Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Урна -погребение или да я запазя вкъщи

  • 9 926
  • 8
Здравейте,

Това лято най-малкото ми дете(сина ми на 1г 10 м) почина след тежка катастрофа,която преживяхме. Тъй като дейстието се случи в България(на път за лятната ни ваканция),а ние от 8 год. живеем в чужбина ,взехме нелекото решение да кремираме детето си ,за да можем да вземем урната с нас. Не можехме да си представим да го погребем и да си тръгнем.... Sad

Но ето ,че 6 месеца по-късно, в моята глава не спират въпросите дали постъпих правилно.
Направили сме специално място вкъщи ,където е поставена урната и много негови вещи,но всякаш вътре в мен ,той трябва да бъде погребан.

Та ,въпроса ми е ,някой поглебвал ли е урна или за всички ,които са избрали кремиране ,какво направихте след това?

Благодаря предварително.....
Виж целия пост
# 1
Съболезнования за загубата Ви! Нека почива в мир душичката!
Представям си колко страшно е това, което сте преживели и което все още преживявате. Решението наистина е трудно и едва ли някой би могъл да даде съвет, но според мен щом чувствате нужда да погребете рожбата си, направете го.
Ние "погребахме" урната с праха на дядо ми. Положихме я в краката в гроба на баба ми. А прабаба ми също беше кремирана и нейната урна е в специалното място за урни на гробищата. Имаше ритуал като за погребение, но урната не се заравя в земята, а се полага в мястото, определено за целта. Не знам там където живеете има ли такива местав гробищните паркове, на които да се поставят урни, но вероятно има.
Друг вариант както със сигурност знаете е да разпръснете прахта на някое важно за вас място.
Виж целия пост
# 2
Моите съболезнования за детенцето ти.
Мой близък кремира двамата си родители. В София, в кв. "Бояна" има частно гробище с места за урни. Там ги погреба. Ако решиш за погребение, най-добре е да попиташ за подобно гробище там, където живееш.
Виж целия пост
# 3
Искрени съболезнования.
Мисля, че трябва да постъпиш точно както го чувстваш. Най-близко до детето си си била ти и ти най-добре знаеш къде ще му бъде най-добре.
Виж целия пост
# 4
Моите най-искрени съболезнования за голямата загуба! Cry
По въпроса за погребението - мисля, че трябва да го направите така, както го чувствате със съпруга ти.
Иначе от моя личен опит - единият ми доведен брат почина в чужбина и също беше кремиран, а урната я погребахме в гроба на баба му и дядо му.
Виж целия пост
# 5
След като почина нашето бебе избрахме да го кремираме.  Шест месеца след това урната с праха му седеше още в погребалната агенция. Нямахме сили от силния шок да я вземем. Когато се съвзехме отидохме аз и моя мъж (децата бяха на училище), взехме урната и директно отидохме на един красив залив на едно красиво езеро, с елхи и брези и там аз собствено разпръснах праха на детето ни над това езеро. Поседяхме малко и пътьом изхвърлих  урната, кадифения тъмнозелен плик, в който беше сложено всичко. Беше толкова луксозно направено, но всяващо смърт. Нямам нищо, което да ми напомня  за него, освен няколко бебешки неща. Аз го нося в съзнанието си, в представата си, в мислите си... На свети Валентин ще станат 7 години от нашата загуба, период, който напомня за мрачния период на семейството ми...
Също живеем в чужбина и сме абсолютно сами тук, така че по този начин, който избрахме с кремацията се съхранихме до известна степен.
Прегръщам те силно и ти желая много сили! Hug
Виж целия пост
# 6
Ако сте християни непременно го погребете с опело от свещеник за успокоение на душата му.
Виж целия пост
# 7
Урната поставихме в колумбарийна стена. Известно време беше вкъщи, докато направят паметната плоча.
Виж целия пост
# 8
Та ,въпроса ми е ,някой поглебвал ли е урна или за всички ,които са избрали кремиране ,какво направихте след това?
Да, кремирахме баща ми и погребахме урната в гроба на майка му.

Моите най-искрени съболезнования за милото ти детенце.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия