Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пубертетът при момичетата - как да подготвим децата? (Тема 4)

  • 41 843
  • 743
# 735
Аз съм я водила при мъж гинеколог, беше много внимателен и не стресиращ, но зависи много от лекаря!
За Сираков сега се обаждах, от година вече не работел в Майчин дом, на частния кабинет само.
Виж целия пост
# 736
Може вече да е професор. Ние сме ходили преди 11-12 години.
И аз не бих завела при мъж девойка за такъв преглед. Иначе консултация и коремен ехо ми се струват по-нестресиращи.
Виж целия пост
# 737
Как точно се взима секрет със спекулум при девствено момиче. Всакакво друго взимане на секрет е обречено да компрометира пробата. Секрет трябва да се вземе от влагалището, със стерилен тампон, с транспортна среда. Иначе замърсяването на пробата е неизбежно.
Взима се без спекулум, с дългата клечка с памук накрая. А как точно, няма да навлизам в описания, всички сме учили анатомия и къде има отвори и къде не, въпреки девствеността.
Виж целия пост
# 738
Да, именно защото знам къде са отворите го написах. Взимането с тампон с дълга клечка  изобщо не е адекватно. Допираш се до външни срамни устни където винаги ще позитивира нереален резултат. Единствения правилен и достоверен начин е нативен препарат и дирекгна микроскопия или спекулум и стерилен тампон. На теб без спекулум ли ти взимат посявка. Защото на мен никога не ръгат ей така за спорта. После да лекувам стрептококи, стафиликоки, клебсиели, ешерихии и други подобни, дето ги няма. Чета и не вярвам на ушите си.....не само в тази тема.
Виж целия пост
# 739
А има вагинални спекулуми за девствени, по тесни и къси. Нормално би било да ги използват.
Виж целия пост
# 740
За 9 годишно дете - не мерси!
Виж целия пост
# 741
На дъщеря ми са и взимали без спекулум, истината е, че лекувахме разни бактерии...имаше течение. Колко е бил верен резултата не знам, но цялото това взимане и беше крайно неприятно и стресиращо.
Виж целия пост
# 742
Дори на бебета се налага някой път взимане на вагинален секрет. Няма как да се чака до достигане на полова зрялост и дотогава да се лекуват проблеми на сляпо.

Предполагам, че с добър тоалет и чисто бельо, без да се ходи междувременно до WC, не е толкова голям рискът от замърсяване на пробата. Ето, при Тонкината щерка е имало проблем и са излязли гъби. Не цялата флора и фауна.
Виж целия пост
# 743
Заповядайте в новата тема!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия