Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 16

  • 94 479
  • 742
# 165
Свежи виетнамски пролетни ролца. Опитах се да пресъздам рецептата на колежка виетнамка, но ми липсва рибения сос в купата със сос и мангото. Ако не се понрави има и паста със сос болонезе, без снимка.

Може ли рецептата за ролцата?
Виж целия пост
# 166

sem22 Благодаря за гостоприемството Flowers Hibiscus Темата е много вдъхновяваща.
Чийзкейк


Броколи с пиле
Виж целия пост
# 167
Паста, равиоли, омлети с праз, пилешки пържоли. Свинското с ориз не снимах.




Виж целия пост
# 168
Малийййй, да не влезе  човек тук, но  предвидливо вече  съм вечеряла.  Wink
Записах Афганските кюфтаци, ще се правят , но не сега.
Този чийзкейк така хубаво  леко разлял, стекъл  отгоре, че как да не го започнеш, много обичам точно с такова , трябва да е,  боровинково сладко, нали.  Simple Smile
Дени, мусаката със зеленчучките е станала убиец!
На Avalon се е получил разкошен влажен кейк, браво!
Гуинет дали трябва да я споменавам, тя винаги е перфектна! Този магически сладкиш ти го откраднах, да си знаеш, много е добър, а снимките са ти прекрасни, но нещо ми се вижда , че снимаш със статив, нали, ако е така си личи, перфектни са.

Вечерях Чили кон Карне, пикантес, то направо си е люто, ама така си трябва. Бърза работа, врът малко тенджерата и бях готова.

Виж целия пост
# 169
Свежи виетнамски пролетни ролца. Опитах се да пресъздам рецептата на колежка виетнамка, но ми липсва рибения сос в купата със сос и мангото. Ако не се понрави има и паста със сос болонезе, без снимка.

Може ли рецептата за ролцата?

Режат се на тънки пръчици краставица, авокадо, морков, манго, ролца от раци, листа маруля, може и 1 омлет и стъклени нудли.  Взема се един лист оризова платка и се потапя във вода до омекване. В средата поставяш по малко от всичко, което ти харесва и завиваш на руло. Минус на тези от лидл е, че са с твърде малък диаметър и трудно се навиват. За соса са необходими сок от лимон, мед/захар, вода (както колежката каза правиш си лимонада), рибен сос/ замених със соев, но не е същото/, пръчици краставица, много тънко почти прозрачно нарязан чесън и лук. Краставицата може да се замени и с морков. Навитото ролце потапяш в соса и хапваш. Това е. Simple Smile 
Виж целия пост
# 170
Скрит текст:
SmileyМамче, моля те дай рецепта за тия кюфтаци!
Ty, Кюфтаците са наистина много вкусни така, но аз си признавам, че съм още по-върла фенка по скоро на това сосче , което се получава с приготвянето им- в него има трошици кайма, гъсто е и овкусено с ония ми ти подправки, и като му седна с пресен хляб на сосчето, кюфтетата малко ги забравям.. Simple Smile
Правя ги така, по рецепта от афганистанският ми колега.
Кюфтетата: 1 килограм телешка кайма (още по -хубаво и ароматно става с кайма, смесена от телешко и агнешко)  2 големи ситно нарязани глави кромид лук, 3 големички пресовани скилидки чесън, 2-3 лъжици ситна галета, или брашно, или смачкан голям сварен картоф, сол, черен пипер, куркума, кимион, кориандър (пресен или смлян сух), една люта чушка нарязана много на ситно, и малко газирана вода. Трябва да е мека сместа.  Омесвам каймата с тези нещица, правя топки от нея да са ми готови и ги оставям настрана да си починат малко и да си поемат подправките.
Coca:През това време в дълбок тиган или тенджерка запържвам в повечко олио 3 глави кромид лук нарязан на дребно, докато се зачерви добре, пресовам вътре пак 2-3 скилидки чесън и слагам още една люта чушка,  и доливам 400 мл. доматен сос (пасирани домати). Добавям още съвсееееем мъничко сол , 3axap 1 чаена лъжичка,и черен пипер в доматения сос.  Покривам с капака и намалявам котлона на умерен огън (при мен 5 от 9 степени). Едно по едно пускам топките вътре, течността се понадига и леко ги покрива. Ако не- доливам още доматен сос, или малко вода,То си се сгъстява после по време на варенето. Оставят се на тих огън покрити( 3-4 от 9 степени при мен) да си къкрят поне около час, отвреме-навреме внимателно разбърквам, но иначе те си се готвят вече от само себе си, а аз си върша работата... Най-важното в афганистанската кухня- бавно и с много време се готви- това е много важно за вкуса на яденето.
Правила съм вече много пъти тия топки- набързо приготвени, и бавно бавно на слаб огън- разликата във вкуса е огромна! Затова, почна ли персийско или афганистанско ядене, гледам да имам време!То е само за готвенето на слаб огън, подготовката си става сравнително бързо.
 Пробвай!
Може да се сервира с картофи, с ориз, или като мен: купуваш един пресен хляб и друго не ти трябва! Wink


Благодаря ти! Hug
Виж целия пост
# 171
и аз благодаря. Simple Smile
смятам да ги пробвам на фурна Simple Smile
Виж целия пост
# 172
От мен печен заек с картофено пюре, нещо нямам настроение за готвене тази седмица Simple Smile но се радвам на вашите вдъхновения


Виж целия пост
# 173
 Мъжа ми преди време ял някъде баница с локум и примяцваше да му направя.Е,направих на милорд,а той сега спори,че никога не бил вкусвал,таквози нящо,видиш ли!Да,вкусна е,но той за първи път чувал даже за баница с локум.
Виж целия пост
# 174
Сарми(по рецепта на Пеп-4о,но....без ориз...)
Виж целия пост
# 175
Мъжа ми преди време ял някъде баница с локум и примяцваше да му направя.Е,направих на милорд,а той сега спори,че никога не бил вкусвал,таквози нящо,видиш ли!Да,вкусна е,но той за първи път чувал даже за баница с локум.
да. Има такова нещо, тук в моя район му викаме баклава с локум. Много добре си ги направила, точно както трябва, браво.
Виж целия пост
# 176
Разкошна е баницата с локум.
Виж целия пост
# 177
Снощи реших да "почистя" хладилника- имаше шунчици, малко бекон, започнал да засъхва кашкавал, топено сирене..., но нямах кори за лазаня, а някакви макарони- фосили. Сложих и малко кисели краставички. Стана интересна запеканка



Виж целия пост
# 178

Домашна сметанова торта

Домашни еклери

Турска баклава
Виж целия пост
# 179
bunnzy, чийзкейкът е Misc Bomb
Тайна, тези равиоли с какво са, много апетитно изглеждат!
От мен Шоколадови бонбони без захар
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия