаша подсолена вода на дъното, затварям с фолио и пека на умерена фурна един час.
Виж целия пост
# 152
   Плодова салата със сметана:

ябълки - 10 г
банани - 10 г
ягоди - 10 г
праскови - 10 г
пъпеш - 10 г.
плодове - други по желание - по 10 г от всеки
шоколадови пръчици - или цветни
пурички - 5 бр.
сметана - за торти

Плодовете се наязват на малки кубчета и се поставят в купичка за мелба или обикновена купичка за ядки. Смесват се.
Плодовата салата се украсява с 5 бр. пурички, счупени наполовина, поръсват се с цветни или шоколадови пръчици и накрая се слага сметана за торти отстрани около салатата.
Виж целия пост
# 153
Пълнена тиква с локум, ядки и сушени плодове

1 бр. тиква
1 бр. ябълка
1 бр. дюля
1 шепа орехи - едро нарязани
5 с.л. мед
канела
150 г локум (1 кутия)
1-2 шепи сушени кайсии и сливи

Начин на приготвяне:
Тиквата се измива. Отрязва се горната част около дръжката като капаче. Почистват се семките и с слагат всичките съставки. Тиквата се затваря с капачето и се пече на силна фурна до готовност.
Виж целия пост
# 154
Любимата ми рецепта е тази за Плодова салата със сметана. Ето я и нея:
Продукти: сметана - 1/2 л разбита
ванилия - 2 ч.л.
ягоди - 1 шепа
банани - 3 бр.
ябълки - 2 бр.
портокали - 2 бр.
грозде - 100 г
шоколад - 2 блокчета, за украса
Начин на приготвяне:
Разбива се сметаната в купа, докато стане пухкава. Добавям ванилията и ягодите, които ще оцветят сметаната в розово. Смачквам ягодите с вилица, за да се получи по-наситен цвят. Измивам и обелвам останалите плодове.
Пълня купата с плодовете, нарязани на кубчета или резени (според плода). После ги разбърквам внимателно.
Накрая украсявам плодовата салата с парченца шоколад или тънко нарязани парченца плод.
Може да се сложат и различни плодове според сезона.


А зеленчуците приготвям предимно на пара. Simple Smile
Виж целия пост
# 155
Любима рецепта със зеленчуци е зеленчуков киш и зеленчукови кюфтенца.
Киш - С готово маслено тесто се застилат дъното и стената на тавичка. Набожда се с вилица и се запича за 15 Мин. Сваряват се броколи, морков и карфиол, режат се и се добавя течна сметана, яйца, топено сирене, както и саламурено, подправя се с черен пипер. Изпива се е загрятата тавичка и се допича още 30 Мин.
Зеленчукови кюфтенца - Задушават се сезонни зеленчуци - картофче, броколи, карфиол, морковче и когато са готови се настъргват в купа. Добавя се обезсолено сирене, лук, чубрица, червен пипер и яйца, за да стане хомогенна смес. Ако стане прекалено течно се добавя супена лъжица брашно. Пекат се на хартия за печене около 30-40 Мин или до готовност. Гарнитура млечен сос.
Виж целия пост
# 156
Това е любима рецепта, която приготвям  за празниците.
Пълнена тиква с плодове
1 тиква, която се измива и издълбава. Отвътре се намазва обилно с мед.
Плодове за пълнене - ябълка, круша, грозде, дюля - плодовете да са нарязани на дребно.По желание могат да се накиснат в ром.
Орехи, които да са счукани
Локум
Подправки: канела, джинджифил, карамфил, лимонови корички и ванилия .
Добре напълнена, тиквата се пече в тава с вода на дъното.
Добре е, след като се изпече , да се остави да почине.
Виж целия пост
# 157
Често със семейството ми пазаруваме в Кауфланд различни плодове и зеленчуци.След вечеря,за десерт в къщи хапваме плодова салата от свежи ябълки,круши,грозде,банани,киви,портокали.
През уикенда печем на фурна тиква с орехи  и мед.
От домати-3 бр.,краставици-1 бр.,авокадо -1бр.,лук- 1гл. чушка-1 бр.,маслини-4-5 бр.,зехтин-2с.л.,настъргано -100 гр.и нарязан магданоз си приготвяме свежа зеленчукова салата.
Обичаме салата от настъргана на ренде бяла ряпа-1 бр. и 2-3 броя  настъргани моркови,поръсени със зехтин и лимонов сок.
Виж целия пост
# 158
Любима рецепта на децата е ШОКОЛАДОВО СМУТИ С БАНАН
бананите ги блендирам добавям прясно мляко или вода, до получаване на желаната консистенция и добавям какао.
Същото става и с всякакви сезонни плодове, ако са достатъчно сочни не слагам вода/мляко.
Иначе сега си похапва салата от червено цвекло, морков,  ябълка и лимон + някакви семки или ядки
Виж целия пост
# 159
Любима зеленчукова рецепта ми е " сладката" лятна манджа на баба 😊 Слага се много лук, патладжан, чушка, домати и бамя за разкош. Запържвам лука, после добавям патладжана и чушката, след като поврат добавям бамята. Накрая слагам настърганите домати. Става уауу 😍 Като сервирам слагам в чинията пресен магданоз
Виж целия пост
# 160
Обожавам броколи  и си правя крем супа от тях- сварявам 1 картоф и 1 морков заедно с малко целина и 1 дафинов лист, добавям и броколи.Когато всико е сварено се пасира и се добавя масло .Накрая поръсвам с тиквени семки
Виж целия пост
# 161
Преди две седмици в Кауфланд цвеклото беше на промоция, та си взех цяла торба Stuck Out Tongue Winking Eye
Вече трети път правя разкошният
Шоколадов сладкиш с червено цвекло
 5 бр. Яйца
 400 г Сварено червено цвекло
 300 мл Олио
 275 г Брашно
380 г Захар
 100 г Какао
  3 ч.л. Бакпулвер
  1 пакетче Ванилова захар
щипка Сол
Сварявам цвеклото/обикновенно варя по-голямо количество и  го правя на различни салати/.
Минавам свареното цвекло на ренде и после го намачквам, като прибавям към него олиото.
Разбивам хубаво яйцата и прибавям и другите продукти.Смесвам с цвеклото, изсипвам в намазнена и набрашнена тавичка и пека.
Отгоре започнах да го заливам с шоколад.
Вкусът е уникален и ако не ви кажат, че има цвекло, никога няма да познаете Smile
Виж целия пост
# 162
Салата от червено цвекло, ряпа и моркови от мен Simple Smile

Продукти:

1 глава червено цвекло
1/2 голяма глава ряпа
2 големи моркова
1/4 лимон
2-3 с.л. зехтин
сол

Цвеклото, ряпата и морковите се обелват и се настъргват. Аз ги предпочитам на по-дребно ренде, но можете да използвате и по-едро. Обикновено използвам робота за тази цел, защото цвеклото много цапа. Лимонът се нарязва на малки парченца. Всичко се смесва в подходящ съд. Добавя се зехтина и солта. Разбърква се.

По желание може да се поръси с пресен магданоз и пресни листа целина.

Виж целия пост
# 163
Едно от най-любимите ми ястия е миш-маш.
Около 1 килограм червени чушки
4-5 домата
лук
4-5 яйца
сирене - около 200 грама
масло
магданоз
червен пипер
сол

Задушавам лука в мазнината за няколко минути, след което прибавям нарязаните сурови чушки и червения пипер и задушавам за около 10 минути, като добавям и малко вода. Добавям настърганите на едро ренде домати и оставям на слаб огън, докато изври водата от доматите. След като течността е извряла добавян натрошеното сирене, а след няколко минути и разбитите яйца. Посолявам на вкус и преди сервиране поръсвам с пресен магданоз.
Виж целия пост
# 164
Сиропирана баница с тиква и локум
1/2 кг готови кори
1 кг тиква
100 г бисквити
1 ч.ч. захар
1/2ч.ч. нарязан локум
1 с.л. канела
125 г масло
2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
Настърганата тиква се отцежда от сока и се смесва с натрошените бисквити, счуканите орехи, канелата и захарта. Получената плънка се разбърква добре. Две готови кори се разстилат в правоъгълна тава и се поръсват с малко от разтопеното масло. Върху тях се поръсва част от тиквената плънка  и нарязания локум.След това отново се поставят две кори, поливат се с малко масло и отново се поставя част от плънката. Това се прави с всички останали продукти до тяхното изчерпване. Завършва с кори, поляти с масло. Пече в умерена фурна до готовност. Докато е още гореща, се нарязва на ромбчета и се залива с охладен сироп, получен при варенето и сгъстяването на захар и вода в равни количества. Оставя за едно денонощие в хладилник и след това се сервира.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия