Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 16

  • 94 460
  • 742
# 525
Палачинкова торта

Виж целия пост
# 526
Може ли рецепта за кифлички с локум?
За тестото:
(Мисля че рецептата е на Labrex, за съжаление не съм снимала добре страницата, за да се вижда и автора)
1 кубче мая
500 мл топла вода
3-4 с.л. захар
6 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
брашно

В топлата вода се разтваря маята, добавя се олиото, захарта, солта и накрая брашното. Омесва се меко тесто, което не трябва да лепне по ръцете. Оставя се да втаса. Подходящо е за пирожки с различни сладки или солени пълнежи,
кифлички, мекици или хлебчета.
Пече се на 180 градуса 20-25 мин. в зависимост от избраното печиво.

Начинът на навиване е лесен, взаимстван от руски форум.  Тестото се разточва, нарязва на правоъгълници, добавя се плънката, навива се на малко руло и с ножица се правят малки разрези. После се навива като охлювче.
Дано съм обяснила добре.
Виж целия пост
# 527
Скрит текст:
И аз в отбора на непонясящите аромата на брашното от елда. Печивата с него ми се получават голяма смрад. А елда сварена много обичам.
Но съм си отбелязала едни тройно шоколадови сладки с брашно от елда и може би ще пробвам да ги направя. Последен шанс ще му дам.
Скрит текст:
Недей да се пробваш, ще отиде зян какаото и шоколада, мирише.

Кейк с портокали и лимони, много е свеж





Ориз Басмати като гарнитура към Попска яхния

Виж целия пост
# 528
Марчева, кейка изглежда уникално вкусно. Дай рецептата, моля.
Виж целия пост
# 529
Марчева, кейка изглежда уникално вкусно. Дай рецептата, моля.
Скрит текст:
Ще го пусна , но малко по-късно ще кача рецептата, изчакай, моля ти се да не пиша два пъти. Лесен, бърз, няма масълце, а зехтин/олио и портокалки  и лимонки, това е- Точно за една добра закуска с чаша кафе.  Wink
Виж целия пост
# 530
У дома нищо интересно тази вечер... Минавам само да ви подсладя с шоколадови трюфели с авокадо.
Виж целия пост
# 531
Swetlyeee, Благодаря за рецептата, ще я спретна тия дни!
Исках днес да е, че и пресни моркови купих, но съм скапана и само набъpзо едни сърчица метнах в тигана, с ориз от снощния. И разказвам един кулинарен лаф от пубертетката. Уби ме направо! Мъже без чувство за хумор да не гледат в скрития текст, моля... 🤣
Скрит текст:
Купих пилешки сърчица , но тук не са особено любими и не всеки яде дреболии. Аз самата изключително рядко купувам, и щерката за 13-те си години не им е обърнала никакво внимание. Влиза в кухнята Гледа тигана и бърчи нос. "Това какво е?" викам, сърчица. "От какво са?" пита тя. Е, викам, познай де, от какво ще да са, такива мънички?? Тя се хили и ми вика "от мъже ли?" 🤣 🤣 🤣 🤣

 
Виж целия пост
# 532
Калцоне и още нещо набързо
Виж целия пост
# 533
Виж целия пост
# 534



Торта с сметана и крем шантили


Сарай сармасъ султан локуму
Виж целия пост
# 535
ismailyk, моля, разкажи повече за сарай сармасъ султан локуму.

Виж целия пост
# 536
Галет с кайма и кашкавал
https://www.-spam303-.com/2019/02/blog-post_8.html
Виж целия пост
# 537
ismailyk, моля, разкажи повече за сарай сармасъ султан локуму.


  разбира се. Всъщност рецептата е много проста, тоест мисълта ми е че е лесно. Първо искам да се извиня че не слагам скрит текст , но не успях да се науча как се прави, пробвах няколко пъти но уви.
1,5 чаша брашно
1 чаша захар
1 литър прясно мляко
3 супени лъжици какао
1 супена лъжица краве масло
Щипка сол
200 гр кокос
Начупен натурален шоколад
Всички продукти се смесват в тенджера, поставя се на котлона и се вари при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Накрая се добавят шоколад, масло и ванилия. Горещия крем се изсипва върху застлана с кокос тава, оставя се за 4 часа в хладилник. Накрая, се вади от хладилника намазва се с сметана, и се връща обратно в хладилник. После се реже и се навива на руло. От тази доза излизат 14 парчета, аз снощи бях приготвил две дози, тъй като е за юбилей. Това е да ви е сладко на всички
Виж целия пост
# 538
 Чудни пръхкави соленки с мас и синьо сирене
Виж целия пост
# 539
Тирамису от тавата. Снимките на разреза мистериозно изчезнаха, след като едно хлапе реши да погледне колко е часа на телефона ми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия