Искам да кажа ... (154) през януари 2019

  • 231 054
  • 5 432
# 2 940
Алина, Хрис, Зврате, да се оправят децата!

Аз съм си мързелана и пица правя с готово тесто. Става си, нищо и няма. Кашкавала слагам последен, когато е почти готова, за да се разтопи.

Мен готвенето всякогиш ми тежи. Единствено почивните дни ми е приятно, и то, ако нямам друго за вършене, а аз обикновено имам. Сега е лесно - мама и МсЧ ме изхранват, ама като порасна и се преместя в моята къща... Mr. Green Иначе ми се получават нещата, обаче зорът е да се хвана. След работа неща на бързо - салата, месо на фурна/скара, яйца, мезелъци. Аз така или иначе не съм много по манджите, та не ми е зор.

Био-мио и аз не признавам. МсЧ е по-фен и си признавам, че намирам разлика във вкуса на някои неща. Обаче и аз не знам колко точно е био, та не залитам. Гледам каквото мога да намеря домашно, другото от магазина.

Селесте, стискам Hug
Виж целия пост
# 2 941

На 1 кубче мая пише, че е за 1 кг брашно, затова половин кубче е за 500 грама. На теб добре ли ти бухва хляба с толкова мая?

На снощния бях сложила малко повече (без да искам, защото беше се разтрошила) и сутринта беше опрял стабилно в капака. Струва ми се, че трябва малко мая, защото в хлебопекарната втасването е добро и трудно може да се обърка. Ако се прави без машина, може и да е малко маята.
Виж целия пост
# 2 942
Селесте, имах доста несполучливи опити с тестото в машина по рецепти от книжката, в едно клипче видях как трябва да изглежда тестото, и сега стоя и добавям брашно, докато ми хареса. Нямам провали повече.
Виж целия пост
# 2 943
Всички ли ползвате хлебопекарни? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 2 944
Всички ли ползвате хлебопекарни? Rolling Eyes

Аз-не Али ! 🤗
Виж целия пост
# 2 945
Моята хлебопекарна се развали преди празниците и си месих на ръка. Не ме бърка, че става и по-бързо.
Иначе месене и втасване в хлабопекарната ми беше 1.50ч.

Пицата я правя с тесто, което съм писала тук.

Нещо ме е хванал канапа, хич не ми се работи днес. А ме чакат и други задачи лични за вършене днес, та не ми е баш ясно кога ще сколасам с всичко.
Виж целия пост
# 2 946
Аз си меся на ръка, но обичам и ме успокоява. И рецепти вече не спазвам много, много, слагам каквото ми душа иска - различни брашна, ядки, може мляко, може яйце, абе каквото реша.
Виж целия пост
# 2 947
Аз последния път омесих в машината 10-15 мин и го извадих да втасва и да се пече в печката, че иначе в машината отидоха 3 часа, и цялата къща се осмърдява на печен хляб.

Белинда, за да имате топла вечеря - купуваш от така модерните напоследък слоукукъри и вечер имате ядене, само да не прокисне, докато се готви 8-10 часа newsm78
Виж целия пост
# 2 948
Добро утро!
Пиците ги правя с готово тесто от магазина. От едно тесто ми излизат три големи пици. Разточвам го с брашно и стават тънки блатовете. Всичко слагам още в началото, до сега съм нямала проблем. Ето една снимка от онзи ден - правих на децата малки пици, но то е същото.
Скрит текст:

Светкавица, нищо сложно няма.
Виж целия пост
# 2 949
Ау, да, Ванини като каза, се сетих, че често купувам от тестото за пица на Лидл. 0.99 лв струва, разточено е, само слагаш нужните неща отгоре и печеш. Много бързо става.
Виж целия пост
# 2 950
Аз само хляба правя в хлебопекарната-пускам и го забравям, докато ме извика да го извадя. Питки, козунаци, тесто за пица и т.н. меся на ръка. Обичам да меся и да пипам тестото.
Био-мио и аз рядко купувам.Гледам да си намирам яйца и по възможност пилета домашни.
Seleste, стискам палци да мине леко Simple Smile
Виж целия пост
# 2 951
............................................................
Ето сега, тъкмо мислехме че нашето цветенце е оздравяло, като спрели инхалациите, пак почнало да кашля. И пак ми стана тревожно на душата. Не че нещо, ама не ми е щастливо, като е болен някой.
Шугърче, на теб ти се радвам и ти се възхищавам, че успяваш да запазиш чувство за хумор и присъствие на духа във болни ситуации. Аз цял живот се боря със своята чувствителност и малодушие, ама нямам някакви отчетливи успехи.

Ех, Свет, да се оправя цветенцето Hug  А за другото – така изглежда през нета, естествено че и аз се паникьосвам, ама се опитвам, поне за пред  децата, да не ми личи особено, понякога дори успявам. А и то, хич не е лесно с тези мутирали грипове сега, честно имам чувството, че са биологично оръжие! Ей го нА, докато ви се похваля вчера, че задобряват нещата и днес отново двете девойки са все едно на ден първи, за капак колата е на ремонт, та ако ми се наложи да хуквам към болницата, ще трябва да влача всичкото джурасик и принадлежности с такси...ще се оправим де.

И на Зварте, и на Алина, и на Хрис да се оправят болните дечица, ако пропускам някой – и той Hug

Алина, жестоки франзели, през екрана ми иде да ги захапя Heart Eyes

Белинда, как е дивана Wink

В сравнението на сметки и отопление няма да се включа, по разбираеми причини, но все си мисля, че ви разбирам, защото не е по-розово при мен положението с охлаждането и сметките му, тяхната сметка енегро, климатици и все бирници Imp

Аз купувам на `харесва ми`, не на био и органик.

Пица у нас прави мм, аз само по изключение, децата твърдят, че той е по-добър и аз с удоволствие се съгласявам, никаква амбиция нямам да го бия Stuck Out Tongue Winking Eye

Стискам палците за Селесте и Монин син!

Али, аз не ползвам хлебопекарна, имам, но стои за паметник на неупотребата Joy
Виж целия пост
# 2 952
Алина,спри се!
Точно реших да пробвам тестото Верди и ти сега хоп това тесто на Лидл..
Ще се търкалям от нас до вас с тези теста. Joy

Иначе и аз не ползвам хлебопекарна.Нямам място за нея.
Меся си на ръка и не ми се получава зле според мнението на околните.
Обаче колега на мъжа ми му разказвал,как хляб правят само в хлебопекарна и няма нищо общо с купешкия и не пълнеят.
Аз като се познавам и изям цял хляб,хайде да не напълнея!  Mr. Green
Умирам за тесто и то солено.Сладкишите не могат да ме изкушат така.
Виж целия пост
# 2 953
Когато купихме хлебопекарната преди 8 години, правихме по 1 хляб на ден, всеки ден в продължение на 3 години. Тогава бях най-слаба. Мисля, че това няма отношение, а куп други фактори.
Хлябът в хлебопекрната е 100 пъти по-вкусен от купешкия, знаеш какво си сложила вътре, най-важното е, че няма консерванти.
Виж целия пост
# 2 954
Здравейте момичета и момчета!
Тока е повече този месец, въпреки че сме на парно, но го отдавам на повечето готвене през ваканцията и повечето пране.
Био може да се каже, че не купувам, но яйца взимам само от свободни кокошки. Дотолкова съм си внушила, че другите не са качествени, че ако няма от свободните не купувам изобщо.
Хлебопекарна ползвам за размесване, особено по Великден правя много козунаци, но пека във фурната. За пица тестото също в нея правя, нямам отделна рецепта, ползвам тази за хляб.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия