За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 44 269
  • 739
# 15
Да ви попитам има ли някъде тема за тези миксери:

Скрит текст:

Тъкмо си купих такъв, най-вече да се отърва от чистенето на кухнята след употребата на обикновения. Каквото и да забърках, цялата ми кухня в брашно ставаше. Сега тоя има отгоре приспособление което не разпрашява. Обаче сега пък не знам как да го ползвам. Гледам тия разбиванки на яйца със стария миксер от 10 мин, тук отпадат. Става по-бързо и се чудя да не си пресека яйцата примерно в един кекс. В книжката му няма рецепти. Има в два листа описано коя бъркалка за какво е и толкова. Та ако някой е мярвал тема за подобни миксери, моля да ми я прати, да се ограмотя кое как става Simple Smile
Виж целия пост
# 16
Дайте идея за закуска - да е лесна, подобна на добруджанките като сложност и да не е пържено. Добруджанските ги правя обикновено с лимец само и стават чудесни но омръзнаха на децата.
Палачинката на фурна, която са предложили си е попадение, по-бързо и лесно става дори от Добруджанките. Понеже споменаваш лимец, правила съм я и с типово брашно или смесено бяло и пълнозърнесто, пак става добре.
Добружанките съм ги разнообразявала с нарязан колбас, маслини, зеленчуци, подправки и какво ли не в сместа - всичко дето би сложила в солени кексове. Вкусът им става много различен, това по повод омръзването.
Другият вариант, ако целта е да се спести време сутрин, а не готвене като цало - пица или някакви тестени закуски с мая, но тестото замесено от вечерта. Втасва в хладилника. Сутринта само се вади да се отвърне, оформя се и се пече и става бързо.
Виж целия пост
# 17
Да ви попитам има ли някъде тема за тези миксери:

Скрит текст:
Та ако някой е мярвал тема за подобни миксери, моля да ми я прати, да се ограмотя кое как става Simple Smile
Тази дали ще ти свърши работа?
http://m.bg-mamma.com/?topic=914156.495
Джема е там и мн.други перфектни кулинарки и мисля,че ще ти помогнат.
Виж целия пост
# 18
Благодаря за идеите. Започвам ги подред от утре.

Вчера правих яйца на очи и тиганът не беше достатъчно загрят и залепнаха много. Опитвам от вчера да изтъркам без успешно. Някаква хитринка да сте пробвали? Тиганът е на Silit незалепващ .
Виж целия пост
# 19
Обезмаслител или препарат за фурни няма ли да свърши работа ? Не знам с това покритие има ли някакви специални указания. Най- простото е пълня малко вода и като заври слагам сода бикарбонат 1-2 лъжички да поври 3-4 минути с нея.
Виж целия пост
# 20
Имам бисквити Амарети...какво мога да направя с тях?
Виж целия пост
# 21
Имам бисквити Амарети...какво мога да направя с тях?

Бял Бунет (Bunet bianco)

Крем с маскарпоне, амарети и шоколад
Виж целия пост
# 22
Имам известно количество гръцки маслини,(но не знам как се водят като вид,)и реших да направя " маслинена паста".Добавих си по мой вкус разни нещица и се получи сравнително добре.Имам питане-винаги ли остава така зърнесто като консистенция или има някакъв "трик"(може би зависи и от сорта на маслините или се добавя още нещо за гладкост?)?Благодаря!
Виж целия пост
# 23
Аз нарочно я оставям по-зърнеста. Дори накрая слагам по малко слънчогледово семе и завъртам съвсем леко с пасатора, искам да се чувства. Предполагам, че ако го пасираш повече време ще стане по-гладко, ако това ти е нужно
Виж целия пост
# 24
Не,не,харесва ми и така,просто се чудех...доста време пасирах,но гладкост не се и получи.Стана ми интересно,затова попитах,благодаря ти.
Виж целия пост
# 25
Може би, ако прибавиш повече олио или зехтин
Виж целия пост
# 26
Това е любимото ми кремче (киселче). Препоръчвам! Правя в двойна доза, утре ще спретна един. Simple Smile
Виж целия пост
# 27
Искам да направя пилешка супа с прясно пляко. До сега винаги съм я застройвала с яйце и кис.мляко. Въпроса ми е кога добавяте пр..мляко,слагате ли яйце в този случай?
Виж целия пост
# 28
Аз поякога вместо стандартната застройка слагам на супата течна сметана
Става разкошна..
Виж целия пост
# 29
Искам да направя пилешка супа с прясно пляко. До сега винаги съм я застройвала с яйце и кис.мляко. Въпроса ми е кога добавяте пр..мляко,слагате ли яйце в този случай?
да, и лъжица брашно
Имам бисквити Амарети...какво мога да направя с тях?
ето тази "торта" е много вкусна, вместо ореховка съм слагала и амарети, по-приятна е дори с тях https://pep-4o.blogspot.com/2012/12/blog-post_24.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия