Консултации с адвокат

  • 73 345
  • 1 341
Правилата са същите, както ги установи Пела.
Първо прочетете тук:
Адвокат съм от Варна. В тази тема ще получите Вашата консултация , като поемам отговорността за всичко написано само от мен. Не винаги ще мога да влизам всеки ден и да отговарям, понякога съм доста ангажирана, а имам и две деца.
Не давам консултациите по принцип, идеята е да се помогне на родителите, отглеждащи сами децата си, които за съжаление обикновено са в затруднено положение.

УСЛОВИЯ:
1. Преди да пишете тук прочетете цялата тема "Въпроси към адвокати!", ако не намерите отговор на проблема Ви напишете въпроса си.
2. Опишете колкото се може по подробно казуса, като посочите задължително кога е сключен бракът Ви и на колко години са родените от брака деца. След това напишете въпросите си като ги номерирате 1. 2. 3. 4. 5. 6. и т.н. Постарайте се да сте максимално изчерпателни и с един пост да поставите всичките си питания.
3. Изчакайте отговорът ми и бъдете търпеливи.
4. МОЛЯ в темата да не пишат и да дават консултации потребители.  Всички постигни ще бъдат изтрити.
5. МОЛЯ, ценете времето ми, често прекарвам по час тук докато отговоря на всички Ви и тези които са ми писали на л. с., давам консултации доброволно и безплатно, деля от свободното си време за децата и семейството за да помогнат на тези, които имат нужда.
6. Всички съвети не Ви обвързват по никакъв начин и за подробности след консултацията е добре да се обърнете към адвокат във Вашият град.
7. Не ме молете да Ви изпращам бланки за искови молби до съда и други. Няма да го направя.
8. Не пишете повече от един пост.
9. Ако искате да обсъдите проблемите си с други потребители пуснете отделна тема във форума.
10. Не ме молете да Ви препоръчам адвокат от Вашият град. Не мога, тъй като нямам наблюдение върху работата на колеги от други градове.
11. Пишете само на кирилица (на постове на латиница няма да отговарям).
12. Преди да ми пишете на лични съобщения, задължително проверете пощенската си кутия да е празна.
13.Моля, имайте предвид, че тук знаем само вашето становище, не разполагаме с възраженията, които другата страна би могла да направи, както и доказателствата. По тази причина, отговорите  може да бъдат различни, от тези които Вашият адвокат ще даде.
Виж целия пост
# 1
Здравейте,
Благодаря за темата.

1. Имаме споразумение за развод по взаимно. Аз съм го попълнила от своя страна. Като всичко е упоменато.
Въпроса ми е защо се изисква да се пише застрахователна стойност на автомобила? Изискава ли се в съда официален документ удостоверяващ застрахователната стойност?

2. Горе долу колко време след подаване на документите в съда се явяваме за да потвърдим желанието си за прекратяване на брака?

3. В споразумението е упоменато, че ще изплаща издръжка до определено число, но не е уточнена сметка? Как ще се уреди този въпрос?

4. В един от документите сме попълнили, че работим, на каква длъжност и заплата. Възможно ли е по този начин съдията да запише по голям размер на издръжка или ще приеме тази записана в споразумението въпреки, че е по малка от минималната за тази година?

5. Какъв е начина за промяна на адреса на детето след развода? Тъй като аз ще сменям имена и по този начин и адрес. И за адреса ли ще е необходимо бащата да даде съгласие? (става въпрос за София)

 
Виж целия пост
# 2
Здравейте! Благодаря за новата тема! Много ми помогнахте в старата! 🌹🌹🌹
Бившият е даден на ЧСИ от септември 2017 г. Оттогава е платил само 2 издръжки (120 лв. е) (дължи издръжки от 2015 г. още), работи в сивата икономика и за пред държавата няма доходи, сметките му са празни (има 1 кола на негово име и заради това не мога да вземам издръжка от държавата; има и още едно дете след моето, живее на семейни начала). Живеем в различни градове, далеч един от друг. Въпросът ми е: да поискам ли пак от ЧСИ да го проучат, да не би да има нов източник на доходи или вече, след като има запор, даже и да има новост - била тя източник на доходи или новооткрита банкова сметка например, се разбира по някакъв начин от ЧСИ?
Виж целия пост
# 3
Здравейте.
Имам дете на 2г, с бащата-румънски гражданин не сме заедно отдавна. Той го припозна ,но дотам. Детето е с бг акт и гражданство. Водшх дело и го спечелих за настойник,като ной имаше служебен адвокат. Осъдих го на издръжка,то я получавам от общината,тъй като не знам той къде е.  Въпроса ми е.
След като гой не се интересува,не плаща издръжка и няма никаква връзка с детето ,/от делото са минали вече 8м/ сега след като ми предстои да сщлюча брак с дпуг мъж,с който ще имаме и дете живи и здрави,има ли шанс чрез някакво дело да осинови той първия ми син и да носи неговата фамилия? Благодаря
Виж целия пост
# 4
Здравейте!Имам съдебно решение от 2017 за родителски права,издръжка и режим на виждане.След многоброини преговори с бащата на детето да ми разпише декларация за напускане на страната взе че разписа но за една година.Въпроса ми е може ли след изтичането да ми прави проблеми с ново дело за отнемане на  родителски права режим на виждане?Да спомена ,че тук в държавата  сме се устроили детето ходи на градина обстоятелствата са се променили.Чуваме се по телефона от време на време вижда го на видеовръзка .Какво мога да очаквам от него ако реши да ми прави мръсно?
Виж целия пост
# 5
Wonder woman,
1. Такова удостоверение се вади от който и да е застрахователен офис. Носете си талона на колата. Прилагането по делото е за заплащане на държ. такса за делбата на автомобила.
2. Когато имате насрочено дело- в съд. заседание.
3. Напишете една молба със сметката и я внесете по делото.
4. Не може издръжка, по-малка от минималната да присъди.„
5. Не съм имала такъв проблем до сега. Тоест, имала съм случаи, когато родителят се мести с детето, но не е ставало проблем от другия родител. В същия град ли ще се местите? Ако отношенията ви с бащата са много сложни и се притеснявате от реакцията му, изпратете му една нот. покана, за да е уведомен от кой адрес да взима детето. Така ще докажете, че той е известен за новия адрес, и че декларирате желание да се спазва режима на родит. контакти. А всъщност, ако знаете къде ще живеете, можете на делото да помолите съда да промени адреса и да напишете новия.

AIR,
Да, може да го проучват отново и отново, по всяко време. Напишете една молба до ЧСИ, в която упоменете какво искате да се проучи /какви справки да се направят/.

d_ivanova,
Бащата може да заведе дело за родителски права когато поиска до навършване на пълнолетие.
Ако срокът на декл. изтече и Вие не спазвате режима, бащата може да поиска от властите да върнат детето.
Не мога да ви отговоря на така зададения общ въпрос. Не зная какво може да се случи, нито някой може да ви отговори. Зависи от отношенията ви.
Препоръчвам ви да зададете конкретен въпрос когато има проблем.

Сигурно имате основателна причина да заминете, но аз не бих го направила без да имам съгласие на бащата. Сега може да се наложи да се върнете.

Имате законова възможност за завеждане на дело пред български съд, с което да поискате съдът да разреши детето да пребивава в чужбина. Спорно е дали съдът ще разреши, обаче. Но пък ако опитате, може и да успеете.
Виж целия пост
# 6
Ако ми изкара друга декларация пак ли има нарушение?
Виж целия пост
# 7
Зависи какво пише в нея. Напишете какво е съдържанието на декларацията, за да коментирам повече.
Виж целия пост
# 8
ДЕКЛАРАЦИЯ-СЪГЛАСИЕ И РОД,СЪГЛАСИЕ

ПОДПИСАНИЯ:.............................


                                           ДЕКЛАРИРАМ ,че съм  съгласен синът ми .....................................................,да пътува придружен от майка си..................................извън границите на РБ,без ограничения на периодичноста на пътуванията.
Настоящата декларация важи до 31.12.2018 и следва да послужи пред Гранична полиция.

Това е декларацията която ми е издадена моля го да ми изкара друга но още не я е изкарал
Виж целия пост
# 9
Така написана декларацията дава право детето да пътува, но не и да пребивава извън страната.
Режимът на родителски контакти с бащата трябва да се спазва по описания в съд. решение начин- детето да се взима и връща на описания адрес в описаните часове.
Виж целия пост
# 10
Какво бихте ме посъветвали да направя от тук нататък.
Виж целия пост
# 11
Единият вариант е с бащата да направите споразумение, в което той да се съгласи детето да живее в чужбина, и да съобразите неговите контакти с това /може да се завери нотариално, а може и да мине приз съда а одобрение/.
Втория вариант е завеждане на дело /ако бащата не е съгласен с първия вариант/.
И в двата случая трябва сериозна консултация с колега, който да Ви консултира по-подробно и конкретно, и в последствие да Ви помогне, независимо какво ще последва.
Виж целия пост
# 12
Ако не се съгласи на споразумение може ли с адвокат от тук/от другата държава/ да се води делото?
Виж целия пост
# 13
Не.
Виж целия пост
# 14
Здравейте!
Бракът на сестра ми с нейния съпруг е от 2013. Живеят в къща, която е на името на майката на съпруга. Имат едно дете на 4. Сестра ми работи в държавния сектор. Получава 500/600лв. заплата. Не притежава имот. Съпруга и е с непостоянни доходи като, ако изобщо го осигуряват, ще е на мин.раб.заплата. Работи в строителството и постоянно се мести от фирма на фирма. От известно време нещата все повече не вървят при тях. Той я заплашва, че иска развод, гони я( една вечер в 12), тормози я постоянно, че ще я остави на улицата, защото нямала нищо и още подобни заплахи. Прилага и психически тормоз.
Аз живея в общинско жилище и на първо време мога да я приютя с детето.
Въпроса ми е оттам нататък има ли сестра ми някакъв изход. Тъй като:
- няма имот
-няма живи родители
- дохода и е много нисък

Притеснява ме факта, че дори и да подаде молба за развод, имайки предвид неблагоприятните условия, съдът може да не и присъди детето.
Благодаря!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия