Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Училища в София без райониране

  • 1 654
  • 11
Здравейте,
Предстои тази година детето ми да тръгне на училище и тъй като в районите на София, в които сме ригистрирали настоящите и постоянните си адреси, няма читави училища /по мое субективно мнение/, се интересувам от т.нар. държавни училища, в които не се прилагат  критериите за прием на Столична Община.
Единственото такова училище, което аз знам е еврейското, но то не ме устройва по ред причини.
Ще съм благодарна ако някой знае за друго подобно учебно заведение, да сподели.
Виж целия пост
# 1
Еврейското не знаех, че прави отделен прием..... Държавни са специализираните училища, май всички са към МК и са съвсем малко. Наскоро търсих информация за държавните и помня, че бяха 3-4 може би newsm78

Иначе и мен правилата на общината не ме устройват, както им много други родители, които имат някакви амбиции. Всеки се спасява както може , общо взето.

Допълвам се - Национално училище София ми излиза, че е с различен прием.
Виж целия пост
# 2
НУКК в Горня Баня е с изпит. Мисля, че е държавно. Също така може да се ориентирате към училища, в които има сдружения като Шилер, Дикенс. Те приемат с изпит, трябва да проучите условията.
Виж целия пост
# 3
Сдруженията, които са към училищата, приемат с изпит, но училища са си с райони. Зависи дали има наплив за самото училище. Ако няма, районирането не е от значение.
Иначе и музикалното е с изпит, без район.
Виж целия пост
# 4
Сетих се и за 144 - Младост 3. Имат паралелки с рисуване, с музика и хореографски. Има изпит за тях. Отделно имат една обикновена за деца от района без изпит.
Виж целия пост
# 5
144 е със строго райониране. Ние сме на една крачка извън района и ми се цупиха при приемането.
Виж целия пост
# 6
144 е със строго райониране. Ние сме на една крачка извън района и ми се цупиха при приемането.

Когато си без изпит вероятно. Тази година няколко деца от групата в градината ги пиеха там с изпит и не е имало проблем, че не са в прилежащ район....

Не знам, де, всъщност, трябва да се провери в самото училище...
Виж целия пост
# 7
В Младост 4 практически няма училища. Така че всички деца се изсипват в 144 и 81 в Мл. 3. Така че всяка година стават все по-строги изискванията за прием.

Нека авторката да каже поне кои квартали са й удобни.
Виж целия пост
# 8
Благодаря на всички за отговорите. Част от предложените училища явно не съм ги проучила, защото са ми много далече.
Мен ме устройват училища в районите Средец, Оборище, Възраждане, Триадица - общо взето в центъра. Ако се налага ще пътуваме и по-далеч, но Горна Баня и Младост мисля, че за детето ще са проблемни, защото ще ни трябват поне по 45 мин. в посока, т.е. час и половина на ден детето ще пътува вместо да си почива или да учи вкъщи.
Виж целия пост
# 9
Всички общински училища са с уседналост, с изключение на училищата, които предлагат паралелки по изкуствата (хореография, музика, рисуване и др.).

Общинските училища с паралелки по изкуствата могат да приемат до 70% деца по специфични за тях критерии, останалите трябва да се приемат по уседналост (30%).

Разгледайте сайтовете на училищата в районите, които ви интересуват и вижте дали имат такива паралелки.

Виж целия пост
# 10
139-то в Лозенец имат паралелки с рисуване и преди имаше допълнителен критерий за това. Можеш да провериш след последните промени как стоят нещата.
Виж целия пост
# 11
41 има паралелки с хореография и с рисуване, може да проверите, но иначе също е по-район - Триадица. 46-то във "Възраждане", то е също с хореография като паралелки и може би няма голям наплив към него.
Не разбрах, обаче, в тези райони търсите училище или сте към някой от тях, а училищата не ви устройват? Във всеки район има  и добри училища според мен и трябва да е и удобно и близо все пак.

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия