Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Вземане на булка ?За или Против

  • 7 481
  • 63
# 60
Ние така направихме. Мъжът ми спа у техните, после взе кумовете и дойде да ме вземе, без да има оркестри и т.н., а вкъщи бяха само най-близките ми, другите чакаха в ритуалната зала.
Виж целия пост
# 61
Наемете стая в хотел и нека ви вземе от там. Така хем ще може да вземе кумовете хем ще може и заедно да дойдат да ви вземат и вас
Виж целия пост
# 62
То по тази логика какъв е смисълът и сватба да има като имате дете вече?
 Нещата вече толкова са се изменили. Традициите определено не се това, което бяха. Важно е всеки да прави, каквото му харесва, а не каквото другите очакват от него.
 Дъщерята на моя колежка скоро " прави сватба" - имало вземане, почерпка, ритуали, фотограф и т.н, обаче казали, че не искат да подписват. 😁 Ето това вече ми е странно на мен, ама щом и двамата са доволни.
Не съм пояснила, че детето не е негово🤣 Освен това никога няма да се подпиша с някой, ако няма сватба.
Виж целия пост
# 63
Ние ще си спим заедно в хотела от предната вечер. Не обичаме да се разделяме. Относно вземането - няма да го има. Първо аз не искам, защото не ми харесва всички съседи да ме гледат, хоро да играя пред нашия блок, който е въобще не е хубав фон за снимки направо ми е супер грозно.
Според мен би било красиво, ако тази традиция се извърши в някоя типична българска къща с чердака отпред, цветята в градината и атмосферата на българския фолклор. Защо пък тя да не представя дома на момичето и нашите традиции? Честно се чудя на някои как не им прави впечатление задния фон като играят хоро пред някоя стара соц сграда с олющена мазилка и дупки по асфалта. Аз не бих се радвала да се снимам с гостите ми пред надпис "Зъболекар" примерно. В смисъл като се прави нещо, нека се прави както трябва. Намерете някоя готина старовремска къща, направете си хубави снимки, изживейте си емоцията по традиционния начин.
И втората причина е, че мъжът ми е чужденец. Нямам желание да карам роднините му да правят този ритуал. Нито ще го усетят, нито му знаят корените, нито пък на мен ми харесват тези "задачи и трудности", които шаферките ще му поставят.

А говорейки за традиции, нали ви е ясно, че бялата рокля също не е част от българския фолклор?? Сватбените народни носии знаете ли как изглеждат? В 21-ви век живеем и традициите като цяло грам не са това, което са били.

Шаферките българска традиция ли са? Еми, не са. Американска са.

Така, че според мен нещата са много разбъркани и дори и да не осъзнавате, пак използвате чужди традиции. Това е нормално и няма нищо лошо. Целта на сватбата е не да се покаже кой е по-българин от другия, а две фамилии да се свържат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия