Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бременност след missed аборт и тромбофилия, мерки за слеваща бременност и специалисти Варна

  • 1 259
  • 2
Здравейте. Имам 3 установени мутации по 4 изследвани фактора за тромбофилия. Имам един missed аборт в 10 седмица на бременността. Като цяло, през цялото време се чувствах недобре. Имах придърпвания, спазми при ставане/смяна на позиция в леглото, усещане за постоянна умора и подутост. Пих но шпа по препоръка на гинеколога. И тъкмо бяха утихнали тези неразположения и спазми, и се оказа, че плодът няма сърдечна дейност. Сега отново правим опити за  бебе, вече трети месец. Пия метилирана фолиева киселина и аспирин протект след овулация. След + тест трябва да започна фраксипарин 0.4 през ден, като го редувам с аспирин протект. Преди тази неуспешна бременност имах и един месец с + тест и последвал цикъл (преди 3 години). И двата случая бяха с лесно забременяване. Сега 2 месеца нямаме успех, въпреки метилираната фолиева киселина и аспирина. Чудя се какво да направя още, за да се случи чудото отново. Не видях в коментарите Ви някоя от Вас да пие аспирин след овулация. Дали той не е проблема сега при мен? Моля да споделите Вашия опит. Колко време Ви отне да забременеете при подобни обстоятелства? Какво Ви предписаха гинеколозите Ви и с кого се консултирате ако сте във Варна?
Виж целия пост
# 1
Направете консулт с д-р Емо Ковачев, шефа на АГ-то. Ако не Ви помогне, няма да Ви навреди. И тоя аспирин протект не е ли за сърцето?!? Като профилактика на инфаркти и т.н. Не знам, но си е сериозно и трябва да поискате второ, трето, десето мнение ако трябва!
Виж целия пост
# 2
Следите ли си овулацията?
В аптеките се продават овулаторни лентички, които могат да ви ориентират.

Има тема за хормоните, със следващата менструация най-добре си направете си хормонални изследвания (има тема кога и как се пускат). След аборта е възможно хормоните да са се разместили и това да е причина за проблемното забременяване.

Също, ако никога не сте си правили тестове за полово предавани болести е добре да си направите цитонамазка + влагалищен секрет и да помолите АГ да ви пусне и изследвания за уреоплазма,мукоплазма и хламидия. Това са причини за забременяването.

Тромбофилията все още не е доказана като основен причинител на аборти - има много възможни причинители. За антикоагулантите е хуабво да пускате изследвания на кръвната картина, които да показват как влияе терапията.

Успех.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия