Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 15

  • 90 760
  • 744
# 420
Вкусна, ароматна и сочна торта- Ябълково орехова торта с крем от маскарпоне  и карамел



и парченце

Виж целия пост
# 421
Кой си поиска Гръцка баклава - пускам я веднага, сега я качиха.

https://recepti.gotvach.bg/r-111740-Гръцка_баклава
Виж целия пост
# 422
Момичета, пак вкусни страници!!! Heart Eyes
Марчева , с твоята баклава миналата година обрах всички точки от тези, които я опитаха! Страхотна е! HugПредполагам и тази е чудна! Kissing Heart
Тези дни полудях от коледни бисквити за кутиите на близките ни!
Тази вечер сме на Капсалон кебап по рецепта на Мереленда! Чудесен е и уникално вкусен! Благодаря много! Heart




Виж целия пост
# 423
Може ли рецептата за тези напукани сладки с пудра захар,много искам и аз да ги направя.
Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 424
Тоя Капсалон кебап на Мереленда изглежда разкошно Heart Eyes, хвърлила съм му око, да видим кога ще го спретна! bouquet

Аз мързеливо с едни закусчици




Виж целия пост
# 425
tzveteto89, благодаря за доверието.   Hug
Тази баклава сега за първи път я спретнах, наистина си е гръцка и малко по различно се прави, не е нещо особено но ... се получи голям разкош, май тя ще остане за винаги. Пробвай я и хубавото при нея е , че след два-три часа е готова, а на другия ден сиропа вече окончателно го няма, ама няма нещо, но е напълно сочна, това е гръцката баклава,  която винаги опитвам когато съм в Солун и тя няма сироп, както при нашата. Пробвай, ако искаш, заслужава си, но маслото и е много , но това е баклава и без масло не става.  Wink
Толкова хубави неща виждам , че сте пуснали, но аз нямам никакво време за друго готвене, само ще си записвам в тИфтеря.  Simple Smile
Виж целия пост
# 426
Може ли рецептата за тези напукани сладки с пудра захар,много искам и аз да ги направя.
Благодаря предварително.
Заповядай Hug
https://cooks-and-bakes.com/рецепти/десерти/дребни-сладки-и-бонбони/снежни-шоколадови-сладки
Виж целия пост
# 427
Сиропирани арабски сладки.

Виж целия пост
# 428
Днес отново правих напуканите сладки. Този път ги овалях в друга пудра захар и станаха бели. Правих и бисквитени топчета. Сложих в кутия от двата вида (смесих и с вчерашните, без "сняг"), утре голямото синЕ ще почерпи с тях в училище.


А тези са за Коледа, ако останат.
Виж целия пост
# 429
Бананов кекс
https://www.-spam303-.com/2018/12/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 430
Цвети, да ви е вкусно Purple Heart

Аз на отчет с Бодрум кебап и Ирански оризови бисквити



Виж целия пост
# 431
Мереленда, ще ми отвориш работа с твоите кебапи! Heart EyesHeart EyesHeart Eyes

Ще кажеш ли как направи оризовите сладки? Какъв точно им е вкуса-повече на маслени бисквити, или нещо ванилово?
Виж целия пост
# 432
Сложих линк към рецептата, но ще ги копирам и тук, в случай, че не можеш да отвориш Simple Smile

Вкусът на сладките е кардамонов. Цялата къща ухаеше, като ги пекох. По принцип в тях има розова вода и макар да сложих тройно повече от посочената в рецептата, пак не я усетих от кардамона.
Като маслени бисквитки са, с много интересен вкус. Специфичното е, че се приготвят с пречистено масло гхи, или още както го наричат- орехово масло. Много бързо се прави.

Скрит текст:
Описанието е дълго, а се приготвят доста по-бързо Simple Smile
За 25 броя бисквити:
* 160 г несолено масло
* 60 г кристална захар
* 1/2 ч.л. розова вода
* 1 голям яйчен жълтък
* 80 г бяло пшенично брашно
* 140 г оризово брашно
* 1/2 ч.л. кардамон
* 1/2 ч.л. сол

Първа стъпка е да се пречисти маслото и да получим така нареченото орехово масло, като се сложи в малка тенджерка на котлона и се загрее на умерен огън (долу горе на 5-та степен от 9 степени на котлона, или на 3-та степен, от 6 степени). Маслото се оставя да ври, като периодично се разбърква. Ще видите как се образуват бели парцалчета на повърхността, а обгорената част пада на дъното. Трябва да се внимава, да не прегори маслото, затова засечете време между 5-7 минути и в този диапазон наблюдавайте, дали на дъното се образува кафяви парцалчета. Маслото е готово. Махате от огъня, прецеждате през двойна марля, като кафявите частици изхвърляте.
След като маслото се прецеди, оставете в съда да се охлади малко, да не е твърде горещо, а леко топло. Ако марлите не са били много фини, на дъното ще има отново малко кафяви частици, но не пречат. Просто като влагате маслото в рецептата и наливате внимателно, те ще останат на дъното.
С това масло се правят най-различни сосове във френската кухня и смесено с лимонов сок е чудесно при поднасяне на риба или ястия с пилешко месо.

Втора стъпка е да се смеси захарта с 2 с.л. вода в тенджерка на котлона. И да изтървете малко повече вода, не е притеснително. Загрява се захарта с водата, като целта е да се получи гъст захарен сироп, но да не се карамелизира. Това се получава за 2-3 минути.
Оставя се сиропът да се охлади и се добавя розовата вода.

Трета стъпка: Към охладения захарен сироп се добавя жълтъкът и сместа се разбърква. Към нея на малки порции, или тънка струйка се добавя леко топлото пречистено масло, като сместа се бърка постоянно с лъжица, докато поеме мазнината.

Следва вече омесване на тестото. В купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват. На две-три порции се добавят към яйчено маслената смес и с лъжица се разбърква сместа, докато се получи тесто.
От тестото се оформят топчета колкото орех и се подреждат в тава покрита с хартия за печене.
За да направите формата на бисквитките, ползвате чук за пържоли, от назъбената част, която за всяка бисквитка се топва в чинийка с оризово брашно, изтръсква се и се притиска с нея всяко топче тесто, до получаване на бисквитка.

Бисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 12-14 минути, или според силата на фурната. Тъй като са маслени, внимавайте да не ги изгорите. Следете ръбчетата на бисквитките и когато станат златисти ги извадете.
Оставят се да се охладят и се съхраняват в кутия с плътно затварящ се капак.

Като забележка отбелязвам, че след изпичане може да ви се стори, че от долната страна бисквитките са мазни, но след охлаждане са сухи.


Виж целия пост
# 433
Ооо, това ще да е точно за моите двама дружковци, за които споменах, че се надпреварваме да готвим... ще взема да ги направя да ги изненадам, точно на кардамом и розова вода се надявах! Wink
Merelenda, благодаря много! Flowers Hibiscus Kissing Heart
Виж целия пост
# 434
От снощи: пилешка супа, измислено гювече със сирена, пилешко и гъби и още по измислен десерт: банан с шоколад и заквасена сметана Simple Smile


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия