Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 15

  • 90 777
  • 744
# 240
Мммм,давам парче питка,за парче баница,имаме ли сделка Карина? Simple Smile
Виж целия пост
# 241
От снощи...топъл хляб...





и чаша червено винце  ъф корсс... cheers
Виж целия пост
# 242
Мммм,давам парче питка,за парче баница,имаме ли сделка Карина? Simple Smile
Разбира се Simple Smile Питката изглежда страхотно!
Виж целия пост
# 243
И ухае на Коледа... Simple Smile
Портокалови резени с шоколад
Виж целия пост
# 244
много сложно ми звучи, но и много интересно.
ако довечера намеря мляко на прах в кварталните магазинчета ще опитам Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Добри, хич не е трудно, на мен обясненията са ми туткави... Simple Smile
Преди малко купих гъската за Коледа. Кръстих я Густав и я метнах във фризера. От сега й се радвам!

КАрина, как точно си направила баницата, и с какви кори е? Тук има в турските магазини, но или са съвсем фини кори, или доста по-дебели, за "цигара бюрек"..кори
Виж целия пост
# 245
Нищо не съм снимала в последно време, но ви следя най-редовно! Много вкусни ястия с апетитно изглеждащи снимки! Единствено за Никулден шаранчето снимах. По рецепта на  ilrai78 от Щъркелово гнездо e. Много е вкусно!
Виж целия пост
# 246
Страхотен шаран! Бравоо! Hug
Виж целия пост
# 247
Странджанки,но с моцарела

Спаначена супа и яйца със сирене и шунка
Виж целия пост
# 248
хубави принцески Simple Smile Simple Smile Simple Smile
бургаски. Simple Smile
Виж целия пост
# 249
 Палмиета,демек Сълзица
Виж целия пост
# 250
много сложно ми звучи, но и много интересно.
ако довечера намеря мляко на прах в кварталните магазинчета ще опитам Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Добри, хич не е трудно, на мен обясненията са ми туткави... Simple Smile
Преди малко купих гъската за Коледа. Кръстих я Густав и я метнах във фризера. От сега й се радвам!

КАрина, как точно си направила баницата, и с какви кори е? Тук има в турските магазини, но или са съвсем фини кори, или доста по-дебели, за "цигара бюрек"..кори
Корите са 0.89 стотинки - тракийски кори, всеки път са пресни и се получава хубава баница. Иначе съм опитвала и с турски и други марки, с тези ми се получава най- добре Simple Smile . Обикновено я правя с по малко продукти, но този път имаше много хора и на пакет и половина кори, разбих 6 яйца(иначе 3,4) кофичка кисело мляко(иначе 1/2) + малка лъжичка сода вътре и налях малко газирана вода, сол.  
Отделно разтапям чисто масло и олио, мажа всеки лист с това и редувам: намазан лист - натрошено сирене, намазан лист - малко от  яйчената смест и така докато свършат листата, накрая изливам остатъка от яйчената смес и наливам малко олио. Пека на 180 предв загрята фурна.  Simple Smile
Виж целия пост
# 251
За вечеря топла вкусна питка и зимна супа със свинско месо Blush


Виж целия пост
# 252
За n-ти пореден път....
Как не им омръзнаха на моите 💙


Виж целия пост
# 253
Карз, посипването с какао е преди или след печенето?
Виж целия пост
# 254
Отново вкусотийки всякакви сте сътворили! Heart
За първи път тази година слагам кисело зеле и имам явно късмета на начинаещия и е страхотно. 
Опитах да завия рулца като на matze, но свинското ми беше тъничко доста разкъсано и реших сложа първо зелев лист и после месото. Получи се не много красиво, но ММ каза че му е харесало.



Пилешка супа


И винен кебап


Хубав и усмихнат ден на всички ! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия