Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 39 720
  • 750
добре дошли в новата зимна темата.

предната я започнахме пролетта, да видим тази колко време ще издържи!!!
Виж целия пост
# 1
Запис с благодарност!  За днес имам елдени кюфтета със зеленцуци :праз и чушка + подправки.
Зимна салата от скълцано кисело зеле, настърган морков и варено червено цвекло на ивици.
Виж целия пост
# 2
Днес сготвих ориз с домати и праз лук.
Виж целия пост
# 3
Аз се записвам с тази рецепта.
Виж целия пост
# 4
И аз искам да се запиша, не знам защо ми отваря новата тема в стария сайт и нямам звънче  newsm78 А за да не съм съвсем офф - ориз със зелинчуци и тиквени 'бомбони'(топчета от тиква, бисквити и масло оваляни в смлени орехи)
Виж целия пост
# 5
asyalein , благодаря за новата тема!
 Синьо, благодаря ти за снимките с тиквите! Heart
matze не съм публикувала още рецепта за петмез. Тук съм описала към края на публикацията . Там е от сливи, но принципът е един и същ. Плодовете се варят/пекат, пасират и претриват през цедка. Сместа се вари още  за да се редуцира и водата да се изпари. Масата се разстила върху хартия за печене и се суши- във фурната или навън, покрита с марля. Когато се засушат краищата, леко се повдига и се обръща при възможност за да се изсуши и от долната страна. Изглежда дълго и пипкаво, но с изключение на обръщането, не правиш кой знае какво. Пипкавата част е гладкото пасиране, ако решиш и през цедка да го минаваш. Сливи и кайсии не подслаждаме.

 Една киноа с праз и маслини от тези дни



Сезонът на кладницата е. Днес използвахме хубавия, относително топъл ден за разходка в гората и за вечеря сготвих тази яхния с кладница, червено вино и хвойна



И мързеливия ябълков щрудел за чайчетата.

Утре нещо с маслен боб и някакви бисквити ще опека.

Виж целия пост
# 6
И аз искам да се запиша, не знам защо ми отваря новата тема в стария сайт и нямам звънче  newsm78

 Joy
аз ползвам старата версия, защото новата ме дразни.
вместо old в адресбара напиши www и отиваш на новата версия.

вчера супа със зеленчуци и мунг боб,
спагети с дом. сос,
пържени чушки (аз ги ядах с дом. сос)

днес смятам да правя 2 вида гъби със сметанов сос и ще дояждаме. Mr. Green
Виж целия пост
# 7
Бианка, може ли рецепта за мързеливия ябълков щрудел?
Виж целия пост
# 8
Nivea Simple Smile , Това е рецептата. Написала съм както е в оригинал и какво съм сложила аз. Напоследък приготвям с оризово или друга безглутенова смес, грис от динкел, захар не слагам изобщо . Правила съм и с оризов грис и царевично брашно -  пак се получава вкусен . Ако имаш някакъв подсладител- стевиа например, може да смесиш с ябълките. Ние много го харесваме и без захар изобщо. Ябълките може да са повече от килограм, например 1,200 - 1,300, настъргани на едрото ренде.
Виж целия пост
# 9
Тия дни готвих: зеле с малки макарони (малко странно ми звучи превода, но не се сещам за по-подходящ), кюфтета с карфиол и картофи, грис с извара на фурна, панирани ябълкови кръгчета.
Между другото, наскоро имаше теми за рецепти с тиква , карфиол и броколи. Имаше голямо разнообразие.
Виж целия пост
# 10
И аз днес готвих с карфиол. Направих солена торта с карфиол.
Плънката е пасирана глава карфиол, със зехтин, сол  и къри. Отдолу блата е пълнозърнесто брашно + елдено брашно, 2 яйца, 2 пакетчета извара и соево мляко, върху плънката сложих пак от смеската за блата, наредих шепа грах, после слой натъргани моркови и залях с остатъка от тестото. Получи се много нежна и приятна торта. С аромат на къри и вкус на зеленцуци.
Скрит текст:


Виж целия пост
# 11
Благодаря за новата тема. Докато се върнем, и кимчито е станало. Те е много люто, но това се коригира
Виж целия пост
# 12
От последните дни:
Крем супа от тиква с бадемово мляко,
Чушки, домати и извара,
Киноа със зеленчуци,
Нахутени палачинки,
Пълнени чушки с елда,
ладу и едни курабийки, които си измислих сама, но станаха сполучливи, без захар, само с фурми.
Виж целия пост
# 13
Здравейте!Искам и аз да се запиша в темата,за да черпя вкусни идеи за трапезата! Аз съм вегетарианка от 2 години,а мъжът ми - от 7. Обичаме да хапваме най-традиционните за българската кухня боб и леща, но вчера готвих едни изключително лесни нахутени кюфтенца- една консерва нахут се пасира заедно с една глава лук,магданоз,чубрица,кимион,сол и зехтин. След това се оформят кюфтенцата и се пекат в загрята на 250С фурна за 10-15 мин. Стават леко ронливи,но са много вкусни и полезни,особено ако се полеят с чеснов сос 😊
Виж целия пост
# 14
Благодаря за новата тема!
Снощи сварих разни семена и ще има и за днес. Добавка див копър с доматен сос.
В четвъртък и аз правих щрудел от три листа за баница и две ябълки. Разкошен.
Иначе нямам време за готвене. chef Sad Този месец съм през ден по цял ден на работа. Вечер на бегом супичка или нещо готово. 
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия