Четвъртокласници 2020/2021

  • 35 000
  • 776
# 765
Да се разпиша и аз. Трети клас приключи успешно, доволна съм, въпреки онлайн обучението.
Трудно тръгна с книгите, но вече прочете 5 и сега дочита шестата. Едната беше на руски. Само първата по мой избор/ предложение, останалите по неин. Не са по списъка, но за нея най-важното е да се отпуши да чете. Преди две седмици и това стана - върнах се от работа, а тя организирала играчките на училище и им прочела 45 страници! Не чете всеки ден, но поне се появи това желание за книги, дано не е краткотрайно.
Притеснявам се как ще се върнат в клас. Твърде дълго стоя у дома и се боя, че много време ще отнеме адаптацията. Трудно сменя ритъма и много трудно свиква с ограничения, особено ако аз не съм наоколо. А тази година е важна. Стискам палци и се моля да протече нормално, че догодина я чака приемен изпит за НУИ, а и брат й ще тръгне първи клас и той ще се явява на изпит за същото училище. Трудна година и отговорна ме очаква.
Виж целия пост
# 766
И аз да отчета нашия младеж. Лятото беше малко на английски, малко море и от средата на юли на тенис. Много е ентусиазиран, пазари се да продължава и през учебната година, ще видим как ще го организираме. Четенето е без проблем – от задължителните довършва последната книга, прочете много странични. Днес направихме чистка на тетрадките от миналата година и приготви учебниците  за връщане. Реших да видя какво помни от трети клас. Спокойно мога да обърна  „ Никой не е забравен и нищо не е забравено“ в „ Почти всичко е забравено“. Нищо не е купувано за новата учебна година – класната още не е казала какво е необходимо,  униформените тениски и суитчъри  са в магазина и чакат да отиде някой да ги купи, но няма желаещи. Май на мен ще се падне честта. Та така.
Виж целия пост
# 767
Моята е пораснала със 8 см от м.г. - 144 см. и 32/3 кг. Тя тренира кикбокс почти професионално т.е. 3 пъти седмично в нормални обстоятелства и повече преди международни състезания. Изчете всичко от списъка, но 1-2 книги са четени миналото лято. Изчете 1 книга по-немски и упражнения към нея и една по английски. Втората не беше задължителна, но този факт й го спестих. За това лято нямаха друго, дадено от класната, та живот си живя - 2 Х 3 седмици при свекърите - куче, коте, зайци + крави и телета в близката ферма, кончета...зеленчуци от лехата, къпини и боровинки от храстите в полето. Басейни, разходки, бънджита...  на пети й се въртят. Кеф голям ! Водихме я на море, на планина, разни блиц уикенди с компания,  а в края на седмицата и малко на СПА ще отскочим (завиждам й). Вчера си я прибрахме и се качи при майка ми за да направи прехода към училище по-плавен...Grinning
Виж целия пост
# 768
Приемате ли попълнения?

Дреб ще е 4 клас тази година и ми се ще, да има къде да си сверявам часовника Rolling Eyes
Виж целия пост
# 769
sweet_maniche, и при нас е същата конфигурация, само половете са разменени - четвъртокласничка и първокласник Simple Smile добре дошла
Виж целия пост
# 770
Половин книга е прочела моята четвъртокласничка, не обича да чете за съжаление.
Няма търпение да започнат училище и да се види с приятелите Simple Smile
Виж целия пост
# 771
Моят също няма търпение да започнат училище. Вълнува се като в първи клас и дано не се попари ентусиазма скоро, ако ги върнат отново вкъщи на ДО.  Лятото почива активно, игра много, чете малко и не от задължителната литература.
Искаше ми се тази седмица преди училище да преговорим нещата набързо, а пък и да влезе малко в режим учене, но не съм сигурна дали ще мога да го хвана.
Виж целия пост
# 772
Здравейте,
И нашата кака голямо разпускане беше това лято. Аз да попитам, използвате ли смарт часовници. Искаме да и вземе часовник с GPS, но да не е много бюджетен. Споделете моля, мнения модели ще съм ви благодарна. Сама ще ходи до училище а все още се притеснява.
Виж целия пост
# 773
Книгите от списъка прочете, освен една, която не можахме да намерим. Утре ще ходим до библиотеката, ако я има налична, ще я отметне и нея, но той с четенето проблеми няма. С писането, обаче е друга работа Simple Smile
Цяло лято игра на вилата в планината и от десетина дни е седнал, за да си напише "домашното" по английски - преди малко ми звънна, че е готов, но докато не видя, не вярвам.
Търпение няма, да започне училище - тези дни се събраха със съучениците му покарай РД - голямо лудуване беше.
Смарт-часовник ползва до юни т.г., от тогава е с телефон, а часовника наследи сестра му, която ще е първи клас.
Доволна съм много от Майки Уоч (конкретно този модел, за другите лични отзиви нямам).
Днес обявиха, че родителската среща ще е онлайн. Почти по същото време е и на първокласничката, но в училището та ще видя как ще ги съчетая двете Rolling Eyes
Виж целия пост
# 774
И аз при вас Simple Smile Интересна година предстои, дано са здрави и успешни децата Hug
Виж целия пост
# 775
Моля някой да пусне нова тема.
Виж целия пост
# 776
Тъй като виждам, че mar4ela5 не е писала от доста време в темата, си позволих да пусна нова тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия