Помагайте за филета от хек

  • 4 463
  • 20
Така купих две рибки хех и им извадих костта така че сега имам 4 филета стоя и ги гледам  newsm78
Давайте бързо идеи че вече ще се вмиришат а аз нищо не измислям
А и сме на диета така че без пържене и мазнини
Благодаря ви предварително за идейките Peace
  bouquet
Виж целия пост
# 1
На скара с подправки или във фурната.
Може и във фолио.
Подправки: олио, черен пипер, сол ,копър или магданоз, парченца лимон.
Или готова подправка за риба./напр. Котани/

Скоро правих нещо много вкусно:
Рибата сварена в бульон - почти на пара.
Тиган: олио+ 2 ск.чесън нарязан + 1-2 домата на кубчета без семки+риган, босилек, магданоз, черен пипер и сол
Когато се позапържи се пробавят парчета варена рига - пържи се 4-5 мин. и е готово. Ръсиш с магданоз отгоре.
Виж целия пост
# 2
 eat cook
ще пробвам благодаря
Виж целия пост
# 3
Щом сте на диета, сготви я на пара. Поднеси я с лек сос .
Виж целия пост
# 4
Ами за съжаление нямам решетка за пара иначе иаз си го мислех а идейки за лекия сос? newsm78
Виж целия пост
# 5
Аз ям само такава риба.
Нали и аз съм диетуваща.

Мариновам рибата с малко зехтин, сух чесън, сух магданоз, соев сос и розмарин.

После сгорещявам тефлоновия тиган и пържа без мазнина. Тигана трябва да е добре сгорещен, за да изпарява водата, която ще пусне и натискам с вилицата отгоре. По този начин хваща коричка и е адски вкусно.
Виж целия пост
# 6
Хареса ми на Mamica рецептата! Ще я пробвам.   bouquet
Виж целия пост
# 7
За риба най-вкусен за мен е следния сос : в малко сгорещено масло слагаш една с.л. брашно да се запържи до златисто, 2-3 счукани ск.чесън размиваш в една ч.ч вода и заливаш брашното. Бъркаш непрекъснато до сгъстяване. Сол и подправки според вкуса.
Виж целия пост
# 8
Ами за съжаление нямам решетка за пара иначе иаз си го мислех а идейки за лекия сос? newsm78

Може и с чиния обърната обратно и вода/бульон 2 пръста и с капак.
Сварява се за 4-8 мин. зависи колко са дебели парчетата.
Стане ли бяла/месото/ - готова е.
Виж целия пост
# 9
Ми аз да си предложа/ препоръчам суфлето Grinning.
Виж целия пост
# 10
намазваш една тавичка с олио, отгоре нареждаш филенцата, посоляваш ги лекичко и ги наръсваш с черен пипер на вкус. намазваш отгоре с майонеза, така че да се запечатат и пъхаш да печеш в предварително загрята фурна. през това време смилаш белени бадеми /ако са сурови е по-добре/ и към петнадесетата минута извашдаш за малко рибките и ги наръсваш с бадемите и после запичаш, докато бадемите станат златисти.
Виж целия пост
# 11
Аз я правя на плакия, с доматен сос, моркови и лук, ама да не е много соса и да е по гъст, да си изври и рибата да се запече  Peace 
Виж целия пост
# 12
Суфлето на Морена е супер, правих го и много ми хареса.
Препоръчвам ти го.

Mamica хареса ми твоята рецепта, не съм се сещала да правя риба така / свинско сме правили, но риба - не/
А не пуши ли много докато се 'запече'?
Виж целия пост
# 13
Ей тази рецепта е много сполу4лива и ястието е много леко:

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2237

Приготвяла съм я по този на4ин много пъти, просто за изпълнение и много вкусно  chef Препоръ4вам.
Виж целия пост
# 14
Ей тази рецепта е много сполу4лива и ястието е много леко:

http://kulinar.gbg.bg/recview.php?rid=2237

Приготвяла съм я по този на4ин много пъти, просто за изпълнение и много вкусно  chef Препоръ4вам.

И аз щях да пиша почти същата рецепта. Наистина е много бързо, лесно и вкусно. Само че аз варя картофите предварително и след това всяко филе опаковам отделно във фолио и така ги пека и върху рибата не слагам пак картофи, а различни зеленчуци - обикновено варен морков, пресен домат и печени чушки. А и вместо олио слагам малко масло върху филетата.   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия