За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 582
  • 736
# 705
Здравейте,търся рецепта за еклери. Преди повече от година бях си записала една от тук ,но днес като я потърсих никъде не я открих. Бяха страхотни еклери. Страшно ме е яд ,че загубих рецептата .А детето иска да и направя за празниците.

Преди години бяха популярни Еклерите на Иви, погледни дали са те, възможно е и друга рецепта да си използвала.
Виж целия пост
# 706
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 707
Как да направя пуйката с хубава лъскава и хрупкава коричка?
Винаги съм я пекла в плик и след това в тавата с кисело зеле,става крехка,но не е препечена.
Този път съм решила,че няма да я правя в плик и зелето ще е отделно,но искам да е и добре изпечена отвътре да не остане сурова и да има по-хубав вид.
Виж целия пост
# 708
Labrex, много благодаря! Точно това е рецептата! Страшни стават еклерите и винаги се получават.
Виж целия пост
# 709
Охх че изкушавате с тия еклерии. 🙈😃 За Коледа не правя сладки,но еклерчета може да пробвам.
Виж целия пост
# 710
Вече бъркам мързеливият тутманик, много обещаващо ми звучи.
Виж целия пост
# 711
Френски еклери. Рецептата е изключително точна, има си и източник
https://recepti.gotvach.bg/r-81518-Френски_еклер
Виж целия пост
# 712
Искам да си направя ризото със скариди, но не съм запозната с морската храна и не знам как се чисти. Гледала съм в доста предавания как махат някаква вена, но не ми се занимава с подобни неща. Продават ли се изцяло почистени, качествени скариди, които мога да ползвам? Къде да намеря?
Виж целия пост
# 713
Продават се, аз съм купувала и от Лидл. 
Виж целия пост
# 714
Продават се, аз съм купувала и от Лидл. 
Има и в Лидл но са дребнички и замразени, но в Била има разкошни бланширани на килограм, предпочитам ги, истински са си, така както трябва да изглеждат едни скариди, големи и хубави.
Виж целия пост
# 715
за съжаление тук няма добри скариди. дори и пресните ме съмняват да са пресни, като знам откъде ги карат. иначе са си сиви, както би трябвало, но ме съмнява, че са замразявани. чистят се елементарно, отнема секунди. ако имате възможност си вземете, има в метро например /но не съм ги пробвала, защото се запасявам с наистина пресни и качествени от гърция/.
Виж целия пост
# 716
Скрит текст:
Дайте рецепта за някаква лесна и бърза закуска от рода на малки питки или тутманик, нещо което да замеся на бързо - да не се пържи обаче. Ако мога да го замеся от тази вечер най добре.

Мързелив тутманик

Скрит текст:
Продукти:

Скрит текст:
2 яйца
250 гр. брашно
250 гр. кисело мляко
200 гр. сирене
20 гр. краве масло
3 с.л. олио
3 с.л. галета
1 ч.л. сода
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол

Приготвяне:
Скрит текст:
Сложете киселото мляко в купа и прибавете към него чаената лъжичка сода. Разбъркайте и оставете киселото мляко да шупне добре.
Към шупналото мляко добавете захарта, солта и двете яйца. Разбъркайте до еднородност и сложете към сместа трите супени лъжици олио. Отново разбъркайте хубаво, докато олиото се смеси с останалите съставки. Натрошете сиренето и прибавете в течните съставки.
Пресейте брашното заедно с лъжичката бакпулвер. Прибавете го на 3 пъти, като разбърквате сместа на 3-4 пъти при всяко добавяне на брашното. Намажете с масло тавичка с неголям размер 20/30 см. или около този размер. Поръсете с галета и я разнесете по стените на тавичката.
Изсипете тестото в тавата и поръсете равномерно с галета. Нарежете на тънички ленти краве масло и разпределете върху поръсеното с галета тесто. Сложете в загрята на 250 градуса°C фурна и намалете температурата на 180 градуса°C. Печете вашия мързелив тутманик около 30-35 минути. Извадете и оставете за 10-15 минути да се охлади.
Аз правя двойна доза, защото тази изчезва за миг. Да ви е сладко.

Червенокоса вещица (Марго), благодаря за рецептата! Flowers RoseПоследните две изречения са съвсем точни, трябва двойна доза, защото е много сладко! Hands Plus1
Виж целия пост
# 717
Опс...объркала съм темата:)
Виж целия пост
# 718
Здравейте, купих бекон, вакумиран, обаче е много жилав, много трудно се дъвче. Изчистен е, няма консерванти или натриев нитрит. Не искам да го хвърлям. Дайте идеи
Виж целия пост
# 719
Здравейте, имам свинска плешка /около 1.600/ и ви моля за изпитана рецепта за този вид месо. Благодаря предварително!:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия