Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детската градина - Тема 22

  • 30 863
  • 647
Добре дошли в темата, в която обсъждаме всичко, което се случва с децата ни в детската градина.
И в тази тема призовавам да спазваме добрия тон, за да си бъдем полезни.
Старата 21 тема
Виж целия пост
# 1
Съни,благодаря за новата тема.
За 10 дни не спират ли детските,ако си ги надхвърлил?
Виж целия пост
# 2
Мисля, че ги спират.
Виж целия пост
# 3
Доколкото разбрах питащата така или иначе не получава детски. За тях знае, че ги спират.
Виж целия пост
# 4
Да, спират ги, но аз не получавам детски и затова се интересувах какви биха могли да са последствията в този случай.
Виж целия пост
# 5
Последствия мисля, че няма.
Обсъждахме преди време този въпрос и освен да спрат детските, другото последствие беше наказание за родителите, но за такава практика никой не беше чувал. Мисля, че правилно съм разбрала и запомнила.
Благодаря за темата!
Виж целия пост
# 6
По мои впечатления наистина други последствия, освен спрени детски и плащане на пълна такса няма.
Виж целия пост
# 7
Здравейте, знаете ли колко време спят децата ви в ДГ? Наложи ми се да взема сина ми на обяд, той е трета група, в 12:05 вече всички бяха по леглата, а госпожата "маршируваше" наоколо. Споделих с една майка от другата група, тя ми казва "Ами да, не знаеше ли, от 12 до 15 спят!" Че и обърнати с лице към стената/таблата на леглото - не им дават да се обръщат на другата страна - това многократно ми го е казвал синът ми, потвърди го и майката. 3 часа сън не е ли малко множко за 5-годишни???
Виж целия пост
# 8
Много е дори за лежане, но на системата /разбирай директорката, госпожите, лелката, РЗИ и т.н./ не ѝ пука. Винаги съм повдигала въпросът със спането/неспането в различните възрасти /едно е дете на 3 години, съвсем друго е на 6-7 години в 4та група - различни потребносити/, но винаги срещам неразбиране и "така се прави". И следва голяма точка!  
Виж целия пост
# 9
това със спането си е голям зор за по-големите.
моя не иска да ходи на градина само заради това спане, той не спи, само лежи и мълчи. каза че е безкрайно много.
имат плуване два пъти седмично, което е точно по времето за сън, та поне два дни няма драми.
Виж целия пост
# 10
Същата работа е със спането и при нас. Големият не иска да ходи на градина точно заради спането. Няколко месеца отказваше да спи - лежи и си мълчи. Вече казва госпожата, че си поспива по малко, но него много го мъчи това спане.
Виж целия пост
# 11
Моето дете е на 3 години и пак не иска да спи. Вкъщи не спи от 2 месеца, в градината казват, че дремвала за по 20 минути, но не всеки ден. Иначе лежи и мълчи, но то си е мъчение за 3 годишно да лежи мирно и кротко със затворени очи 2 - 3 часа. Тя накрая от скука заспива ама после е мега крива, щото с 20 минути сън само си е размътила главата. И тя не иска да ходи заради спането, а е едва първа група, не знам как ще трае 4 години ама каквото такова...
Виж целия пост
# 12
Днес погледнах дневния режим на нашата група . Следобедният сън е от 13 до 15ч. Моите деца и двете спят на обед. Когато голямата беше на градина, казваха, че я събуждали последна. Тя спеше след обяд и като беше в първи клас , тогава до обяд бяха на училище.
На мен пък ми е проблем, когато доста от децата в групата не спят и пречат на останалите ( имахме такъв проблем в групата в началото на учебната година). Сега малката не се оплаква, мислех да помоля госпожите да я преместят по-далече от неспящите деца, но тя не искаше. Свикнала е да спи на обяд, ако не спи става нервна. Децата са различни, не знам как може да се реши проблема, че хем вълкът да е сит, хем агнето цяло. Peace
Виж целия пост
# 13
ами ако неспящите имат някакво занимание през това време.
ето моето дете два пъти ходи да плува.
ако предложат нещо, дори и платено, за другите три дни веднага го записвам.

Виж целия пост
# 14
И моят като съм го питала защо не иска на градина, винаги това даваше за отговор - Много спим. Аз си мислех, че си измисля оправдание, а то наистина това е била причината...
В нашата градина платените занимания са така организирани, че не съвпадат с времето за спане. В интерес на истината вкъщи си заспива, но не толкова рано и не за толкова дълго. Спасението за по-големите е предучилищна в училище.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия