Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 14 371
  • 253
# 210
Силиконови форми за печене дали може да се ползват във фраера?
Виж целия пост
# 211
Силиконови форми за печене дали може да се ползват във фраера?
Принципно казват че може, НО по-добре не рискувай. Има различни видове силикон и.....
Най-доброто измислено досега е тези форми от алуминиевото фолио. Аз ги ползвам доста успешно, пък от тях има различни размери и всякак стават.
Виж целия пост
# 212
Силиконови форми за печене дали може да се ползват във фраера?
Може, аз ползвам. Дори тавичката, която си купих беше в комплект с 9 бр. силиконови форми за мъфини, които се събират точно в кошницата, и така се предлагат от производителя на уреда, не знам от какъв силикин са, ползвах ги вече няколко пъти.
Иначе ползвам отдавна и други, които имам, те са от плътен и доста качествен силикон.
Виж целия пост
# 213
Аз също си ползвам силиконова форма без проблем.
Виж целия пост
# 214
Здравейте. Много сме се навили вкъщи за такъв фритюрник. Децата през вечер могат да хапват картофки, лучени кръгчета, хапки и тн всичко което се пържи.. четох доста незад и черпя идеи че могат и доста други неща да се готвят в него, което вечер би ме улеснило в придготвянето на вечерята. Сега се чудя между тези двата, ако може някой да помогне за и против за двата ще съм благодарна.  Извинявам се ако е спам в темата. https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/URED … 0-ActiFr/p/824513 и https://www.technopolis.bg/bg/Uredi-za-zdravoslovno-gotvene/URED … D9650-90/p/823769
Виж целия пост
# 215
И аз да се наместя с въпрос, може би не е за тук ....

Харесах си един еърфрайер от амазон.
1500вт, 8 програми, 4.5л.
https://www.princesshome.eu/en-gb/princess/aerofryers/perfion__v … olumeinl%3d4-5%2f

Някой може ли да се изкаже с мнение ?
Виж целия пост
# 216
Аз вече не мога да живея без този уред! Всичко, което може да се прави, си го готвя на него. Вече не ползвам фурната. Тиган и фурна в едно. Най хубавото е, че става без или с мнооого малко мазнина. Моят е от лидълските. Много лесен за чистене и с голяма кошница. Около 70 лв. струваше.
здравей може ли да ми покажеш на снимка твоя airfryer?Благодаря
Виж целия пост
# 217
Привет мили дами, хубаво е че обсъждате различните модели фритюрници но - ТЕМАТА Е ЗА РЕЦЕПТИТЕ, които могат да се приготвят в тях.
Прави впечатление, че тук повече се обсъждат модели и големини, отколкото да се показват снимки на приготвената храна. А това вече е СПАМ. И възниква въпроса - дали въобще тази тема е необходима?!

Ето и нещищко от мен, приготвено във фритюрника: всичко ТОВА не е правено днес, а във времето назад, но показвам като идеи!
чебуреки

банички със сирене

бекон с яйца

броколи запеканка

датски кюфтета, и въобще всякакъв вид кюфтета от кайма - аз много често слагам плънка вътре - печени - зеленчуци

кашкавалени "принцеси"

KFC

кюфтета обикновени

лучник

милинка

а ето и разчупена - тестото се изпече?!

пълнени чушки - правя само 2-3 бр че синковеца не яде и така е много удобно; бешамела варя отделно

пържоли, картофи, запеканка зеленчуци - всичко се приготвя на фритюрника - разбира се поотделно. Аз имам мини-фурна и там поддържам топлината на предварително приготвените, докато другото се пече.

пълнени питки - тук в суров вид, пека само 10 мин на 200*

пиде

рибни пръчици

пълнени тиквички, заливам след като се изпекат и допичам за 3-5 мин; правила съм и патладжан

пълнена питка, брускети

бутер банички; правя разновидност и със шоколад- течен или блокче (то по не се разтича), кренвирши, шунка, други пълнежи

пилешко филе в бекон

пържено пиле, ВЪОБЩЕ пиле във всякакъв вид . пържола, хапки, панирано, пилешки шницели

риба - всякакъв вид риба (а тук има много) отива във фритюрника

сарми - !!! но трябва да им се долива вода; при мен първия път ориза отгоре беше леко недоварен

сьомга, пълнени гъби - едно често правено ястие

чушки пълнени с яйца и сирене; тук имат и бекон; изпичат се със всякаква плънка

панирана риба - готово пане

** различните видове сандвичи, печени зеленчуци и запеканки сами можете да си  измислите; когато има и подходящи тавички много неща могат да се приготвят. На някои запеканки правя и заливка отгоре, като я слагам 2-3 минути преди края - стават като мусаката. Мусака не съм правила, че ТЯ у дома се яде в количества Flushed
** аз много често ползвам еднократните съдчета от фолио - пеп4о благодаря

ПУСКАМ този пост с молба да не превръщате темата в чат с коментарии САМО за различните видове фритюрници. Да, и това е полезно - НО темата е за споделяне на снимки за рецепти. Предварително благодаря за разбирането ви.
Пожелавам на всички успешна нова седмица Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 218
Мили дами, преди време пуснах съобщение за КАКВО е темата!
Anelia20 - Ви напомня отново да не превръщате темата  САМО в чат за обсъждане на различните видове марки, големини и т.н.
* Мойте уважения към всички, но явно темата става излишна! И.... трето "издание" няма да има.
Пожелавам на всички хубави и спокойни дни Flowers Bouquet
Виж целия пост
# 219
Всичко в Делонги 1396:

Пилешки бутчета:


Пълнени гъби със сирена, чашки от Шунка, с чукнато вътре яйце, претоплена пържола 😂


Мусака с тиквички и кайма:


Запечени кюфтаци с кашкавал:


Руло Стефани в кексова форма:

Миш- маш:
Виж целия пост
# 220
Няколко поста назад бях писала за бутер тесто във форма за мъфини. Днес успях да снимам, една част бяха с кашкавал, друга част с топено сирене от секторните

Виж целия пост
# 221
Здравейте отново. В крайна сметка си купихме Philips HD9621/90. Доволни сме и стават добре нещата. Картофки, сандвичи, бутерки. Бързо стават и не се цапа в действителност много. Обаче правихме и панирани пил. бутчета. Гледах разни рецепти и за airfryer. Овалях ги в яйца, после брашно, уж ги изтупах добре. И като го пуснах Simple Smile ...,стана като колежката от темата със захарта за крем - карамела. Всичко се разлетя. Не много, но си се разпраши и замириса на прегоряло брашно, напраши отгоре машинката и около нея. Отзад през решетката, където си духа излиза. Гледах клипчета така ги правят - последно е брашното и даже не изтупват чак толкова добре. Вие как ги правите?
Виж целия пост
# 222
Когато печете месо наливате ли вода под кошницата, за да не загарят соковете, които изтичат?
Виж целия пост
# 223
Когато печете месо наливате ли вода под кошницата, за да не загарят соковете, които изтичат?

Не слагам вода. Не ми е загоряло никога.
Виж целия пост
# 224
Когато печете месо наливате ли вода под кошницата, за да не загарят соковете, които изтичат?

И аз не слагам вода , не ми загаря .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия