Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Предюбилейна 199-та НЕМСКА тема

  • 30 116
  • 747
# 735
Оха! Ето, че и тук доживях да кажат, че в детската градина следобяд всички остават вътре. Въпреки няколкото навеса и сянката от гората, имало наредба да не се извеждат малките навън.
Виж целия пост
# 736
А на нас ни бутнаха покрива да го правят ooooh! ние сме последен етаж и плочата пряко се нагрява  #Crazy Nature Sunny
А майсторите не мога да ги мисля как се чувстват горе на тоя пек Tired
Същото си мислех сутринта, като минах покрай асфалтиращите работници. От всички страни ги лъха горещина.
Виж целия пост
# 737
При нас пък никъде няма спасение, в района има нашествие на Prozessionsspinner и по горите и зелените площи не е за излизане. Хората получават от пъпки до гнойни обриви, а Гезундхайтсамта не може да се справи, власинките са навсякъде разпръснати 😞 Първо си мислех, че някакви бълхи или комари са ме нахапали, защото никъде не съм била, но вече втора седмица не изчезват, чувството е ужасно.
Виж целия пост
# 738
Прелест. 😳


Ще се отваря ли юбилейна тема, че на тази така и не й прочетох заглавието правилно? 😂
Виж целия пост
# 739
Ама пък колко бързо се изписа прелюбодейната тема!

Тук не се диша.  Децата имат класни по важни предмети цялата тази седмица, но и следващата. Не е човешко.
Виж целия пост
# 740
Мдааа, и при нас е ад. Малкият е с 39 вкъщи, а големият на екскурзия във Фрайбург. Другата седмица и него го чакат 2 класни и един тест.
Сега погледнах и май наистина имаме доста ваканции сравнено с другите провинции. 1 седмица есенна, 2 седмици Коледна, 1 седмица за Фашинг, 2 седмици за Великден, 2 седмици Пфингст и лятна. И не ни стигат... Simple Smile
Виж целия пост
# 741
Като брой дни всички провинции имали еднакво много (малко Wink) ваканция.

Moni, да се оправя бързо детето! В жегите е особено гадно да си болен. Sad

ana.ana, и в нашия район има такива гадини. Да се пазите! Май вдишването на тези власинки е най-опасно.
Виж целия пост
# 742
Тъкмо оглеждам картата и се чудя къде би било по-хладно за 10ина почивка ... някъде по Скандинавия може би.😄 Ужас е някакъв.... Сутринта в Берлин, в 9 часа - 28 градуса. Сега сме в библиотеката, ама и тук си е топло.
Виж целия пост
# 743
Всички имат повече ваканция от нас в Хесен. Тук 2 седмици есенна, 3 седмици коледна, 2 седмици великденска и 6 седмици лятна. Това е. За празниците като Възнесение Христово и Fronleichnam + 1 петък за учениците. Лично аз не разбирам, за какво е есенната ваканция. Предпочитам без нея, но лятната да е повече. А не 2 седмици октомври ваканция, ама училище от 5 Август.
Виж целия пост
# 744
Тук поне в края на август почват, но пък учат до средата на юли. И аз не разбирам за какво е тази есенна ваканция.
Виж целия пост
# 745
При нас се движат ваканциите. Преди 6 г. свършихме уч. година на 31 юли и започна следващата на 13 септември. И така всяка година се изместваше със седмица назад до 25 юни м.г. Тогава започнахме на 6 август. Тази година започва на 12 и така пак ще се мести до 13 . 09. Сега пак се движим към август.
Виж целия пост
# 746
Аз работя в детска градина, затваряме последната седмица на август и първата на септември. В двора на градината нямаме грам сянка, поради което държим децата вътре. Което е супер тъпо, понеже лятото е сезонът, когато децата могат да се насладят на чист въздух и волни игри.
Да, ама не.
И аз искам по-дълги отпуски, ама няма.
Пуснете някаква петиция, ще я подпиша одма.  Laughing

Ние имаме в градината поне една малка част със сянка, та там изнасяме легени и правят слънчеви бани децата, иначе не става, не се диша в градината. Нашата затваря много шантаво, по средата на август, за две седмици. Какво ще правя децата през лятната ваканция не ми е ясно Sad

До колкото знам навсякъде са еднакви ваканциите като дни, само са разпределени странно.
Виж целия пост
# 747
НОВАТА ТЕМА !!! bowuu
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия