Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 16

  • 94 078
  • 742
# 615
А, на мен си ми изглежда екстра Simple Smile
После като разрежеш и хапнете, ще споделиш Simple Smile
Обяд за един ученик

Скрит текст:
сгрешила съм някъде,определено- нещо с печенето или втасването,а може и малко да съм го месила(на ръка), но пък е ужасно вкусен.Пак ще го правя!
Виж целия пост
# 616
 Патица галантин с булгур
Скрит текст:
Патето се обезкостява цяло,като се започва от гръдната кост.После пълни с плънката и зашива.От фенера и крилцата се сварява бульон.
 Плънка
Булгур около1ч.ч.Гъби 500гр,дробчета от пиле 500 и връзка зелен лук.
Предварително изпържените и нарязани дробчета и гъби се добавят,към сварения в бульона до готовност булгур.Добавя се и лука и се пълни патката.
Арпаджика предварително обелен се слага в тавата,добавя се и остатъка от бульона и се пече около 2 часа на 200°С.Арпаджик на фурна е чудно вкусотия,ноо много пипкава е увертюрата преди това.И да,по пазарите има,заради предстоящата му сеитба.[\spoiler]
Виж целия пост
# 617
Розова торта с малиново желе

Виж целия пост
# 618
Арпаджик и чесън се белят много лесно, ако предварително ги накиснем за половин-един час в студена вода Hands Plus1
Патицата изглежда страхотно.
От мен , силени мъфини, тип Добруджанки

Кокалена яхния със спанак и ориз, само за мен Heart Eyes

Още нещи любимо

Виж целия пост
# 619
Малко сладости от мен.
Бишкотена торта с маскарпоне и боровинки




Сладкиш с орехи и стафиди
Виж целия пост
# 620
ММ искал тази седмица да не ядем месо, е хубаво викам - яж само гарнитурата 😁
Медени ребърца с печени зеленчуци
Виж целия пост
# 621
Вкъщи днес имаше:

Миш-маш със спанак вместо пипер


Домашна пица приготвена от детето с малко помощ от мен, че да няма порязани Grinning


П.С. Мисля, че някои от вас са се подвели четейки ника ми и сте ме взели за Христо, а аз съм Хрисито Wink
Виж целия пост
# 622

За майсторите в темата може да не е кой знае какво, но за мен си е първи опит и съм много горда от себе си Simple Smile
Виж целия пост
# 623
Колко вкусни изглеждат тези ваши сладкиши и торти Heart Eyes

Пиле с броколи

Една бърза пица

Брауни със сладолед и банан Gift Heart
Виж целия пост
# 624
Малко сладости от мен.
Бишкотена торта с маскарпоне и боровинки




Сладкиш с орехи и стафиди

Бишкотената торта изглежда ужасно вкусна🤗
Може ли рецепта?
Виж целия пост
# 625
Печени на грил тигана зеленчуци - моркови, тиквичка, червена чушка, лук.

Реване - рецептата вече е записана в тетрадката  Peace

И френския крем-карамел на Марчева  Hug който направих в неделя, че трябва да стои 2-3 дни  Wink

Този път надминах себе си  Embarassed  - карамелизирах захарта много лесно и на вид стана наистина "стъклен" и няма грам шупли  Peace
Виж целия пост
# 626
За  днес:
Супа от елда, моркови, домати и грах


Пълнени чушки с ориз и булгур
Виж целия пост
# 627

    Бишкотената торта изглежда ужасно вкусна🤗
    Може ли рецепта?
    Благодаря, Х.Т! Заповядай!
    Скрит текст:



     Бишкотена торта с маскарпоне и боровинки            
                    
                     Крем:
            500 гр.маскарпоне
            400 гр. заквасена сметана
            3-4 с.л. пудра захар
           1 ампула течна ванилия
            1 желатин  
          
            бишкоти
            сладко от боровинки
            
                За приготвянето на крема използваните продуктите са със стайна температура. В купа обърках маскарпонето и пудрата захар, добавих заквасената сметана и ванилията. Накрая прибавих разтворения на водна баня желатин и смесих добре.
                Използвах ринг с диаметър 26 см. Аз го обвивам с опаковъчно фолио за по-лесното му отделяне от тортата впоследствие. Подредих бишкоти плътно по дъното като основа. Върху тях полях 3-4 с.л. от сока на сладкото. Изсипах половината количество крем и наредих втори ред бишкоти. Към останалия крем, за да го оцветя, прибавих 5-6 лъжици от сока на боровинковото сладко или малко повече, докато ми хареса цвета. Изсипах крема внимателно върху втория ред бишкоти и разпръснах малко количество боровинки. Покрих тортата добре с фолио и оставих в хладилника до втвърдяване на желатина.                                                                                                                                                     Винаги сглобявам тортите, които правя два дни по-рано от времето за консумация, като така спокойно престояват едно денонощие. На следващият ден махам ринга и украсявам както реша. Тортата отново има време да престои, бишкотите поемат добре влагата от крема и става много по-вкусна. В този случай покрих тортата отстрани и малък ръб отгоре с кокосови стърготини и разпръснах  боровинките от сладкото.
    [/list]
    Виж целия пост
    # 628
    Домашна наденичка с яйчица и гарнитура (купена)


    Виж целия пост
    # 629
    баница с сирене
    пилешка супа
    бързи талиатели
    лимоново пиле с розмарин, преди печене
    полу изядена бисквитена торта
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия