Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 15

  • 90 730
  • 744
# 405
   Днес пека - два венеца за подарък и утрешния обяд на мъжете. После ще опаковам венците, но едва ли ще имам време да снимам, затова са така 😕.







   Тиквени сладки, малко безформени, но много вкусни.



И една обикновене спаначена супичка и салатка за малчо.



Виж целия пост
# 406
Ir, с какъв крем слепи тиквените сладки?
Марчева, сипвай друга баклава, тази я отмъквам Wink
У дома вчера -
Онзи ден - изглед от тавата...преди нея беше в плик за печене за 4ч на 150гр
Порция, детска....картофите не трябва да докосват  месото, дори и за снимката не позволиха това Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 407
Домашни бонбони.
Виж целия пост
# 408
   Поли, исках нещо леко да е и затова стана течно - малко заквасена сметана, пудра захар и масло.
Виж целия пост
# 409
Готови са и линцерите  с малиново сладко, а за вечеря врътннах кюфтачета с тиквички и картофи с масло





pollyq, ще ти я пратя по ЕКОНТ, тези дни ще дойде.  Wink

Аз май се уморих.  Tired
.
Виж целия пост
# 410
Марчева, нормално. Голяма подготовка имаш Simple Smile

Една манджа имам за споделяне май. Джолан с тъмна бира и сланина.
А, и едни запечени предварително сварени картофи, със сметана, кашкавал, копър и подправки.





Виж целия пост
# 411
Тая седмица ММ е в командировка и жените я караме - каквото има, че сладки трябва да се правят  Crossing Arms
Обяда за работа  Wink

Баница с локум, преди заливането ...

Коледните бисквити на marcheva  - ама дали ще ги познае в този рошав вид  Joy Вместо шоколадови капки - филиран бял шоколад/такова открихме в магазина/. Най-важното е че се хареса Peace и като бройки излязоха доста.

Абе хора какви миксери имате - разбиването беше мъка, мъка  Cry

В хладилника отлежава тестото за "Бързи линцери" на Наталина /от няколко години все тях правя/. Ще има и половин доза меденки.
Виж целия пост
# 412
Безглутенови макарони с белтъци и стафиди
https://www.-spam303-.com/2018/12/blog-post_20.html
Виж целия пост
# 413
Аууу, какви джоланчета  сте показали Merelenda и polly тц тц тц... вкусотия! И един кебап в гювеч много апетитен на MoHu Todorinska видях! И тестени изкушения и сладки, всичко е чудесно!
При мен коледни сладки - капучинови звезди, рохлички и линцери.








Да не е само сладко, едни вратни пържоли, гъби на тиган и орзо
Виж целия пост
# 414


снимката е от вчера от дома TrollfaceTrollfaceTrollface

и резултатите Simple Smile кексовото селце, рохличките и грозните ореховки Simple Smile Simple Smile

Виж целия пост
# 415
Понеже не мога да кача снимки отделно, една обща на коледните сладки


Ричарели, меденки, два вида линцери, напуканите сладки, бонбони (този път Баунти)
Виж целия пост
# 416
Много хубаво месце е изпекла Полu, а ще помоля MoHu Todorinska да обясни тази свекървена пита как е правена!
От мен нещо простичко от снощи, бях уморена И не Ми беше до кухненски каскади... Яйчица, авокадо, картофки...


Виж целия пост
# 417
........................
Абе хора какви миксери имате - разбиването беше мъка, мъка  Cry

Работя с планетарен Kenwood , много ми е удобен, всичко бухтам вътре и излизам от кухнята.
Сладките са разкоши, те са си рошавки.

Виждам чудесии тук от сладкиши, добре че закусих сутринта. Жестоко е! Браво, девойки!!   chef bouquet
Отивам малко да поработя и скоро ще се прибера, за да завъртя онези вкусни бонбони.
Чао ви .  Hug
Виж целия пост
# 418
едни бързи спагетки за обяд
Виж целия пост
# 419
Питката я правя като в купа слагам 100 гр брашно, 1 суха мая, 1 1/2 с.л. захар и 250 мл. топла вода. Бъркам да шупне  маята. В купата на миксера слагам 500 гр брашно, 1/2 с.л. сол, 1 яйце и 70 мл олио. Прибавям и купичката с маята и пускам миксера да измести хубаво да стане на топка. В зависимост от яйцето и брашното рядко се налага да добавя още мъничко брашно. Оставям хубаво да втаса за час. Късам си топка разточвам в/у набрашнен плот с точилката и мажа със смес от 300 гр сирене настъргано, 90 гр настъргано масло и 2 яйца. Навива в желаната форма и слагам в намаслена с масло тава. Като оформя цялата питка мажа с още 35 гр разтопено масло и оставям да втаса втори път. Пека в леко загрята фурна до чиста клечка. Като по някое време завива с фолио да не изгори, когато ми хареса загар и.  

Иначе за миксера моя е TEFAL MASTERCHEF GOURMET. Върши ми перфектна работа за нула време.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия