Искам да кажа ... (154) през януари 2019

  • 231 076
  • 5 432
# 2 925
Добро утро!
Едно Био-кафенце?
Виж целия пост
# 2 926
Добро утро,

При нас отоплението е включено в наема (парно на газ, вода и такси за входа) - една и съща сума, коята се превежда заедно с наема. Хазяйката се оправя с плащанията. Само тока си го плащаме ние, при нанасяне веднага се открива партида на наше име, а не на хазяйката,  доколкото си спомням около 50 евро плащаме на всеки два месеца. Годишно има една изравнителна сметка и ни връщат, ако сме надплатили. 

Да оздравяват болните дечица!
Виж целия пост
# 2 927
Нито кафето на Митко вижда, нито снимките на повечето от вас
Виж целия пост
# 2 928
Добро утро!
Рано-пиле, рано пее съм днес. И без това все съм първа в офиса, но днес почти час по-рано. Ама си пийвам кафето с Вас на спокойствите.
Снощи сте подкарали болната ми тема с брекетите... Вече трета година тъчем на този стан с голямата. Мина през всички екстри-долна, горна челюст, година и половина спа с апаратче (хедгиър) за корогиране на захапката. Сега вече свалиха брекетите, но носи ритейнър(така ли се пише?!) на горната челюст и има метална скоба от вътрешната страна на долната. Много е съвестна и изпълнителна, но въпреки всичко пак се отваря разстояние между горните зъби и се наложи да изработят нов ритейнър (б*си думата, няма ли я на български?!). Общо взето мъка и камара пари... дано да си струва в дългосрочен план Unamused

Топлим се с подово (водно, с котле на ток) в блок с ТЕЦ. Подовото си го направихме, защото сме на първи етаж над магазини, краен външен апартамент. Сметките са шарени, в най-студените зими 250-280лв, последната ни беше около 150, чакам новата. Вкъщи, обче постоянно има човек и се топли денонощно. Пералня, 2 хладилника, миялна, сушилня, фурна, котлони.... вървят си нон-стоп зимата. В пъти повече от лятото.

Веси, дано се заблуждаваш и няма проблеми в работата. 
Алина, бързо оздравява Деян. Аман от вируси! 


Виж целия пост
# 2 929
Добро утро!
Алина, бързо оздравяване на малкия.
И ние сме в кюпа с болните. Дребното от снощи не спря да буха. Днес  и утре ще се гледат с баща й. Ще я води на лекар да я видят. Притеснено ми е едно, че е болна, а и отделно досега не съм я оставяла болна на друг. Все сме си се гледали, но днес няма как, тъй като колежката ми е в болничен, а си имам спешна работа, която да върша двата дни. Сега ми е едно такова терсене и я мисля.
Виж целия пост
# 2 930
Добро утро!
От час и половина съм на работа, проверих и отговорих на писма, вчерашната справка е готова и сега чета.

За сметки, отопление и пр. отказвам да чета и мисля Joy С каквото и да се топлите, най-важното е как е изградена самата отоплителна инсталация и изолациите на сградата как са направени. После идват екстри като изложение на помещенията и пр.

Био-мио.....как ще ми гарантират, че баш на тая "чиста" почва са го гледали растението и с какво точно са го торили.
А пък за добитъка с какво точно са го хранили и къде баш е пасял тая "чиста" тревица. Разковничето в параметрите на правилата кое може да се нарече "био" и като ги изчете човек, току виж се изненадал, че не са чак толкоз био тез продукти.

Куркума, няма нищо по-био от ракията - дестилат е това, по-пречистено няма как да е, глутен няма....какво още искаш Sweat Smile

Лина, аз го виждам кафето.
Виж целия пост
# 2 931
Мари, за пръв път чувам пицата да се пече на 2 пъти. Аз редя всичко и мятам, тестото е тънко, колко му трябва? Тайната на пицата е мятането в много гореща фурна, да я грабне изведнъж.
Въпреки, че и аз я правя тънка и я мятам в максимално гореща фурна, докато се изпече добре, кашкавалът е прекалено запечен. За да избегна това съм си хванала цаката- първо леко запичам блата с доматения сос, после добавям още малко доматен сос и плънката. Устройва ме.
Виж целия пост
# 2 932
И аз обичам кашкавалът да е само разтопен, но това с горещата фурна не го знаех, ще пробвам.
Виж целия пост
# 2 933
За пицата пропуснах да се изкажа Satisfied
Правя си я с нормално тесто за хляб, което се джурка в пекарната. Всичко си слагам в началото с изключение на кашкавала. Него накрая, само леко да се разтопи отгоре.
За 500 гр брашно не е ли много половин кубче мая? Едно кубче прясна мая го деля на 6 части, като 1 част ползвам за 600-700 гр брашно (това за ежедневния хляб). За сухата си има мерителна лъжичка, но и там пакетче 11 гр. е поне за 5-6 хляба.
Виж целия пост
# 2 934
Хриси,
И аз съм така дребната като е болна и съм на работа. Постоянно съм на телефона и съм супер неефективна. Последния път баща 'и беше много смешен, прибирам се, тя цял ден с Т над 38, таткото и изтърсва: "Оххх, добре, че си дойде. Много беше тежко сам да взимам решенията цял ден". 🤣🤣🤣
Виж целия пост
# 2 935
       Като ядрена физика ми се виждат тези пици, ще я правя през уикенда, то се е видяло.
Възхищавам се на жените, които след работа готвят, аз не мога всеки ден. Вчера една нищо и никаква салата Снежанка и картофи на фурна, ами каталясах.При това се прибрах в 17.30 малко по-рано от обичайното.

      Иначе обикновено майка ми готви, тя живее през два етажа ,но не е задължително, защото често хапваме салата с нещо- сирене, кашкавал .Понякога печени филийки с чай.За по-засуканите неща и меса -мъжът ми е на линия с готварството. Не ми е страст и това си е. Ако опре до мен, една шепа фъстъци и една бира/кола и съм готова с вечерята.Страшно "здравословно", ама в случаите като съм оставала сама, така се е случвало.Мъжът ми и той не е капризен, но за детето гледам да има хубава храна, добре че се изхранва основно при баба си, че тя го научи на прости и здравословни храни.
     
Виж целия пост
# 2 936
Добро утро.
Благодаря за милите думи за Деян.
С температура изкара нощта, не я е свалил и сега.

За пицата пропуснах да се изкажа Satisfied
Правя си я с нормално тесто за хляб, което се джурка в пекарната. Всичко си слагам в началото с изключение на кашкавала. Него накрая, само леко да се разтопи отгоре.
За 500 гр брашно не е ли много половин кубче мая? Едно кубче прясна мая го деля на 6 части, като 1 част ползвам за 600-700 гр брашно (това за ежедневния хляб). За сухата си има мерителна лъжичка, но и там пакетче 11 гр. е поне за 5-6 хляба.
На 1 кубче мая пише, че е за 1 кг брашно, затова половин кубче е за 500 грама. На теб добре ли ти бухва хляба с толкова мая?

Светкавица, аз бъркам тестото в една купа. Сипвам си в купата течните съставки леко затоплени и маята, чакам леко да набъбне, добавям брашното и бъркам със силиконова шпатула. Всичко това за не повече от минута.
Виж целия пост
# 2 937
Добро утро!
Био кафе не бях пила,взимам си, благодаря!
Сметките за ток не бих могла да коментирам,защото нашето отопление не е с ток т.е сметките ни за ток в момента не са сравними.
Но преди години се отоплявахме с електрическо котле.Е няма такива суми...Преди повече от 10 години плащахме сумите,които споменавате 300-400 лева. Shocked
Направо се родихме след като минахме на ТЕЦ.
Алина бързо оздравяване на малкия сладур!
От сутринта пак сте започнали с рецептите,а аз отново си мисля,как да огранича яденето,че вечер ме гони страшен глад Mr. Green
Светкавица,да уморително е.Но ако нямаш кой да ти сготви някак ще се организираш да го направиш. Peace
Аз например не робувам на това яденето да е сготвено на деня.Понякога готвя по 2-3 яденета наведнъж,най-често в неделя.
Хубав ден на всички!


Виж целия пост
# 2 938
Добро утро!
Тоя лаф с ракията, дето била най-био и без глутен си го записвам във вечните хитове, сълзички ми избираха на ранина Joy

Готвенето след работа е голям дерт, да. Особено като се затопли...Зимата лесно, прибирам се и почвам, за вечеря е готово. Ама лятото - хем седи с децата навън до 7-8 часа, хем сервирай после вечеря. Ми няма как да стане!
Виж целия пост
# 2 939
Последно месих тесто в пекарната, по рецепта от нейната книжка, и греда, толкова гадно тесто стана. Ще си карам с купено, но ще сменя реда на кашкавала другия път.

Имам 42 гр кубче мая, на което си пише, че е за 2 кг брашно, та явно има различни.

Куркума, да е сполучлив изборът с новото работно място на благоверната!

Към 15.30 ми ударете по един палец, моля, че имам една неприятна манипулация.

По био модата грам не залитам. Цяло лято нашите гледат плодове/зеленчуци и колкото можем хапваме/съхраняваме, другото на пазара.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия