Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Избор на училище за първи клас през учебната 2019/2020 Варна

  • 29 790
  • 355
# 45
Bella, имам позната, която миналата година кандидатстваха в Найден Геров, което не им беше по район. По район им беше Стефан Караджа. Съответно с напливът в Найден Геров не бяха приети там, което им беше първо желание, а в Стефан Караджа, което им беше второ. Георги Раковски е голямо училище и не вярвам да не ви приемат там на второ желание. Ако Климент Охридски ви е близо, пишете и него, там миналата година са приемали деца от район 4. За съжаление системата е наистина шантава! Особено с това разчертаване на районите. Толкова е абсурдно! Ние имаме едно училище по район и то определено не ни е най-близкото, а някой адреси имат по 3-4 училища в района.
Виж целия пост
# 46
А междудругото забравих да спомена, че след първи клас може да се преместите навсякъде стига да има свободни места Wink Друг е въпросът как ще се отрази това на детето.
Виж целия пост
# 47
Ами така ще направим дори и да е рисковано. Оглеждам и частните училища, но засега отзивите са отчайващи за след 4ти клас.
Не ми се иска да се местим. Това си е стрес за детето. Освен ако няма причини, де. Да не дава Господ 🤔
Виж целия пост
# 48
Не искам да ви отчайвам, но това което съм чувала за Кирил и Методий е че напливът е огромен! Има деца от къде ли не. Надявам се с това райониране малко да са се урегулирали нещата.
Виж целия пост
# 49
Да това ми е известно и наистина шансовете ни са мижави. Климент вече ни идва по-далеч, но ще го пишем.
Въпросът ми е Раковски дали ни е в кърпа вързан или при такова подреждане можем да се разминем и с него? Т.е. Дали системата още на първо класиране ще ни разпредели там. Т.е хипотетично:
Ние сме писали Раковски като трето желание, но за него имаме пълните точки
Други хора са писали Раковски на първо място, но за него са с по-малко точки.
Те ли ще се класират или ние?
Основното ми притеснение е да не стане така че се принудим да запишем детето където и да е :/
Раковски е хубаво училище иначе като гледам статистики са преди Климент, но не виждам логика да пътува след време от центъра до Чайка, а така ще стане.
Виж целия пост
# 50
Чисто хипотетично е възможно да се случи това, от което се опасявате Sad
Виж целия пост
# 51
Ами така ще направим дори и да е рисковано. Оглеждам и частните училища, но засега отзивите са отчайващи за след 4ти клас.
Не ми се иска да се местим. Това си е стрес за детето. Освен ако няма причини, де. Да не дава Господ 🤔

Някакви отзиви за това новооткритото училище - “Демократично училище” имате ли? Интересно ми е как вървят там нещата. Идеята им е чудесна, но незнам на практика как е.
Виж целия пост
# 52
Отзиви нямам. Не познавам хора, чиито деца да учат там. Не пречи да ги посетим Simple Smile Изглежда алтернативно Simple Smile Разгледах хората от екипа и не видях нито един учител Simple Smile PR- и, фрилансъри, фотографи, архитект Simple Smile Да не те отчайвам, но Захари Стоянов е далеч от подобни методи. По-скоро е в добрите стари традиции от нашето време. Но смятам за добро Wink
Виж целия пост
# 53
Благодаря за мнението! Мен честно казано не ми допадат особено старите методи, но и незнам дали ще успея да намеря това, което търся и ми допада Sad
Идеята на това ново училище ми допада, но ми е интересно до каква степен децата усвояват материала и какво е нивото им на подготовката в сравнение с децата от държавните училища. Селекцията на учители май не е особено добра обаче. Но психоклимата в училището би трябвало да е добър, което на днешно време е много важно Sad
А за Захари Стоянов и за него съм чувала как майки поправят правописните грешки на учителки Sad Дано попаднем на грамотна учителка 😂

Бих се радвала ако някой от групата има конкретни отзиви за учител в Захари Стоянов. Иска ми се да попаднем на педагог, които работи по европроекти и иновативни технологии, децата наистина се забавляват и възприемат материала по-лесно.
Виж целия пост
# 54
Ами тя идеята е до голяма степен попреписана от Прогресивно училище, ако си запозната. Отвориха и във Варна.
Учителите са млади и надъхани. Минаха различни обучения в Софийското училище. Аз останах очарована от една от учителките от София.
Ако искаш пиши в темата за частните училища във Варна. Може пък някой да има впечатления от Демократичното.
Виж целия пост
# 55
Да, ясна ми е връзката с Прогресивното. Има доволни и недоволни от него, което е нормално.
Но нека не отместваме фокуса на нашата тема, ще погледна в темата на частните Wink
Виж целия пост
# 56
Някакви отзиви за това новооткритото училище - “Демократично училище” имате ли? Интересно ми е как вървят там нещата. Идеята им е чудесна, но незнам на практика как е.
"Демократичното училище" не е точно училище, а някаква форма на групово домашно образование. Тоест, детето трябва да е записано в някое друго училище на индивидуална форма. Също така има съществени разлики с Прогресивното. Демократично училище има в София преди откриването на "Първо Прогресивно", ако не се лъжа. Вече колко първото е Демократично, а второто Прогресивно - това е друг въпрос Simple Smile
Виж целия пост
# 57
Благодаря! Не знаех че няма статут на училище. Мислех че е одобрено от МОН. Не съм присъствала на родителските им срещи, следя ги от страни.
Виж целия пост
# 58
Дами, за Пушкин какво знаете? Скоро разбрах, че вече не приемат с изпит 🤔
Държат ли още високо ниво въпреки това? Тежко ли им е на децата с чужд език още от първи клас и дисциплината как е? Просто ми е любопитно, ясно е че там нямаме шансове, а и паркирането е тегаво и дори и навремето като нямаше райониране, не ми е минавало през ума за голямото ми дете.
Любопитно ми е държат ли нивото като преди години? Беше сякаш най-доброто училище 🤔
Детето ми посещава уроци по пиано и вчера ми предложи учителката му да се пробва в Училището по изкуства Simple Smile Това ми е съвсем ново като идея Simple Smile Вече съвсем се обърках 😁 Честно казано не виждам особени заложби в него, но тя каза, че е добре. Няма и особено време до изпита. Та и за там ако може отзиви от някой Simple Smile
Виж целия пост
# 59
За руското - да много са натоварени децата, намалят им оценки буквално за запетайки. А в начален курс, не мисля че действа особено мотивиращо.Хубавите резултати идват от частните уроци, които децата посещават. Информация от първо лице.

За чуждия език - колкото по-рано се почне изучаването му толкова по-лесно се възприема. С риск да съм линчувана, най -добрата възраст за започване е около 3 годишна възраст.

За училището по изкуствата нямам никаква информация, но бих се радвала на такава. Нашата мома доста добре рисува 😀
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия