Рецепти за Airfryer фритюрник PHILIPS HD9220/20 BLK - втора тема

  • 95 940
  • 766
# 60
Аз вече не мога да живея без този уред! Всичко, което може да се прави, си го готвя на него. Вече не ползвам фурната. Тиган и фурна в едно. Най хубавото е, че става без или с мнооого малко мазнина. Моят е от лидълските. Много лесен за чистене и с голяма кошница. Около 70 лв. струваше.
То и за нас е безценен този уред, но чак пък да не ползвам фурна ...
Ето днес например - правих мусака, пекох кекс и домашни мини багети и питки за мини бургери, утре ще правя талиатели - не виждам тези неща как ще станат на този уред, като са си точно за фурна.
И това са само няколко примера, има още много ястия, които няма как да станат в уреда, а изискват фурна или котлон (готвени сосове например правя в тиган на котлон).
Виж целия пост
# 61
nati_nat аз не съм такава готвачка като теб и не ползвам  фурната вече-да. Не съм чревоугодинк и не ям кексове, нищо тестено и т.н.т. Така че мен специално ме устройва напълно.
Виж целия пост
# 62
Оф, ще ме размислите да си взема и този, но някоя куча марка
Виж целия пост
# 63
Първите два месеца, когато се сдобих с уреда, също не ползвах фурна и котлон. Готвех само на филипса, не можех да му се нарадвам. И ястията ми бяха съобразени с него, разбира се.
Виж целия пост
# 64
nati_nat аз не съм такава готвачка като теб и не ползвам  фурната вече-да. Не съм чревоугодинк и не ям кексове, нищо тестено и т.н.т. Така че мен специално ме устройва напълно.
Ок, за твоята ограничена кухня е достатъчно, но тук всякакви хора търсят мнения и на някой незапознат с уреда не бива да му се създава впечатление, че този уред заменя основни други в кухнята, като фурната например.
Да, може и само с него да се готви, но ограничени рецепти, в които не влизат често приготвяни ястия в едно средно статистическо българско семейство.
Ти може и да не ядеш хляб, и аз не ям, но това не значи, че трябва да квалифицирам като "чревоугодници" всички, които дават хляб на децата си, аз на моето също давам.
Виж целия пост
# 65
Аз не съм си мислила , че ще се откажа от фурна или котлон , основната ми цел беше да е по-здравословно . Пърженето пак да е вкусно , но без да плува в олио . Моят фрайър е някаква немска марка и доста голям .
Виж целия пост
# 66
Кои са тия хора, които ще си хвърлят фурната щом ми прочетат мнението? Айде малко по-спокойно, ако можеш, разбира се. Не всички хора мислят само как да се нагрухтят и колко манджи да сготвят. Има и такива, на които яденето не ни е приоритет. Не смятам, че думата "чревоугодник" е с отрицателен заряд. Поне не за МЕН.

Аз си казах мнението и толкова. Написах какво аз мисля, научи се да приемаш, че може и другите хора могат дз имат мнение различно от твоето.

Няма да ти отговарям повече. По принцип и не исках, но дразниш.
Виж целия пост
# 67
Много моля за спокойствие в темата!
Да, уреда е незаменим за хора които се хранят на принципа "бързо хранене". Т.е. не обичат  ястия готвени в тенджери и тави. Или за сам човек; студенти или други подобни. Но това не означава, че и фурната трябва да се изключва като опция.
Ние у дома например една година вече не сме ползвали фурна?! (сина ми като види олио и става от масата). Е и... не умряхме. Но си я имам, за всеки случай. Ето идва Великден - козунаци ще се пекат Smile
Мидко - видя ли, че "тенджерката" както казваш върши чудеса.
wa_wa - кажи ориентировъчно време и Т* за бутерките. Точно това само не съм правила. А ми се иска да опитам.

И едно KFC от мен

Виж целия пост
# 68
Може ли подробна рецепта за това KFC? Изглежда чудесно!
Виж целия пост
# 69
Може ли подробна рецепта за това KFC? Изглежда чудесно!

Подробно от SEM22 Hug:

Привет,
1) на 1 кг месо - правя смес от 2 лт вода + 2 сл сол + 1 сл захар - добре разбити и за поне 12 часа киснене.
2) отцеждам и мариновам - сол, черен и червен пипер, лют червен пипер какъвто имам под ръка (но това е по желание), риган, куркума, сух чесън, сух кромид лук, соев сос, мащерка задължително + малко олио ; цялото това трябва да стане на доста рядка каша и обърквам-намазвам хубаво месото, което трябва да престои поне 3-4 часа.
3) смесвам 2 части брашно + 1 част нишесте - потапям всяко парченце месо и редя в поднос леко да засъхнат.
4) разбивам яйца с малко прясно мляко и сол; приготвям си и начупения корнфлейс (който трябва да не е сладък)
5) парчето месо потапям в яйчената смес и овалвам хубаво в корнфлейса.
** аз правя само крилца (и двете им части) и тях пържа на 180* за 13-14 минути.
*ако са бутчета или филета - не мога да дам време, но явно ще е повече.

Т* и времето зависят от силата на файера?!
Виж целия пост
# 70

wa_wa - кажи ориентировъчно време и Т* за бутерките. Точно това само не съм правила. А ми се иска да опитам.
На 200 градуса ги правих, време не засичах, но ги обърнах веднъж за да се изпекат равномерно.
Виж целия пост
# 71
Снощи правих печени чушки  пълнени с яйце и сирене . Много ми харесаха  Като изключим картофите на другите слагам отдолу хартия за печене .
Виж целия пост
# 72
Има ли друга тема относно самия уред?
Моят дими, много! Няма миризма, само дим. Слагам вода в голямата тава, ако пада мазнина да не гори -
и дима да не е от това но пак има много дим.
Виж целия пост
# 73
gold__, може да има мазнина по реотана
Виж целия пост
# 74
бърсах и чистих и реотана няколко пъти.
Някакви идеи за по-добро почистване там?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия