Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 16

  • 94 528
  • 742
# 120
Здравейте, имам един въпрос. Сутринта публикувах три снимки, на баница с тиква , турски масленки, и домашни бонбони. Вие виждате ли и трите снимки? При мен ми се показва само тази на баница с тиква, а на другите само имената. А когато отида на редактиране ми излиза че съм публикувал и трите снимки.

на едната липсва последното тагче Wink и затова не излизат.

Турски масленки
   
Домашни бонбони
   
Баница с тиква



Виж целия пост
# 121
Снощи си доставих удоволствието да си направя някои любими сладкиши. мислех, че ще имам гости, но нямах и така ще си ги ядем сами. За първи път правя Агнес, а отдавна му се канех. Стана много хубав и не знам как ще се спра Simple Smile И сладък салам, но този път добавих в него и останал марципан и стана с още по - хубав и плътен вкус.
 

О , като ти гледам Агнесите, съм склонна аз да ти дойда на гости... Simple Smile
МАлко китайско от мен, за утеха за несполучливия опит за сладки с лактан...Отивам да чакам отговор от другата тема с бързите въпроси и да се цупя ...Simple Smile


Виж целия пост
# 122
отвя ме.
край! купувам едни свински гърди и .... какво ще ги правя не знам. Simple Smile Simple Smile Simple Smile

драпираната баница. Simple Smile изпълнявам си обещанието.
Скрит текст:
фаза 1

фаза 2

фаза 3

окончателен вариант Simple Smile


labrex, кои са селските картофки на Лидл? Сякаш не съм ги виждала.  Thinking

предполагам тези



Може ли рецептата за тази драпирана баница.... Много благодаря
Виж целия пост
# 123
МАлко китайско от мен, за утеха за несполучливия опит за сладки с лактан...Отивам да чакам отговор от другата тема с бързите въпроси и да се цупя ...Simple Smile

Опитах се да пратя ЛС,но не успях. Как правиш китайското? Изглежда супер, а и много обичам Simple Smile
Виж целия пост
# 124
Никога не съм яла Агнеса ,на вид е хубаво,но ми се струва сух сладкиш.Така ли е или бъркам?
Лесно ли се приготвя?
Виж целия пост
# 125
въпрос на вкус е,  за мен е сух сладкиш, който не се хареса у нас.
картофена супа от мен за сега Simple Smile
Виж целия пост
# 126
Скрит текст:
МАлко китайско от мен, за утеха за несполучливия опит за сладки с лактан...Отивам да чакам отговор от другата тема с бързите въпроси и да се цупя ...Simple Smile

Опитах се да пратя ЛС,но не успях. Как правиш китайското? Изглежда супер, а и много обичам Simple Smile
О, то става лесно и бързо. Около 500-600 грама пилешки гърди, 1 пръчка праз нарязан на колелца, 4-5 моркова (средни), 1 шепа от този тъничкия зелен боб , мойта дребна му вика "китайски" ,3 супени лъжици сусамово олио, 3 супени лъжици фъстъчено олио, 3 супени лъжици соев сос , 3 скилидки чесън, 1 супена лъжица захар, куркума, сол на вкус, и малко от една китайска подправка дето съм я купувала сложих, и една малка нарязана  люта чушка , понеже аз все обичам да ми е люто... Месцето на кубчета, и се маринира със  1 лъжица соев сос,   сусамовото олио и куркумата 1 скилидка  чесъна ,малко сол.. смесва се с ръцете, за да се маринира добре. След това във  фъстъченото олио запържваш малко нарязания на колелца праз, слагаш месцето, запържваш още малко, чушката , останалия чесън, следват захарта и морковчетата , и на умерен огън още десетина минути, накрая зелените бобчета..разбръркваш и си проверяваш как ти е на сол, подобряваш си както ти изнася...накрая останалия соев сос. Ако ти е нужно още подправки. Като стане готово сервираш поръсено със сусам.
Аз иначе гледам само да спазвам колко мога последователността на месото и зеленчуците, за да не ми остане нещо сурово, иначе си експериментирам  и импровизирам с другие подправки. Чесъна и соевия сос май са най-важни за китайското, и фъстъченото олио...
Виж целия пост
# 127
В другата тема ме успокоиха,че става мусака и без картофи...сега ще се пече
Виж целия пост
# 128
Дени, става, да. С всякакъв вид зеленчук. Но от собствен опит Simple Smile нали е голЕм Simple Smile ще добавя, че сатва по-вкусна, когато се задушат/запържат предварително зеленчуците - например патладжана и тиквичките.
останалите у нас неща Simple Smile по сваляне на снимките Grinning
лава кейк http://pep-4o.blogspot.com/2017/07/blog-post_13.html


и лучена яхния със суджук http://pep-4o.blogspot.com/2010/01/blog-post_24.html

 днешния десерт утре ще показвам Simple Smile
Виж целия пост
# 129
преди печене
бисквитена торта полу изядена
Виж целия пост
# 130
Свежи виетнамски пролетни ролца. Опитах се да пресъздам рецептата на колежка виетнамка, но ми липсва рибения сос в купата със сос и мангото. Ако не се понрави има и паста със сос болонезе, без снимка.
Виж целия пост
# 131
Никога не съм яла Агнеса ,на вид е хубаво,но ми се струва сух сладкиш.Така ли е или бъркам?
Лесно ли се приготвя?
Да, не е сочен сладкиш, но вкусът му не прилича на никой друг. Помня го от детството си, когато беше много популярен, но не го бях правила. Така или иначе, когато в нещо има орехи и доста масло няма как да е лошо Simple Smile
Виж целия пост
# 132
...

драпираната баница. Simple Smile изпълнявам си обещанието.
Скрит текст:
фаза 1

фаза 2

фаза 3

окончателен вариант Simple Smile

...Може ли рецептата за тази драпирана баница.... Много благодаря

рецептата е на Пип4и, не мога да цитирам от старата тема, защото е заключена, мога само да копирам обяснението Simple Smile

Цитат
Пухкавото" идва от начина на подреждане на корите. Не ги слагам право една върху друга, а ги дипля/набръчквам. Така остава въздух между тях. За тази тава - 31 см - използвах:

1 пакет кори от 500 гр.
4 яйца
около 300 мл.газирана вода
200-300 гр. сирене
краве масло
олио

Намазнявам тавата хубаво - дъното и стените. Застилам с 1 кора - крайчетата остават извън тавата.
Върху застланата надиплям още 3-4 кори. Поръсвам с малко олио и натрошавам сирене.
Върху тях пак дипля 3-4 кори. После пак олио, сирене. Редуват се докато свършат корите. Последният ред е от кори и като ги наредя и тях, обръщам крайчетата на най-долната. Така слагам баницата в топла фурна да се поизсушат корите, да станат хрупкави.
През това време разбивам яйцата и добавям газираната вода.
Вадя баницата от фурната и я надупчвам отгоре с вилица. Върху дупчиците поставям кубчета чисто масло и накрая заливам с яйцата+газираната вода. Поразклащам внимателно, за да се напои навсякъде и слагам да се пече във вече загрятата фурна на 180-200 градуса докато ми хареса цветът. Изключвам и оставям вътре.
Баба правеше 1 трик, за да стане още по-пухкава и въздушна баницата – обръщаше тавата върху чаши „с главата надолу”...
Не би трябвало да се изхлузи, но за всеки случай се наблюдава. Стои така 15-20-30 мин. После се обръща, нарязва и ...няма спиране.


Виж целия пост
# 133
Негърче с тахан халва
https://www.-spam303-.com/2019/01/blog-post_16.html
Виж целия пост
# 134

Рибна супа

Домашна питка

Кекс исмаил по моя измислена но сполучлива рецепта . Да ви е сладко
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия