Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как да убедя таткото за името, което съм избрала

  • 4 885
  • 92
Здравейте, момичета. На мен ми предстои раждане напролет, и таткото няколко пъти се опита да повдигне темата за имената, но само ме хвърли в дълбок смут, защото явно с него гледаме в различни посоки. Той иска име на велик човек от историята, а аз смятам, че трябва да се уважат бабите и дядовците - едно хубаво православно име, каквото аз вече съм избрала... И съм го избрала от преди да забременея още, и така наричам в себе си бебето още от началото... Т.е. за мен ще е немислимо сега да променям името му. Но трябва да убедя и таткото. А дори не знам от къде да започна с убежденията.
Помогнете ми с идеи!
Виж целия пост
# 1
Както ти имаш право да избереш името, така и той. Разумният вариант в случая е нито едното от двете - нито "велико" име от историята, нито баби и дядовци. То и без това бабите и дядовците са четирима, а едва ли ще родиш четиризнаци та да са доволни всички, така че не си го причинявай. Изберете неутрално име и така.
Виж целия пост
# 2
В прав текст му казваш кое име ти допада на теб и защо. След което обясняваш и какво не ти харесва в името, което той предлага. Претегляте плюсовете и минусите на двете имена, обсъждате кой какъв компромис е склонен да направи с това и вземате решение. Възможно е по време на самото обсъждане да възникне предложение за трето име, което да се хареса и на двама ви. Успех!
Виж целия пост
# 3
Защо не оставите бебето да реши - то чува звуци и може да реагира на тях? Или оставете името да се реши след раждането на детето?
Може и да измислите двамата с таткото ново име, и всеки да отстъпи от първоначалния вариант. Или се разберете - сега на бабите, а следващото дете на исторически личности.
Аз съм на мнение, че майката трябва да дава името. Не бащата. Защото тя износва бебето и има по-добър контакт с него докато е в утробата и.
Виж целия пост
# 4
Колкото хора, толкова и мнения. Не е хубаво да се налагат един над друг. Идеалното е да намерят име, което удовлетворява и двамата.
Виж целия пост
# 5
Вадите списък с имена и започвате да ги преглеждате едно по едно, докато не стигнете до такова, което се харесва и на двамата.
Виж целия пост
# 6
Сложен въпрос.
 Мисля, че ако таткото обича майката ще я остави тя да избере името.
При мен стана така, харесах име и казах на бащата, че много, много ми харесва...той в началото гледаше странно, но го прие защото аз харесвам името. И така, дори и Харалампи да бях кръстила бебка, с таткото нямах проблем.
Виж целия пост
# 7
Добра идея Фрии ейджънт. Напълно съм съгласна че описаното горе звучи малко като двубой, като състезание което не е правилно в подобни взаимоотношения.

Аз примерно бих предложила да се договорите. Сега да е негов избор, но след това на второто твой. Защо ти да си втора?- ние жените сме по- мъдри, пък и майчинството е съвсем различно от бащинството за пръв път. Трудно им е на мъжете  не са свикнали 9 месеца да носят. Изисква повече време. Та изборът на име по негово желание може да изиграе положителна роля.
Виж целия пост
# 8
По принцип смятам, че майката има лек превес в правото да избере името, но не и да го налага. Ако бащата налагаше на теб име, което не ти харесва и откажеше да отстъпи как би се почувствала? Изберете име, което да харесва и на двамата. За себе си мога да кажа, че ако нещо не ми харесва няма сила, която да ме убеди в противното, даже ако някой много се опитва да ме убеждава въпросното нещо може да ми опротивее още повече.
Виж целия пост
# 9
Кротко обясняваш на таткото, че детето ви ще има 3 имена. Второто и третото са от бащата, нека поне първото да е от майката.
И после си даваш предложението.
Ако обаче рискуваш, кръщавайки на баба или дядо (предполагам - твоите родители?), да предизвикаш конфликти в семейството, по-добре е неутрално име. Тъкмо няма да има сърдити. А и да се разсърди някой от родителите ви, по-лесно ще му мине, щом името е неутрално, а не на някого от другата страна.
Виж целия пост
# 10
А кои са конкретните имена?
Виж целия пост
# 11
Името, което съм избрала аз, не го казвам засега, от суеверие... Той предлагаше Валентина (на Валентина Терешкова) и прочие... Аз го обърнах на шега и му предложих Махатма Ганди - като ще е на велик човек в историята... Wink Той ме погледна странно и спорът замря.
Виж целия пост
# 12
Е, ти хем искаш да се разберете, хем го играеш на шега. За теб шега ли е изборът на име за детето ви? Дай малко по-сериозно, нищо чудно, че човека не реагира адекватно.

Валентина е много хубаво име, на теб защо не ти харесва само по себе си? Или даваш отпор от чист инат, за да стане на твоето? Голям таралеж си слагаш в гащите с това кръщаване на родители.
Виж целия пост
# 13
Предполагам, че искаш да кръстиш детето на някого от твоите родители? Ако е така, предполагам си даваш сметка, че неговите родители няма да изпаднат в бурен възторг. Нормално е да иска да те разубеди.
Валентина е хубаво име.
Виж целия пост
# 14
Аа-а, жената иска да кръси на родителите си. Тогава незнам, не са добре нещата, ще има нацупени... в  най добрия случай. Thinking
Валентина е прекрасно име, макар и да не е толкова велико колкото очаквах да прочета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия