За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 439
  • 736
ЗА БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА ТЕЗИ, КОИТО НЕЩО ГИ ВЪЛНУВА, НО НЕ ИСКАТ НОВА ТЕМА - част 121
[/color]
Старата тема, ако някой  чака отговор там Simple Smile http://www.bg-mamma.com/?topic=1065761
Виж целия пост
# 1
благодаря за темата, Хаджи!
Обещах, че ще пусна нова тема малко по-късно,  човек и добре да живее му се налага да поспи Simple Smile все пак тъкмо тръгна 51 страница.
Имам изостанали накъсани кори, фини, че и за баклава. Някаква идея  освен мъфини-баничка, какво друго да ги направя?  Вместо сирене да сложа тиква си мисля,  ще стане ли?
Виж целия пост
# 2
Да се запиша и аз в темата с един въпрос.
Може ли да се направи песто от маточина, да си има онзи характерен аромат който прясната маточина го има.
Виж целия пост
# 3
благодаря за темата, Хаджи!
Обещах, че ще пусна нова тема малко по-късно,  човек и добре да живее му се налага да поспи Simple Smile все пак тъкмо тръгна 51 страница.
Имам изостанали накъсани кори, фини, че и за баклава. Някаква идея  освен мъфини-баничка, какво друго да ги направя?  Вместо сирене да сложа тиква си мисля,  ще стане ли?

Млечна баница или сладкиш Наполеон /дали ще стане с кори, а не с бутер тесто, не знам, но ми дойде като идея/.
Виж целия пост
# 4

Млечна баница или сладкиш Наполеон /дали ще стане с кори, а не с бутер тесто, не знам, но ми дойде като идея/.
млечна баница ми допада, сладкиш Наполеон не харесах с кори. Благодаря ти!  Дори знам от кое другарче да я потърся Simple Smile
Виж целия пост
# 5

пеп-4o, само първо ги запечи с малко масло самите кори, преди да ги залееш със сместа от яйца и мляко...това за млечната баница. Ай, как ми се прияде изведнъж тази на мама:)
Виж целия пост
# 6
Сладкиш с пресни круши без печене мисля да импровизирам. Подобно на бисквитена торта - бисквити или бишкоти, крем от заквасена сметана и захар /или маскарпоне и заквасена сметана/ и крушите на ситни парченца върху всеки пласт бисквити. Дали ще е необходимо да желирам крушите, да не разводнят много крема и да стане кашаво?
Виж целия пост
# 7
Идея си нямам за крушите. Може би зависи дали са прекалено сочни.
Виж целия пост
# 8
Аз правих торта с круши онзи ден, но сортът беше твърд, сладък и не така сочен - изобщо не пуснаха. Може би да прецениш като ги нарежеш, в зависимост от това колко сок пускат ?
Виж целия пост
# 9
благодаря за темата, Хаджи!
Обещах, че ще пусна нова тема малко по-късно,  човек и добре да живее му се налага да поспи Simple Smile все пак тъкмо тръгна 51 страница.
Имам изостанали накъсани кори, фини, че и за баклава. Някаква идея  освен мъфини-баничка, какво друго да ги направя?  Вместо сирене да сложа тиква си мисля,  ще стане ли?
Направи една млечна баница, ама по тази рецепта
Скрит текст:
Шепа, две накъсани кори с парчета масло се запичат във фурната, докато приятно покафенеят, разбърквай ги от време на време. В купа си приготви 1 л прясно мляко, ванилия, 10 яйца и 8 с . л  захар кристал. Разбий и залей корите. Печи на 180 граду са до хубава коричка. Това е моята млечна баница. Няма да сгрешиш.
Благодаря за темата!! Зписах се
Виж целия пост
# 10
Мен никой не ме е питал, но и аз може да пробвам тази млечна баница Simple Smile . Като правя кашкавал в кори от баница и после винаги ми остават листи ни за цяла баница ни за половин, па и изсъхнали понеже ги зарязвам. Сега тъкмо имам листи, мога и да пробвам да видя какво ще излезе.

Да попитам друго. Има ли някаква предварителна обработка червено цвекло за салати?
Един път съм пробвала и ми миришеше яко на пръс. Искам пак да пробвам. Но се чудя какво би могло да помогне. Купила съм някакво с половин метър листа на него. Те правят ли се нещо или се хвърят?
Виж целия пост
# 11
като имам повече листа, правя сарми с тях. Вкусни са. или смеся листа от тях и листа от спанак.
Салатата от ц векло - настъргвам го, нищо друго не правя, обичаме сурово цвекло, прибавям морков, ябълка настъргани и задължително сок от лимон и чесън. Така не ми мирише на пръст.
Виж целия пост
# 12
А ъъъъ .......със стъргането голяма ли плесканица настава? В мивката ли да пробвам да стържа? То и някой повехтичък кат на себе си май ще трябва. Имам и престилки, но съм ги зарязала по чекмеджетата. То егати приготовленията дето ще са за това цвекло. Но ми се иска да пробвам.
Виж целия пост
# 13
С електрическото ренде и бьорнера не е.
Може ли да сложиш самата купа с рендето в един голям плик и така да стържеш вътре ръката ти също да е там
Не пръска наоколо
Виж целия пост
# 14
vici75, може да свариш цвеклото или да го опечеш на фурна. После стържеш и добавяш каквото ти дойде на ум. Не е толкова страшно да се стърже, не пръска чак толкова, пък и се мие лесно. Иначе и вкъщи по-често сурово се хапва, щот по-лесно! Simple Smile Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия