Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рая или Теа ?

  • 8 014
  • 89
Момичета, помагайте, не мога да реша кое име ми харесва повече, а скоро влизам в деветия месец.Таткото държи малката да е кръстена  на баща му, който се казва Трайчо.Той харесва Теодора, а аз Рая и Теа, но не мога да реша.Бих се радвала на мненията ви.БЛагодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Теодора е прекрасно име. Рая, Теа, Ая и т.н. вече кръщават всяко второ дете.
Виж целия пост
# 2
И двете са много хубави и нежни. Ако все пак искате да е кръстена на дядото нека да е Теа.
Виж целия пост
# 3
До Дария по-добре ми звучи Теа. Харесвам и Теодора, по-завършено е.
Леко раждане!
Виж целия пост
# 4
Аз съм майка на момчета, но ще кажа. В класа на единия ми син има 3 Раи, викат им на фамилия и никой не им ползва името, дори учителката. В класа на другия има Тея, Дея и нам ква си.
Тия имена са за мен малко изтъркани вече, от прекомерна употреба.
Има толкова красиви имена с Т..и малко позабравени - дори и на дядото - Траяна ( може да й казвате Ая, ако искате да е късоименна, Яни и тн ) , Татяна дори ми звучи много екзотично вече..
Виж целия пост
# 5
Цитат
Тея, Дея и нам ква си
Хайде пак от любимите ми теми  hahaha Уважавайте малко правото на хората да кръщават децата си както намерят за добре.

За авторката Рая.
Виж целия пост
# 6
Благодаря ви за отговорите, момичета Simple Smile Това, че са често срещани имена изобщо не ме притеснява, нали и самата аз съм с такова име Grinning 
Виж целия пост
# 7
Ми щом нямате притеснения, тогава Тея(а)
Виж целия пост
# 8
Рая бих избрала, едно от любимите ми имена, а и Теодора и Тея не ми харесват.

Моят съвет е да не се съобразявате с кръщаване на някого си, а да изберете име, което наистина ви харесва и го чувствате точно за вашето дете!

И още нещо - гледам, че таткото харесва Теодора, а ти питаш само за твоите предложения - Рая и Тея.
Той на какво мнение е за тях?
За мен е важно и двамата родители да харесват избраното име.
Виж целия пост
# 9
Теа
Виж целия пост
# 10
Теодора.
Виж целия пост
# 11
Теодора
Виж целия пост
# 12
Таткото държи малката да е кръстена  на баща му, който се казва Трайчо.Той харесва Теодора, а аз Рая и Теа, но не мога да реша.

Теодора няма нищо общо с името Трайчо. Траяна (на мен ми допада, пожелателно име е - да трае, да живее) е женския вариант на Трайчо. А като звучене при изговор, много по-близко до Трайчо е Рая, отколкото Теодора.
Дядо Трайчо какво мисли по въпроса? Ако сина му иска да кръщава на него, не е зле да обсъдите всички заедно. Може пък дядото да предложи име, което да се хареса на всички ви и да няма нищо общо с неговото. Може и той като мен да смята, че Теодора е кръстена на чичо Тодор, не на него.
Виж целия пост
# 13
Траяна, според мен.
Рая не ми изглежда като производна на Трайчо.
Виж целия пост
# 14
Аз също не харесвам традицията с кръщаването.Първото ни дете не е кръстено на никого.Но таткото много държи на традицията като цяло.Първият път ми мина номера , защото имах много трудна и тежка бременност, и той се съгласи да е Дария малката.Но сега не отстъпва и настоява поне да е с буквата на баща му или да има нещо общо с името му....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия